Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo kupić?

ToNieJaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko zależy gdzie chcesz grać, Bardem nie grałem, więc nie mogę ci o nim nic powiedzieć, Yasuoo to w miarę łatwa postać, i niektóre postacie mogą z nią robić dobre combo, Diana wymaga trochę więcej ogarniania, ale również jest dobrym championem, a Hecarim, no, to on bardzo dobrze czyści jungle :D Tak więc, jeśli chcesz grać na midzie to albo Diana albo Yasuoo, a jeśli lepiej się czujesz w roli Junglera to Hecarim :)

Opublikowano

Z tych podanych tutaj najlepszym w mecie będzie hecarim  ktory aktualnie został spopularyzowany na topie na jungli w sumie też kosi

+knock back (odepchniecie) + bonus do ms

+świetne skalowanie z trójcą

+tanky

+life steal

+dość szybko czyści campy

+mobilny

+,,Straszy"" na ulcie

-Wymaga ogrania żeby twoje ganki były użyteczne

co do yasuo to nadal dobry ale jak to mówią ,,easy to play, hard to master" i bez wombo-combo dużo się nim nie zrobi no chyba że jesteś mocno ograny

Opublikowano

Ja bym kupił Yasuo, gra nim daje sporo zabawy.

+niskie cd

+ciekawa mechanika E

+AoE

+shield

+mocny w każdej fazie gry

+brak many

Opublikowano

Tak jak kolega powiedział to zależy kim chcesz grać. 

Bard - support, unieruchamia, teleportuje przez ściany (niestety/stety, nawet wrógów), daje heal'a + ult.

Jest to typowy support, nigdzie więcej sobie nie po szarżujesz. Jeśli mainujesz supporty, a nie masz podstawowych supportów

np.: Thresh, Leona, Nami itp to nie warto.

Yasuo - czyli postać, która częściowo pomoże ci wyjść z Brązu/Silvera. Postać na Mid'a jak i Top'a. Nafeedowana prawie nie do rozpie*dolenia. 

Ładne CR, Q które podrzuca + ult, W które blokuje każdą umiejętność, nawet ulta, E dzięki którym zbliżysz się do przeciwnika, lub może uda ci się uciec dzięki jungli/creepom. 

Dobre combo z postaciami, które podbijają np.: Janna, Malphite. 

Na temat Diany nie będę się wypowiadał, ponieważ według mnie w Diamencie się nie sprawdza, ale nie wiem w jakiej jesteś dywizji.

Hecarim - jedna z najprzyjemniejszych postaci, zwłaszcza w trybie URF, jungler jak i toplaner, dobre ganki, dość wytrzymały, adspeedtank i dalej nie wiem co można powiedzieć na temat tej postaci -_-.

Podsumowując.

Jeśli mainujesz supporty i masz podstawowe suppy kup Barda.

Jeśli jesteś w Brązie/Silverze kup Yasuo, tylko nie zniechęcaj się jesli początkowo ci nim nie będzie szło.

Gold+ - Hecarim, w mniejszych dywizjach też można, ale najlepszy jest na tym poziomie.

ddvv4VY.png

Opublikowano

Yasuo według mnie: 

- harras,

- poke,

- Korean mechanics, 

- Aoe, 

- tarcza, 

- farma,

- dmg. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...