Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 2 Zabójcy Królów ! Czy pójdzie mi? I jak zwiększyć rozmiar czcionki ?

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Dzisiaj kupiłem grę Wiedźmin 2 Zabójcy Królów ;) 

Na jakich wymaganiach gra powinna mi chodzić płynnie? (z 30 FPS)

Mój komp:

Intel Core2 Duo CPU E8400 @ 3,00GHz 

4 GB RAM

NVIDIA GeForce 8600 GT

Windows 7 Ultimate

Gra działa mi na 27-34 FPS na ustawieniach minimalnych (dosłownie wszystko minimum) + rozdzielczość na 640x480

Grać w takiej rozdzielczości się za bardzo nie da... nie żeby była zła grafika bo ona mi nie przeszkadza, lecz nie widać w ogóle literek....

Jak klikam "domyślnie c" na okno umiejętności to mam problem bo nawet jak przystawię głowę do monitora to nic nie widać... 

Z toturialu nie wiem nic bo nie dało się podpowiedzi odczytać... ! Co robić?

Jak zwiększę rozdzielczość na 800x600 to jest to samo, ledwo widać literki a gra działa już na 23-26 FPS

Na rozdzielczości 1024x768 już coś tam widać (chociaż nie powiem bo rewelacji nie ma) ale gra działa na 16-20 FPS a to już.. sami wiecie

Co robić? 

-Gra powinna na tym kompie działać lepiej?

-Czy jest mod/dodatek/fix coś co zwiększy czcionkę? (PL)

Opublikowano

Co najmniej 8gb ramu

Dodam te 4 GB i będzie śmigać na jakich wymaganiach i na ilu FPS ?

Opublikowano

Co najmniej 8gb ramu

Co najmniej?...

Ja mam 6gb i spokojnie daje rade nawet na ultra.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

To jest wina karty graficznej najprawdopodobniej. Nic nie zrobisz, ale pobierz sobie Game Boostera. Zawsze to kilka FPS do przodu..

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Co najmniej?...

Ja mam 6gb i spokojnie daje rade nawet na ultra.

Wtf... a jakiego masz kompa ? Poza RAM.

To jest wina karty graficznej najprawdopodobniej. Nic nie zrobisz, ale pobierz sobie Game Boostera. Zawsze to kilka FPS do przodu..

GameBoster też dużo nie zdziała... aby normalnie czcionke widzieć musiał bym grać na rozdzielczości 1014x768 minimum a na takiej mam max 18 FPS a to już jest lipa... 

A może jest jakiś sposób na zwiększenie czcionki samej na rozdzielczości 640x400 czy coś takiego ;p  

Znalazłem na necie jakiś plik który miałem podmienić w Wiedzmin2/CokedPC/globals/gui/fronts/bll55 ale po jego zamianie nic mi się nie zmieniło...

Opublikowano

Przypomnialo mi sie, ze 1 mod (bodajze Realism Mod) zmienial troche czcionke na nieco wieksza. Mozesz sprobowac.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Ja bym spróbował jednak z tym Game Boosterem  ;) 

Próbowałem i nic z tego... nie da się grać na rozdzielczości większej niż 640x400 bo jest mało FPS i gra muli strasznie...

Przypomnialo mi sie, ze 1 mod (bodajze Realism Mod) zmienial troche czcionke na nieco wieksza. Mozesz sprobowac.

Sprawdzę ;)

Opublikowano

Nie ma sensu na razie nic robić z RAMem bo jest to wina kart graficznej, powinieneś kupić lepszą i tak w przyszłosci będziesz jej potrzebował. Na razie poza game boosterem możesz też w inny sposób spróbowac przyspieszyć komputer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...