Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer PvP z dawką hardcore, survivalu i cząstką RPG.

Gość adi24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze oceniłem typ serwera. Wypowiedzcie się w komentarzach.

Koncepcja serwera:

Będzie to mapa czysto survivalowa z granicą (wielkość do ustalenia). Ban za śmierć na 1h (do ustalenia).

Na serwerze zaczynamy z poziomem zerowym (lvl 0). Za każdy kill (to się chyba nie odmienia :P) otrzymujemy kolejny poziom (np. 200 kills = 200 lvl) i pieniądze. Maksymalny poziom to 1000 (1000 zabójstw).

Na serwerze nie będzie można wydobywać żelaza ani diamentów. Można będzie kupić je za pieniądze. Ale będą tak drogie, że nawet żelazna zbroja to będzie towar ekskluzywny. Za osiągnięcie 1000 lvl otrzymamy 100 000 monet. 1 diament będzie kosztował 4000 monet, czyli jeżeli wszystko wydalibyśmy na diamenty (nie kupując ani 1 żelaza, co będzie mało prawdopodobne) zyskamy ich JEDYNIE 25!!! Ale są inne formy zarobku, więc nie martwcie się, że nie starczy Wam nawet na eq :P. Aby założyć gildię będzie trzeba się nieźle napocić... Gildie będą BARDZO drogie. (OCZYWIŚCIE WSZYSTKO MOŻNA ZMIENIĆ)

Dla nowych graczy, którzy nie będą grali od samego początku serwera będą przygotowane inne formy zarobku jak np. więcej pieniędzy na start, eventy.

W chwili śmierci tracimy eq i poziom i po skończeniu się bana gramy od nowa.

Frakcje to myślę FunnyGuilds

To chyba wszystko. Jeżeli coś mi się przypomni poprawię opis.
Teraz pytania do was:
1. Ocena pomysłu w skali 1-10
2. Czy rodzaj PvP + hardcore + survival + RPG dobrze opisuje ten serwer?
3. Jaki czas bana?
4. Jakie formy zarobku dla graczy, którzy nie grają od początku?
5. Jaka granica mapy?
6. Co sądzicie o pluginie FunnyGuilds?
7. Ocena ekonomi w skali 1-10 + uzasadnienie
8. Co sądzicie o karze za śmierć. Nie za surowa? (chodzi o stratę lvl)
9. Co myślicie o nielimitowanym poziomie?
10. Dodatkowe uwagi.

Proszę o jak najwięcej WYCZERPUJĄCYCH komentarzy. 
Opublikowano

Powiedz mi jak nowy gracz ma zacząć grac dajmy na to 3 tygodnie po starcie jak inni bedą mieli Diax Sety a on Drewniany Mieczyk? Ma iść na WWW i wysyłać SMS? Średni pomysł ;P

Opublikowano

O właśnie na takie odpowiedzi czekałem. Moje wielkie niedopatrzenie. Trochę to wyolbrzymiłeś, ale dzięki za opinie.

Właśnie... Co radzilibyście, żeby takich sytuacji uniknąć? Jestem otwarty na propozycje.

Opublikowano

Zmieniłem (myślę, że znacznie) koncepcję. Teraz początkujący gracze, którzy nie grali od początku, będą mieli łatwiej.

PROSZĘ, wypowiadajcie się!! :P

Opublikowano

Moim zdaniem. Jest to coś nowego o czym jeszcze nigdy nie słyszałem. Nie wiem co z takiego połączenia wyjdzie bo wiesz, Opisać można ale w Praktyce nigdy nie wiadomo.
Ja bym chętnie Zobaczył taki Serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...