Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Binka Nałożenie ikony na ikonę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś może pomysł jak nałożyć ikonę na ikonę w bince?

Kawałek kodu odpowiedzialny za ustawienie ikony w slocie:

void CSlotWindow::SetSlot(DWORD dwIndex, DWORD dwVirtualNumber, BYTE byWidth, BYTE byHeight, CGraphicImage * pImage, D3DXCOLOR& diffuseColor, bool nopeyepe)
{
	TSlot * pSlot;
	if (!GetSlotPointer(dwIndex, &pSlot))
		return;

if (pSlot->isItem)
	if (pSlot->dwItemIndex == dwVirtualNumber)
	{
		pSlot->dwState = 0;
		pSlot->isItem = TRUE;
		if (pImage && pSlot->pInstance)
		{
			pSlot->pInstance->SetImagePointer(pImage);
		}
		return;
	}

ClearSlot(pSlot);
	pSlot->dwState = 0;
	pSlot->isItem = TRUE;
	pSlot->dwItemIndex = dwVirtualNumber;

if (pImage)
	{
		assert(NULL == pSlot->pInstance);
		pSlot->pInstance = CGraphicImageInstance::New();
		pSlot->pInstance->SetDiffuseColor(diffuseColor.r, diffuseColor.g, diffuseColor.b, diffuseColor.a);
		pSlot->pInstance->SetImagePointer(pImage);
	}

pSlot->byxPlacedItemSize = byWidth;
	pSlot->byyPlacedItemSize = byHeight;

if (pSlot->pCoverButton)
	{
		pSlot->pCoverButton->Show();
	}
}

if(nopeyepe) wtedy ma nałożyć jakiś obrazek na obrazek.

Opublikowano

Ja to nie bardzo rozumiem co ty chcesz? Chcesz żeby jeden przedmiot mógł mieć 2 ikony? Czy żeby potkę czerwoną nałożyć np na niebieską?

Opublikowano

Chodzi mu o podświetlenie itemow tak jak autopoty.

SetImagePointer wykonuje to co chcesz, masz funkcje na talerzu, jedynie pomysł i ja przerób.

Jeśli o to, dziwne, przecież to można zauważyć także w DS, więc wystarczyło przeszukać kod i już ma funkcje. Może ma jakiś inny głębszy zamysł.
Opublikowano

Chodzi mu o podświetlenie itemow tak jak autopoty.

SetImagePointer wykonuje to co chcesz, masz funkcje na talerzu, jedynie pomysł i ja przerób.

Nie twórz nowych teorii, gdybym chciał podświetlenie to bym sobie to zrobił(ActivateSlot), ale mi chodzi o nałożenie dowolnej ikony z podanej ścieżki. Nałożona ikona ma być jako dodatkowa informacja o przedmiocie dla gracza. Nie, nie chcę tego robić poprzez ActivateSlot, bo ActivateSlot ma również działać na takim przedmiocie.

Opublikowano

Dobrze, czytanie ze zrozumienie boli jednak przedstawicieli naszego narodu.
Użyjmy mózgu, to nie boli.

Jeżeli chcesz osiągnąć "efekt", który daje nam ActivateSlot, to czemu nie wykorzystasz tej funkcji?

Nałożenie 'ikony' (a dokładniej mówiąc grafiki) odbywa się również przy pokazywaniu ilości itemków w stacku, czyż nie?

Może mam jeszcze gotowy kod podesłać?

Opublikowano

W sumie to nawet bez edycji binki się obeszło, wystarczyło wykorzystać inną funkcję. Ludzie w tym dziale powinni pomagać, a tylko pier*olą farmazony i próbują za wszelką cenę zrobić idiotę z zakładającego temat. Nie wiem co chcecie tym osiągnąć, ale jedyne co mogę wam zaoferować za taką pomoc to oddanie cieplutkiego moczu na waszą twarzyczkę. Ciao.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...