Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mogę coś zrobić?

N3R4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Tydzień temu kupiłem coś od typa przez PayPala za 10 euro. Dostałem to co kupiłem, był to program. Okazało się, że typ sprzedał mi keyloggera, w dodatku sprzedał mi coś co nie jest jego. Dzisiaj wbił mi na fb i powysyłał obrazajace mnie wiadomosci do sporej ilosci osób. Czy moge cos z tym zrobic? Hasla pozmienialem, zaraz robie formata, ale czy moge jakos odzyskac te pieniadze, albo, zeby chociaz typ poniosl konsekwencje? Zablokowal mnie na skype, czyli tam, gdzie sie z nim kontaktowałem. Jesli to cos zmieni to moge zdobyc jego ip, ale watpie, ze to cos da. 

Opublikowano

Daj "link" do tego typa.

Jak się znajdzie jego IP to możesz iść z tym na policje o oszustwo,obrażanie,włamanie do prywatnych kont aha i zapomniałbym o prawe autorskie z czym się chyba do końca życia nie wyrobi.

Skoro skype to podaj jego skype.

Opublikowano

Daj "link" do tego typa.

Jak się znajdzie jego IP to możesz iść z tym na policje o oszustwo,obrażanie,włamanie do prywatnych kont aha i zapomniałbym o prawe autorskie z czym się chyba do końca życia nie wyrobi.

Skoro skype to podaj jego skype.

Wątpie żeby policja się zainteresowała 40 pln, pamiętaj że w internecie można kraść bez konsekwencji do kwoty około 200 pln, kiedyś była taka akcja jak okradli gracza metina i sprawa w tvn była, tam właśnie mówili że koszt musi wynosić powyżej 200 pln.

Ale cóż zawsze możesz spróbować, proponuje nie robić żadnego formata, idź poprostu na policję i powiedz co się stało, technicy policyjni powinni rozkodować ten program i namierzyć kolege który cie okradł. ;)

Opublikowano

Znaczy sie mi jakos bardzo nie zalezy na tych pieniadzach, 40 zł to nie fortuna. Bardziej mi zalezy, zeby typ przestał oszukiwać albo chociaz troszke sie przestraszyl, ze moze poniesc jakies konsekwencje. Cos innego niz policja? ;d 

Opublikowano

Znaczy sie mi jakos bardzo nie zalezy na tych pieniadzach, 40 zł to nie fortuna. Bardziej mi zalezy, zeby typ przestał oszukiwać albo chociaz troszke sie przestraszyl, ze moze poniesc jakies konsekwencje. Cos innego niz policja? ;d 

Jak nikt go za to nie będzie karał to na 100pro będzie robił tak dalej.

Jaki ten typ miał nick?

Opublikowano

Za kradzież na pewno nie będą go ścigać, ale za shackowanie konta, zniesławienie, rozpowszechnianie złośliwego kodu do celów własnych oraz o ewentualne łamanie praw autorskich na pewno. Warto jest zgłosić to na policje, bo mogą się zainteresować sprawą.

Opublikowano

Zgłoś spór na PP, o ile nie wysłałeś hajsu jako prezent :P

Zgłoś spór na PP, o ile nie wysłałeś hajsu jako prezent :P

On mi wysłał link do strony PayPal  i tam było potwierdzenie płatnosci. Tzn bylo ustalone ile sie placi i napisane za co i trzeba bylo sie zalogowac na paypala, to byla strona PayPala(nie żadna podróbka). 

Swoja droga jak wyrzucic tego keylogera? Tylko format? Mam duzo rzeczy potrzebnych i przerzucanie na laptopa sporo mi zajmie. Czysciłem avastem i https://www.malwarebytes.org/ale cały czas mi wyskakuje,z e mam wirusa, mimo ze dopiero co czysciłem tym programem :v Pozmienialem hasla i loguje sie tylko klawiatura ekranowa.

Opublikowano

On mi wysłał link do strony PayPal  i tam było potwierdzenie płatnosci. Tzn bylo ustalone ile sie placi i napisane za co i trzeba bylo sie zalogowac na paypala, to byla strona PayPala(nie żadna podróbka). 

Swoja droga jak wyrzucic tego keylogera? Tylko format? Mam duzo rzeczy potrzebnych i przerzucanie na laptopa sporo mi zajmie. Czysciłem avastem i https://www.malwarebytes.org/ale cały czas mi wyskakuje,z e mam wirusa, mimo ze dopiero co czysciłem tym programem :v Pozmienialem hasla i loguje sie tylko klawiatura ekranowa.

No...ja osobiście dla stuprocentowego bezpieczeństwa zrobiłbym formata.Nigdy nie masz pewności że usunąłeś go "do końca".

Opublikowano

To spróbuj zgłosić spór. Wtedy jest szansa na zwrot pieniędzy. Może zobacz skaner http://www.dobreprogramy.pl/Dr.WEB-CureIt,Program,Windows,12976.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...