Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę miał FPS w grze?

PolakPrawilny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy na jakim poziomie ustawienia graficzne będziesz miał ustawione. Myślę, że bez lagów na spokojnie 100 - 130 - 150 FPS będziesz miał. 

Pasjonat
Opublikowano

W przybliżeniu 100, na 500 nie ma co liczyć.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

z of 500fps bez 100-200fps

Żartujesz sobie? 500 fps to ja nie wyciągam z GT 650M 4GB 8 GM I7... więc nie gadaj mu takich głupot.

Jedyne co on na tym procku i karcie 1/2gb wyciągnie to 100 fps +. 

+ do tego dochodzi optifine, zoptymalizowane ustawienia, rendering, gamebooster itp.

Więc 100+ spokojnie. Jeżeli masz matryce 60, to na więcej nie masz na co liczyć. Bo i tak tego nie zobaczysz.

Kappa.

Opublikowano

Zadzwoń do wróżbity najlepiej. Skąd mamy dokładnie znać model procka?

To nie cs, gdzie na większości mapach masz podobną liczbę fps. W Minecrafcie

masz różne mapy. Płaskie, z górami, wiele budynków, wioski, mało budynków, wiele NPC,

wiele stworów, efekty, renderowanie, animacje. Do tego dochodzi gra SP i MP. Nikt Ci dokładnie nie powie.

Mogę zakładać, że na słabym serwerze SV z gildiami funnyguilds możesz mieć min. 30fps,

a w porywach osiągnąć 150. Zależy od miejsca, ale średnio myślę, że 50-60+ na spokojnie.

Warto zobaczyć jakieś filmy, jak to wygląda u innych ze specyfikacją i klatkami.

Ale tu jest i7 w dodatku z OC.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Może wypowiem się troszkę off-topic, ale tak właściwie to do płynnej gry, która nie będzie denerwowała brakiem komfortu wystarczy mieć 60 klatek na sekundę. Oczywiście muszą być one stabilne... minimum żeby ewentualne spadki nie były zauważalne dla oka... Dalej wyższa ilość klatek szału nie zrobi... To trochę tak jakbyśmy mieli opisać różnicę między posiadaniem 400 klatek, a 500. Fakt 100 klatek różnicy...samo 100 klatek to sporo jednak nie odgrywają one takiej super ważnej roli na wyższym poziomie. Jeśli utrzymasz 60 fps-ów stabilnie to będzie bardzo okej. Nie powinieneś się martwić o to ile twój komputer da radę wygenerować podczas gry w minecrafta, tylko czy uciągnie 60. ;)

Queen bAht5ap.jpg Elsa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie byłbym taki pewnie co do tych 100 fps. Ja mam i5-2410 2,30 GHZ i GeForce GT540M i nawet z OptiFine mam 15 - 30 fps. Przyczyną jest to, że komputer ma już swoje lata i mimo formatowania i oczyszczania komputer z kurzu jak i z syfu na dysku to i tak nic nie daje. Dodam, że na początku spokojnie dawał radę - 200 fps z OptiFine. To zależy, czy komputer nowy, czy stary. Ja myślę, że spokojnie 60 fps Tobie wyciągnie. Zresztą po co więcej? ;) Nie ma znaczącej różnicy pomiędzy 60, a 500 fps, ponieważ ludzkie oko i tak tego nie wychwyci, ale gadajcie swoje :P

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

­Zależy to też od tego, jaki masz zasyfiony komputer. Możesz mieć bardzo dobry komputer, a mieć tyle rzeczy, plików itd., że nie będzie Ci chodził minecraft nawet na 50 fps. Z tymi plikami mogą też dojść wirusy, dodatkowe obciążenie dla komputera.

Opublikowano

Myślę, że z optifine ok. 50-100fps będzie, oczywiście jeżeli nie masz "zasyfionego" komputera :) Reasumując - spokojnie sobie pograsz, a między 100 czy 200 fps nie odczujesz praktycznie żadnej różnicy.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

zależy od modelu karty graficznej bo z tego co widzę to są 3 dostępne także zależy od ramu, którego nie podałeś. W każdym razie trzeba też podać model procka bo tyle ile napisałeś to seria i3. ale nawet z najgorszej wersji i3 i najgorszej wersji karty graficznej czyli GT 730 DDR3, 64-bit 2gb to i tak nie można obliczyć ilości klatek bo nie ma ilości ram a java niestety potrzebuje dosyć tego ramu a to też wpływa na ilość fps'ów zakładająć, że będziesz mieć 2gb to tak jak reszta mogę powiedzieć, że będziesz miał ok 100 fps

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...