Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Global] Zgłaszam się do gry.

Elsa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. 

Kiedyś... trochę zdarzało mi się grać na globalu w Silkroad'a. Była to głównie amatorska gra bo nie jestem zbyt zdolna jeśli chodzi o o tego typu gry. Grałam też sporadycznie na jednym czy dwóch serwerach prywatnych. 

Teraz... chciałabym zagrać natomiast znów na globalu... Zanim jednak przedstawię ważniejsze informację o sobie, prosiłabym aby ktoś poinstruował mnie co jak w temacie sytuacji Silkroad'a obecnie. Mianowicie zależałoby mi na odpowiedziach na następujące pytania:

•1.Czy liczebność graczy pochodzenia polskiego na serwerach jest zadowalająca na tyle żeby nie trzeba było szukać ich ze świecą?

•2.Czy obecna sytuacja (nie da się wejść na serwery bo wszystkie są pełne) jest tylko chwilowa czy ma tendencje do trwania dłużej?

•3.Czy w rzeczywistości da się poradzić bez kupowania żadnego bota w ten sposób aby dobrnąć do przykładowego 100 levela?

•4.Czy dałabym rade wpoić się w środowisko Silkroad'a i ogarnąć grę na poziomie dobrym przy czyjejś pomocy?

To chyba wszystko czego jestem ciekawa w temacie obecnej gry... Natomiast niezależnie od odpowiedzi, które zaskoczą mnie bardziej lub mniej pozytywnie jak już wyżej wspominałam chciałabym pograć znów... Jak również mogliście dowiedzieć się z tytułu chcę zgłosić swoją "kandydaturę" do gry. Kieruję to do jakiejś grupki osób które na grze się znają, są otwarte na przyjęcie "newbie" jak ja. Dlatego aby było wam łatwiej ocenić czy jesteście ewentualnie w stanie "zaopiekować" się mną podczas wspólnej gry załączam poniższe informacje.

Informacje o mnie.

Imię: Elsa

Coś o sobie: Potrafię zachować kulturę i etykietę, staram się być pomocną jeśli ktoś owej pomocy potrzebuje, nie lubię nikogo denerwować umyślnie więc raczej natrętna nie będę. Nie trudno także się ze mną porozumieć, nie jestem aspołeczna. Szanuję innych, szacunku wymagam.

Doświadczenie w SRO: Gdybym miała wystawić subiektywną ocenę wg. mnie to jest to tak 2 na 10.

Kontakt:

-Prywatna wiadomość tutaj: Jak najbardziej, będę starała się o regularne zwracanie uwagi na skrzynkę.

-Gadu-gadu: Niestety nie, natomiast zrobię gdy tylko zajdzie taka potrzeba.

-Skype/Ts3: Te opcje niestety odpadają, tym razem na stałe ze względu na brak mikrofonu i chęci do jego zakupu.

Czego oczekuję?

Tutaj chodzi głównie o pomoc w grze i miłe spędzenie czasu. Oczekuję tego, że grupka osób która ewentualnie chciałaby mnie przyjąć do siebie będzie w wieku min. 18 lat. Cudownie jednak byłoby gdyby osoby te miały 20 lat+ bo z doświadczenia wiem, że zdarzają się ludzie bardzo nie rozgarnięci nawet po 18 roku życia...a im dalej za ten wiek tym mniejsza szansa, że na takie natrafię. Wymagam również żeby nie były to osoby chamskie, wulgarne, aby potrafiły mi pomóc w razie potrzeby - w ramach ich możliwości i były otwarte oraz dojrzałe. Nie muszę być tzw. "nudziarzami" czy "starymi piernikami"... ale doza dojrzałości i kultury nie zaszkodzi.

To chyba wszystko. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

Elsa. ;)

Queen bAht5ap.jpg Elsa

Opublikowano

•1.Czy liczebność graczy pochodzenia polskiego na serwerach jest zadowalająca na tyle żeby nie trzeba było szukać ich ze świecą?

•2.Czy obecna sytuacja (nie da się wejść na serwery bo wszystkie są pełne) jest tylko chwilowa czy ma tendencje do trwania dłużej?

•3.Czy w rzeczywistości da się poradzić bez kupowania żadnego bota w ten sposób aby dobrnąć do przykładowego 100 levela?

•4.Czy dałabym rade wpoić się w środowisko Silkroad'a i ogarnąć grę na poziomie dobrym przy czyjejś pomocy?

1. Szalu nie ma

2 Juz nie , ale wszystkie serwery stoja w korei - ping calkiem duzy

3. Nie - chyba ze jestes sado maso

4. Tak

Opublikowano

A ja powiem CI jedno. Silkroad Online = Dead Game. :) przykro mi taka prawdziwa rzeczywistość.

Opublikowano

pamiętam stare czasy Silkroada, grałam w uj czas temu - niedawno zainstalowałam i weszłam do gry, ale tak jak szybko weszłam tak szybko wyszłam. To już nie to co kiedyś. ;)­

sNZpqDg.png­

Opublikowano

Silkroad to nie to samo co kiedyś ? Zdania są podzielone. Jednym się podoba - ponieważ wprowadzili bagdad i 125 lvl   , drugim nie podoba   bo za dużo czasu żeby wbić 125 lvl.  Osobiście gram . gra się  bardzo miło.  Mam postacie na 2 serwerach Atheny i Themis.    Na tym pierwszym gra bardzo dużo polaków ( 1/2  serwera to Polacy )    i bardzo ciężko wbić na ten serwer. Natomiast na Themis jest grupka polaków ( sa 2 polskie gildie działające).   Jedynym minusem tej gry jest to  , że nie ma darmowego bota . ( od pól roku nie ma ). Średnio na bota płacisz 13-15 zł na miesiąc .  Zniechęca również sam fakt  , że  jeśli chcesz być pro graczem musisz włożyc niezły hajs. 1B golda kosztuje 14-15zł , a przypuśćmy  fajna broń 14 dg  kosztuje  30B . Więc naprawde trzeba włożyc niezłe siano , ale możesz również  sama bawić sie w  alchemie.

Podsumowując

-  Polaków jest   sporo , zależy jaki serwer 

-  Jeśli masz cierpliwość grania 1-2 lat to zapraszam a napewno będą efekty 

-   13-15 zl na miesiąc musisz przyszykować ( chyba że  wejdziesz na Tureckie forum i znajdziesz bota  free )

-  Zapraszam na Themis.

Opublikowano

Witam Wszystkich

Razem z małą grupką ludzi gramy sobie w Silkroada, w sumie jest nas pięcioro. Gramy już chwilkę, i niedawno nawet założyliśmy gildię. Ale pięć osób to trochę mało, dlatego piszę ten temat, żeby zapytać czy nie znalazłoby się parę osób, którzy dołączyliby do nas do wspólnej gry w tą jakże wspaniałą grę, Silkroada.

Gramy na wersji Silkroad-R. Serwer Merv. Mamy wszyscy około 50 lvla i gramy europejczykami.
Jesteśmy w posiadaniu kanału TS dla naszej gildii oraz mamy własne forum gildiowe, na które zapraszamy chętnych ludzi:
http://troopersi.enjin.com/home

Pozdrawiam i do zobaczenia na Jedwabnym Szlaku.

Opublikowano

jak zwykle expienie do 100 nie jest reczne , bo to sie mija z celem chociaz chodzimy na forgotten world i bijemy recznie , oraz od czasu do czasu pobijemy z godzine w party ale to bardziej 4fun . zaczniemy recznie bic wlasnie od 100.

Opublikowano

Nie , jest phBot ktory kosztuje smieszne pieniadze , 1 $ na tydzien , miesiecznie jakies 15 zł - chyba kazdego stac + mozna go uzywac na 2 adresy ip jednoczesnie , czyli jesli mialbys z kims sie zlozyc to wychodzi jeszcze taniej ;)

Rekrut
Opublikowano

Powiem Ci tak droga kolezanko , bez bota to nie robota po pierwsze  . Moja przygoda z silkiem zaczela sie w 2006 roku  i trwala do 2012  ale za namowa brata wrocilem znow do gry i szczerze to mi sie bardziej teraz podoba  gramy na serwerze Dionysus  mamy swoja glidie tzn jestesmy w niej 2  ale mamy lacznie 9 postaci  wiec rada mozemy Ci sluzyc , na serwie od 3 tyg spotkalem tylko 2 Polakow . 
Nawet ostatnio udalo mi sie upolowac Iske http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0b257076df93f869.html

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jestem chętny na rozpoczęcie gry na globalu :) mogę zrzucać się na bota, ale grałbym w pt 8/8 ogarniętym :) mogę zrobić 2 konta i grać clerem i wizzem np. :) oczywiście na fgw unique latałbym ręcznie, tylko exp botem :) wydaje mi się że każdemu by to pasowało :) expić botem reszta ręcznie :) skoro innym udało się bez wydawania kasy osiągnąć coś to czemu nam by miało się nie udać ? cierpliwości ;) wszystko wymaga czasu

Opublikowano

koleżanko, zapraszam Cie na prywatny serwer Januera Online, na pewno znajdziesz tam dużo polaków i gra będzie ciekawa. Global już od kilku lat nie żyje.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

koleżanko, zapraszam Cie na prywatny serwer Januera Online, na pewno znajdziesz tam dużo polaków i gra będzie ciekawa. Global już od kilku lat nie żyje.

Januera upadnie bo Muhab się wzbogacił za bardzo,kupisz teraz za silki wszystko :) Pay2Win. tak jak teraz na globcu , lecz mam zamiar wrócić i nie wydać ani 1 złotówki + nie bocić,a wbić 125 :)

Opublikowano

po 10 latach grania w sro, moge odradzic kazdy prywatny server, jak i ogolnie ta gre.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...