Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Game of the year edition

hellcatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Parę lat temu sporo w CoDa grałem, mieszczuchem jeszcze będąc i stały dostęp do neta mając. Grało się ostro, od jedynki UO z siekaniną na mp_cassino, przez dwójkowe Toujane, no i czwórkę z shipmentem, cross fire i wet workiem :) Grało się - oczywista sprawa - na piracie, cała klatka schodowa i jeszcze parę osób z sąsiedniej, router grzał się na balkonie :) Widzicie to i wiecie, co mam na myśli mówiąc, że było ostro :)

Parę lat temu z mieszczucha stałem się wieśn rolnikiem. Takim prawdziwym rolnikiem, takim z polem, traktorem i domem w lesie. Właśnie - wieś i las. Wieś = brak kablowego neta, las = brak zasięgu bezprzewodowego neta. xD Kilka lat zajęło, no ale wreszcie jest internet z sieci ****** (nie będę reklamował, bo mnie czasem wkur...) dającej w miarę stabilny ping na poziomie 30-50. Da się grać.

Tyle tytułem wstępu. Kusi mnie bowiem jakaś porządna strzelanka sieciowa z niejako systemem rang, kupą uzbrojenia do odblokowania (nie kupienia!) i obwieszenia pierdzilionem bajerów. Próbowałem pograć w Combat Arms, ale... hmm, nie. Masa dzieciaków flame-ujących na chacie, co któryś strzela jedynie (!) heady przez (!) ściany. No i ogólnie takie wrażenie pay to win (może ktoś poleci jakąś alternatywę?). Potem przyszedł mi do głowy nowy CS. Tak, ten odmóżdżający CS, (:"Terrorist win!") z bunny hopami, wall hackami i auto aimami. No ale znów - broni jest tam raptem kilka, można sie sobie POMALOWAĆ z kupę forsy - no nie, chyba ja podziękuję. No i czemu nie da się ani tu, ani tam, celować przez przyrządy? Mnie uczyli muszka-szczerbinka, prawda - więcej w jednostce się biegało bez sensu w kółko albo kopało (/zasypywało) doły, niemniej jednak strzelać też trochę uczyli...

No i właśnie dochodzimy do CoD. Dla mnie CoD 4 pozostaje niezmiennie jedynym, słusznym CoD-em, i jeśli miałbym do któregoś wracać, to właśnie ten. Obecnie wpisany w google tytuł wyskakuje jedynie w wersji "game of the year", z "czterema nowymi mapami i rodzajami broni".

UWAGA! PYTANIA WŁAŚCIWIE:

1. jak jest z kompatybilnością wersji? Czy gracze ze starszym CoD-em, BEZ tych nowych map i broni, mogą grać z graczami posiadającymi te nowinki? Bo najnowszy i ogólnie obowiązujący jest patch 1.7, z tego co doczytałem...?

2. jakie to nowe rodzaje broni? Nigdzie nie dałem rady wygooglać.

3. Ostatanie i najważniejsze - jest sens? Są jeszcze jakieś sensowne, funkcjonujące klany? (sensowne = niewymagające CODZIENNIE! O 17.00!! BYĆ KONIECZNIE!!!)

Przepraszam za rozpisanie, z góry dzięki za odpowiedź!

pozdrawiam

Opublikowano

1.Game of the year edition instaluje się z wersją 1.6.565

Nie widzę tutaj żadnych zmian...nie widzę żadnych nowych broni,map to jest normalny COD4.

Tak najnowszy jest 1.7

2.Nie ma żadnych nowych broni.

3.Jest pełno klanów (najczęściej dzieci) ale przechodząc do tych ogarniętych "nie" dzieci to GA,AT i HC.

Najczęściej to wymagają tylko być o jakichś godzinach np. na treningu lub coś,ale tak to nie polecam klanówek w COD4,dzisiaj bardziej CS:GO. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Heh, no to niezły chwyt! Ze stronki Empika:

Edycja zawiera dodatkowo min.:
• 4 mapy niedostępne w wersji podstawowej,
• nowe rodzaje broni,
• poprawioną grafikę gry.

Opublikowano

No co do grafiki to można powiedzieć że robi wrażenie jak na rok 2007...ale te rodzaje broni i 4 mapy to ja ich nie widzę.

Miałem wersje podstawową i są te same wszystkie co w tej wersji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...