Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skryptem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, chciałem aby po kliknięciu tak, gracz mógł odejść z gildii, lecz się zagubiłem w pewym momencie :

<?php
if(isset($_GET['usun']) && !empty($_GET['usun'])){
    if($nome['id']){ /// 0 bądź null zawsze w warunku daje False czyli warunek sie nie wykona
        mysql_query('UPDATE members SET id = 0 WHERE gracz = '.$_GET['usun']);
    }
echo "<center><br>Nie masz Gildii!";
} else {
while($r = mysql_fetch_array($allyd )){
echo "<center><br> Czy napewno chcesz opuścić gildię?<a href='odejdz.php?retir=".$nome['gracz']."'>Tak!</a><br><a href='alianca.php>Rezgnuję!</a>";
}
}
echo "<center><br>Czy napewno chcesz odejść z gildii? <a href='odejdz.php?usun=".$r['id']."'>Tak!</a>";
?>

niestety po klikn ięciu opcji tak! nic sie nie dzieje a na pasku http jest http://waleczni.net/odejdz.php?usun=

Opublikowano

Spróbuj dać mu tą nazwę do zmiennej(wiem, że niepraktyczny sposób, i wtedy powinno być prościej(ustaw zmienną w while), bo może(może to ja jestem debilem) while usuwa ten array $r? Dlaczego while ma jakąś $alllyd? Jest ona pełna ta zmienna?

aw

Opublikowano

jesli piszesz w tak sformatowanym kodzie to nie dziwie się, że sie gubisz.

echo "<center><br>Czy napewno chcesz odejść z gildii? <a href='odejdz.php?usun=".$r['id']."'>Tak!</a>";
to spróbuj dac do petli
Opublikowano

zamień na

echo '<center><br>Czy napewno chcesz odejść z gildii? <a href="odejdz.php?usun='.$r['id'].'">Tak!</a>';

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

zamień na

echo '<center><br>Czy napewno chcesz odejść z gildii? <a href="odejdz.php?usun='.$r['id'].'">Tak!</a>';

co mu to da mistrzu? $r poza pętlą jest i tak puste

Opublikowano

nie usuwa bo nie określiłeś nicku.. określ zmienną zawierającą nick albo z zapytanie na SELECT * albo z sesji.. w dodatku nie pokazałes całego kodu.. jest gdzies okreslone to? $allyd albo czy funkcje get masz dobrze zrobioną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...