Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GW2 Wybór klasy ;)

Losiu_Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Thief może nosić sworda w mian hand w off hand już nie.

Polecam Warriora, świetny w PvE i PvP. Thiefem też może być, ale ma słabsze PvE.

Co do rasy to moim zdaniem każda oprócz Asury (nie lubię skrzatowatych postaci) wygląda świetnie. Ja osobiście lubię Sylvari ponieważ świecą w nocy, mają bardzo fajne fryzury i racial armory. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, jeszcze Mesmer nie głupio wygląda, czym się fajniej gra?

Thief, Mesmer czy może ten jednak Warrior? chociaż myślę, ze warriorem b.dużo jest i wolałbym coś innego, jeszcze Ranger jest :)

fs.png

Opublikowano

Thief, największy DPS w grze. Mocny w PVE, a w Pvp potrafi być silny ( potrzeba sporo skilla)

Mesmer- klasa bardziej wspierająca, potrzebuje dużych umiejętności. Jest przydatna na dungach i silna w pvp.

Warr, generalnie jest silniejszy w pve.

Ranger - silniejszy w pvp, ale po ostatnich buffach spisuje się też na dungach

Edit: Ja mogę udzielić głębszej pomocy w sprawach dot. Mesa lub Thiefa bo to na nich lepiej się znam :D

Diss_Stream.png

Opublikowano

Elementalista jest bardzo ciekawą postacią, moim zdaniem :D

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Napisałem na początku, że Ele odpada, grałem nim i po prostu styl gry mi się jego nie podoba :)

Ostatecznie zastanawiam się nad Thiefem albo Mesmerem, żeby się fajnie grało, nie zbyt monotonnie, że ciągle się bije tym samym albo 1 stylem czy coś takiego, wiem, że tych spelli od broni zbyt dużo nie jest, bo 5, ale tych utility jest dużo, lecz nie doszedłem nawet do nich;d tylko troche pograłem.  A tak btw. Utility też jakiś dmg zadają jak te od broni czy tylko to jakieś wspomagacze?Co w sumie sugeruje nazwa :)

@hoho raptr pokazuje 38h , ale to z tego 95% tylko pozostawanie w menu ;f

fs.png

Opublikowano

Napisałem na początku, że Ele odpada, grałem nim i po prostu styl gry mi się jego nie podoba :)

Ostatecznie zastanawiam się nad Thiefem albo Mesmerem, żeby się fajnie grało, nie zbyt monotonnie, że ciągle się bije tym samym albo 1 stylem czy coś takiego, wiem, że tych spelli od broni zbyt dużo nie jest, bo 5, ale tych utility jest dużo, lecz nie doszedłem nawet do nich;d tylko troche pograłem.  A tak btw. Utility też jakiś dmg zadają jak te od broni czy tylko to jakieś wspomagacze?Co w sumie sugeruje nazwa :)

@hoho raptr pokazuje 38h , ale to z tego 95% tylko pozostawanie w menu ;f

Skille Utility też mogą zadawać DMG. 

Co do Thiefa lub Mesmera, ja osobiście wole Mesmera, jest to bardzo oryginalna profesja. Klony potrafią zrobić małe zamieszanie na PvP, a na PvE nie jest aż tak słaby. Osobiście grając Masmerem miałem czasami problem z PvE, ale tylko czasami. Thief jest bardzo silny w PvP, dużo osób zaczynających swoją przygodę z PvP uważa Thiefa za postać OP, w PvE nie wiem jak się sprawdza, jednak wiem że potrafi nieźle solować content.

Opublikowano

Mesmer: W dzisiejszej mecie zastępuje się go innymi postaciami na PVE, co prawda ma Time Wrapa ( silna umiejętność elitarna), ale ma mniejszy dmg od takiego Elka lub Thiefa.

Natomiast w PVP/Wvwvw ogarnięty mesmer, sieje pogrom. Świetnie wspomaga zerg, jak również kładzie solo kilku osobowe grupki.

Thief - W PVE najsilniejszy DPS w grze na tą chwilę. Potrafi wykręcić na serio spore cyferki. W ogarniętym party powinnobyć miejsce dla Thiefa.

PVP - silny w niższych ligach, potem jego moc spada.

Wvwvw - dobry roamer, dobrze eliminuje pojedyńcze cele

Diss_Stream.png

Opublikowano

No i nadal w sumie nie wiem co wybrać xD Chociaż troszke mnie bardziej Thief przekonuje

@a jeszcze inne pytanie, która klasa ma dobre AOE?? i jest bardziej przydatna na takich fightach z dużą ilością osób?

fs.png

Opublikowano

Engineer, Mesmer, nie wiem jak sytuacja wygląda u Rangera z tym Aoe, ale powinnien mieć ok.

Postać, która najbardziej przydaje się w fightach? Guardian, Mesmer, Engi.

Thief raczej nie sprawdza się dobrze na pierwszych liniach, stara się wybijać ludzi z tyłu lub roamować czyli biegać po mapie i szukać pojedyńczych celów lub robić zwiad.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Sporo przydatnych informacji tutaj otrzymałem :) Ale muszę jeszcze się zastanowić

Thief mnie interesuje, bo ma te swoje zniknięcia i potrafi fajnie komuś na plecy wyskoczyć, ale chciałbym też czasem się wwalić w tłum i nawalać jak leci ;d A thiefem to chyba mało możliwe.

Dobra ostatecznie kogo z nich(proszę o wybranie 2 :) Ogólnie fun z gry i żeby opłacało się grać nim ciągle bez potrzebny wbijania jakiegoś innego chara

Thief, Mesmer, Warrior, Guardian

2 z tych, a później już sobie sam 1 wybiore.  :)

fs.png

Opublikowano

Thief lub mesmer/guard. Jako guard zawsze znajdziesz party na dunga i będziesz przydatny na wvwvw, a jako mesmer po wyskillowaniu będziesz super silny na wvwvw i pvp ( na dungach też się przydasz ) Ja generalnie na 80 mam wszystkie postacie z wyjątkiem Guarda oraz Warra. ( nie lubię postaci z heavy gearem ), a thief chyba daje najwięcej funnu. Jest bardzo mobilny i może znikać kiedy chce. Jest spoko na Pve i wvwvw.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Thief lub mesmer/guard. Jako guard zawsze znajdziesz party na dunga i będziesz przydatny na wvwvw, a jako mesmer po wyskillowaniu będziesz super silny na wvwvw i pvp ( na dungach też się przydasz ) Ja generalnie na 80 mam wszystkie postacie z wyjątkiem Guarda oraz Warra. ( nie lubię postaci z heavy gearem ), a thief chyba daje najwięcej funnu. Jest bardzo mobilny i może znikać kiedy chce. Jest spoko na Pve i wvwvw.

Chciałbym jeszcze się zapytać, jaka rasa najlepiej wygląda w Light i Heavy armorach?  Tak po 2.

fs.png

Opublikowano

Od siebie polecam stronkę:

IMO.

Light:

Kobieta: Sylvari, Norn ( Powiedziałbym, że człowiek, ale aktualnie jest lata bardzo dużo humanek w tych samych armorach

Facet: Człowiek, Sylvari

Heavy:

Kobieta:  Sylvari, Człowiek

Facet: Norn ( jest sporo nornów w heavy )

Wszystko zależy od preferencji. Na prawdę polecam Ci tą stronkę to sobie wszystko sprawdzisz ;)

Diss_Stream.png

Opublikowano

Chciałbym jeszcze się zapytać, jaka rasa najlepiej wygląda w Light i Heavy armorach?  Tak po 2.

Human kobietka, niektóre sylvari. Heavy to tylko norn i charr, human i sylvari mają heavy beznadziejne ;c

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie, czemu Necro tak mało jest ? Słaby jest czy coś?

Tak, nekromanta jest beznadziejny w PVE. I nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Nekromanta nie jest wybierany do szybkiego wykonywania podziemi. Zawsze kiedy mam nekromantę w drużynie staram się opuścić skład lub wyrzucić takowego z drużyny. W PVE nekromanta odstaje od każdej postaci, bo w PVE liczy się DMG lub umiejętności aby zwiększyć DMG innym osobom w drużynie. Nekromanta może ma dobre survi, ale nie o to chodzi w PVE. Oczywiście przyznam rację, że w PVP/WVWVW Necro jest silny w dobrych rękach, ale tylko i wyłącznie tam. Mogę wskazać stosowne argumenty dla każdej postaci dla czego lepiej wybrać ją, a nie nekromantę do PVE.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Heh:D Ja ten klasy pewnie nigdy nie wybiore;d Akurat necro mi się wygląd spodobał, ale jak jest tak słaby to wole odpuścić :D

Teraz myślę nad Ele, Warkiem i Mesmerem:D(chociaż ele odrzucałem od razu ;f)  Wszystko mi się podoba, wszystkim grałem troche, ale nie wiem co wybrać na dłuzej.

fs.png

Opublikowano

Hah :D

Akurat w tej grze elementalista może wyglądać tak samo mrocznie jak necro :D Polecam zrobić necro, ale tylko wtedy jak będziesz miał stabilną postać do robienia podziemi. W każdym razie.

- Warr: Był, jest i mam wrażenie, że ciągle będzie przydatny. Ma bannery i OK dps.

- Ele: Bardzo potężna postać do PVE jak i do PVP/WVWVW. Możliwość stackowania Mighta, ogromny DPS ( nawet AOE ). Ta postać jest na prawdę bardzo silna. Minusem na pewno jest to, że nie może mieć drugiego setu broni.

- Mesmer: Świetna klasa wspierająca ( chociaż DMG też potrafi wykręcić :D ). Portale, Teleportacje, Niewidzialność. Ma lepsze PVP/WVWVW, ale na PVE również radzi sobie bardzo dobrze. Szczególnie z umiejętnościami "Feedback" i "Time Warp".

Diss_Stream.png

Opublikowano

Ja gram teraz warkiem, full sygnety i o ile wcześniej grałem rangerem to teraz wszystko biję 2x szybciej, także na pve sygnety a potem na pvp bannery i sygnet na furię bodajże.

Opublikowano

Ja gram teraz warkiem, full sygnety i o ile wcześniej grałem rangerem to teraz wszystko biję 2x szybciej, także na pve sygnety a potem na pvp bannery i sygnet na furię bodajże.

Warrior na PVE bez bannerów. To fajnie.

Diss_Stream.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mesmer i Engineer są doskonałymi postaciami do gry WvW, często zdarza mi się buszować po mapce Engineerem. Do trybu PvE osobiście preferuję Engineera, choć nie jest tak dobry jak Necro czy też War. W PvP łatwiej gra mi się Mesmerem, choć jestem pewien że i Engineerem można wykombinować coś ciekawego.

Od Ciebie zależy w którym trybie gry będziesz spędzał więcej czasu daną postacią, więc proponuję wybrać ją w związku z tym. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja bym proponował elementaliste. Masz normalne skille broni razy 4 żywioły. Przez to nie nudzi się tak szybko i można się nim bardzo fajnie bawić. Może mieć też niezły dmg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...