Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płatność SMS a działalność gospodarcza

Gość XskillerX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość nietypowy problem, a mianowicie interesuje mnie czy prowadząc hosting www (aktualnie darmowy) można wprowadzić płatne pakiety za pośrednictwem SMS Premium (na forum prawnym dowiedziałem się że wszystkie podatki itp. odprowadza już usługodawca np. DotPay więc teoretycznie nie trzeba zakładać firmy) ale (numer i treść smsów) od innego hostingu. Działało by to jak przykładowo SMSShopy itp., cały zarobek z mojego hostingu szedł by do tamtego hostingu do wirtualnego portfela. Ja za to mógłbym opłacić u nich VPS.

Osoby obeznane proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No okej a jak to się ma do przepisów ?

Przepis prawny:

" Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych

Art. 5a. Ilekroć w ustawie jest mowa o:

6) działalności gospodarczej albo pozarolniczej działalności gospodarczej — oznacza to działalność zarobkową:

...

c) polegającą na wykorzystywaniu rzeczy oraz wartości niematerialnych i prawnych

— prowadzoną we własnym imieniu bez względu na jej rezultat, w sposób zorganizowany i ciągły, z której uzyskane przychody nie są zaliczane do innych przychodów ze źródeł wymienionych w art. 10 ust. 1 pkt 1, 2 i 4-9; "

Czy ktoś może doczepić się do tego iż sprzedaję takowe usługi za pośrednictwem innej firmy a nigdzie na stronie hostingu nie mam podanych danych firmy ? Czy w takim wypadku należy coś zaznaczyć na stronie?

Opublikowano

Mógłbyś porozmawiać z firma i dodać informacje na stronie, że Cloudhoster jest marką firmy Biznes-Host i tyle.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Tylko ciekaw jestem czy takowa firma by się zgodziła, oni praktycznie nie mają nic do stracenia no ale jest to tak jak by konkurencja... .

Opublikowano

Jak możesz być ich konkurencją, jeżeli kupujesz od nich serwer i go opłacasz?

Jeżeli można to proszę o kontakt do Ciebie na prywatnej wiadomości.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...