Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto bankowe

korciok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 2 tygodnie temu skończyłem 18 lat i chciałbym założyć własne konto/rachunek bankowy. Chciałbym za jego pośrednictwem prowadzić transakcje przez internet (głównie Paypal). Czy polecacie jakieś darmowe/tanie konta? Karta i bankomaty mnie na razie nie interesują. 

Opublikowano

W PKO istnieje takie coś jak "Konto dla młodych". Ja aktualnie z tego korzystam, ale jak tylko skończę szkołę to muszę iść i zmieniać wszystko.

PKO Konto dla Młodych jest przeznaczone dla studentów i absolwentów w wieku 18-26 lat.

Ogólnie polecam PKO.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Witam, 2 tygodnie temu skończyłem 18 lat i chciałbym założyć własne konto/rachunek bankowy. Chciałbym za jego pośrednictwem prowadzić transakcje przez internet (głównie Paypal). Czy polecacie jakieś darmowe/tanie konta? Karta i bankomaty mnie na razie nie interesują. 

Mbank sam korzystam praktycznie tylko internetowe przelewy ale mam za free ;D

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

w bz mam konto bodajze do 27  roku zycia sie nie placi za nic.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

A jak jest z procentem, bo mam 4 tysiące w skarpecie i przydałoby się to gdzieś ulokować. I czy ta darmowość nie jest przypadkiem przy comiesięcznej wpłacie iluś tam zł?

Źle się wyraziłem, jakie konto ma najmniejsze opłaty, czy da się zrezygnować z karty debetowej i jak to jest z przelewami internetowymi na paypala oraz wpłacaniem/wypłacaniem środków.

Opublikowano

PKO ;d

Chcesz kupić konto do Steam z CS go bądź innymi grami albo wypasiony Origin z FIFA 14 i innymi ? Luknij w moje tematy na giełdzie.

Konta sprzedaje także przez allegro ! ; )

Opublikowano

T-mobile usługi bankowe. . W t-mobile wszystko za darmo, karta, przelewy, wypłaty, wpłaty (3 darmowe wpłaty w ciągu miesiąca, potem jakiś niski procent) i przelewy zagraniczne też + darmowa karta walutowa.

Opublikowano

Używam mBanku, karta + utrzymanie konta jest darmowe. "Błyskawiczne" przelewy przez internet w pełni darmowe. Polecam :D

Opublikowano

wiele jest takich banków dla niepełnoletnich z darmowym utrzymaniem konta, ja od siebie polecam mBank bo nigdy zadnych problemow nie mialem, jak mi sie karta zgubila to przez internet ja zablokowalem i za darmo zamowilem nowa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak nie interesują Ciebie karty i bankomaty tylko internet to załóż konto internetowe - za pośrednictwem internetu - wtedy masz jeszcze dodatkowe benefity z tego tytułu. takie konta sa bezpłatne. Banki zarabiają na samym fakcie, że jakies tam groszę sa na koncie. A na akonto tych groszy banki pożyczają kase innym na duże oprocentowanie. Jak to działa?

Płacisz do banku 100 zł, a bank z tych 100 zł daje pożyczki na kwotę ok 1000 zł. A Ty jako obywatel oddajesz bankowi te 1000 zł + odsetki. I wszystko z Twoich 100 zł.

Osoba której robisz przelew na pożyczone 1000 zł, wpłaca je do banku. Bank z tych 1000 zł robi pożyczki na ok. 10 000 zł.... i tak dalej i wszystko z jeden stówki.

Dlatego właśnie internetowe konto bankowe jest za free ;)

Opublikowano

Polecam bank SMART i konto SMART. Nie płacisz nic za prowadzenie konta, kartę płatniczą, przelewy krajowe masz za darmo i nie musisz wpłacać co miesiąc pieniędzy. Możesz się osobiście zapoznać z tabelą opłat.

Opublikowano

Polecam mBank, ponieważ jest to bank nastawiony właśnie na użytkowanie internetowe. Karty nie musisz mieć. Przelewy są automatycznie, nie jak w niektórych bankach, co w dniach roboczych tylko (jak usłyszałem od kumpla, że on tak ma, to się załamałem)...

W6iB9H1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...