Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format na laptopie

Surciol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, oczywiście musiał mi się zepsuć cs:go, i chyba jedynym rozwiązaniem będzie format, tyle że mam laptopa i nie wiem dokładne jak to zrobić. [sAMSUNG R540] Słyszałem coś o partycji recovery, ale tak jak pisałem, nie jestem w temacie. Pomożecie?

Opublikowano

Temat jest na dziale cs:go, Windows 7 Home Premium, reinstalowałem i cs'a i steama, w trybach zgodności win 7 itp. w najniższych rozdzielczościach.. Właściwie to wszystkiego próbowałem, po prostu cs włącza się na 5 sekund w procesach ( w aplikacjach, na pulpicie ani pasku zadań ni nie ma ) i gaśnie :/

Opublikowano

Jak chcesz zrobić formata to znajdź płytkę z dowolnym systemem operacyjnym (np.7).

Wsadzasz ją do stacji CD-DVD i wchodzisz w bios (różnie są przyciski) i ustawiasz First Boot na CD-DVD.

Uruchamiasz komputer normalnie i powinny ci wyskoczyć napisy że "Kliknij xxx aby rozpocząć instalacje systemu".

Dalej sobie sam poradzisz,akceptacje regulaminu,usuwanie dysków i tworzenie nowych partycji,instalacja i wpisywanie swoich danych,aktywacja kodu.

Opublikowano

@@MatrixXHardcore

Skąd masz pewność, że reinstall rozwiąże problem? Poza tym, nikt nie prosił o instrukcję instalacji.

@@Surciol

Jeśli sterowniki pobierałeś ze strony producenta, to pewnie jest to fałszywy alarm. Jeśli nie pobierałeś ze strony AMD, to zrób to (link).

Co z tą opcją -save, pomogła coś?

Opublikowano

@@MatrixXHardcore

Skąd masz pewność, że reinstall rozwiąże problem? Poza tym, nikt nie prosił o instrukcję instalacji.

@@Surciol

Jeśli sterowniki pobierałeś ze strony producenta, to pewnie jest to fałszywy alarm. Jeśli nie pobierałeś ze strony AMD, to zrób to (link).

Co z tą opcją -save, pomogła coś?

"chyba jedynym rozwiązaniem będzie format, tyle że mam laptopa i nie wiem dokładne jak to zrobić." Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Poza tym format usuwa wszystkie zainstalowane programy,to tak jakbyś zaczynał od nowa,dlatego masz pewność że zadziała skoro wcześniej działało.

Opublikowano

"chyba jedynym rozwiązaniem będzie format, tyle że mam laptopa i nie wiem dokładne jak to zrobić." Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Faktycznie, mój błąd.

Poza tym format usuwa wszystkie zainstalowane programy,to tak jakbyś zaczynał od nowa,dlatego masz pewność że zadziała skoro wcześniej działało.

Skoro tak świetnie czytasz ze zrozumieniem to wskaż mi, gdzie jest napisane, że reinstall systemu pomógł.

Według mnie format to ostateczność, szczególnie wtedy, gdy na dysku systemowym jest duża ilość danych. Przeniesienie ich i ponowna instalacja mogą zająć dużo czasu, a problem może i tak pozostać. Zacząłbym najpierw od ponownej instalacji samej gry i Steama, a jeszcze wcześniej od tego, co napisałem w poście #7.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Reinstalowałem steama, grę, pobrałem te sterowniki co mi kazaliście, uruchomiłem w opcji -save, nie działa... we wszystkich trybach zgodności, różnych rozdzielczościach, w trybie administratora... Właściwie próbowałem wszystkiego a problem nie znika, tak czy siak muszę zrobić formata bo komputer chodzi jakby miał smołę zamiast komponentów....

Opublikowano

Faktycznie, mój błąd.

Skoro tak świetnie czytasz ze zrozumieniem to wskaż mi, gdzie jest napisane, że reinstall systemu pomógł.

Według mnie format to ostateczność, szczególnie wtedy, gdy na dysku systemowym jest duża ilość danych. Przeniesienie ich i ponowna instalacja mogą zająć dużo czasu, a problem może i tak pozostać. Zacząłbym najpierw od ponownej instalacji samej gry i Steama, a jeszcze wcześniej od tego, co napisałem w poście #7.

Ja tylko odpowiadam do tematu.

Skoro autor prosił o instrukcje reinstalla to mu podałem.

Nie robił więc nie wie,przecież nie zrobi tak:

1.Zainstaluje system

2.Zainstaluje CS:GO

3.Powrót do punktu pierwszego

Opublikowano

Proszę.

Poczytaj w internecie jak uruchomić partycję odzyskiwania w Twym laptopie. Jak chcesz instalować inny system to formatuj partycję C: (179 gb).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...