Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki + karta dźwiękowa

wojtaseq13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, Chciałbym zakupić jakieś słuchawki do 200 zł i kartę dźwiękową też, myślę do 150 zł bo chyba lepiej to niż zintegrowana :) Proszę doradźcie coś bo za bardzo nie ogarniam tego :) Można propozycję droższego lekko sprzętu tam nie ma dla mnie jakiegoś dużego limitu.

Głównie gram w CS:GO i tak po za tym to jakiś Tomb Raider czy The Forest, ale interesuje mnie też by była dobra jakość dźwięku muzyki (głównie rap i disco polo xD ) Nie wiem po co takie szczegóły xD ale może komuś pomoże !!

Jeśli pomogłem licze na " + "

Opublikowano

350 zł na całość?

Słuchawki mogą być bez mic prawda?

Może Superlux HD681, Superlux HD668B, ewentualnie Shure SRH240 lub Creative Labs Aurvana Live + ASUS Xonar DS

Opublikowano

Tak najlepiej słuchawki bez mikrofonu :D ps . możecie doradzić osobny mikrofon :D

wezmę te słuchawki, wydaje mi się dobry wybór :)

http://www.morele.net/sluchawki-superlux-hd-681evo-czarny-593853/

a jak to jest z tymi dźwiękami 2.1 , 5.1 , 7.1 ??

Do cs'a raczej 2.1 nww .. tak ludzie piszą ! pomocy !!

czy te słuchawki są na mini jack czy usb ?

+ ta karta dźwiękowa brać ją czy jest jakiś lepszy wybór :) ?

Jeśli pomogłem licze na " + "

Opublikowano

Jeśli karta dźwiękowa w dobrej cenie, to coś od Asusa np. Xonar DX

Można zastanowić się nad jakimś tańszym modelem, przy tym budżecie ciężko o coś naprawdę dobrego.

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

Jeśli karta dźwiękowa w dobrej cenie, to coś od Asusa np. Xonar DX

Można zastanowić się nad jakimś tańszym modelem, przy tym budżecie ciężko o coś naprawdę dobrego.

Ten ASUS w swojej cenie to gówno, używanego można kupić za 120zł

Obczaj Takstar Pro80 lub Shure SRH440 + używany Xonar DG/DGX lub Creative X-Fi SB0460 na allegro. Karta ma wzmacniacz słuchawkowy, po jego włączeniu brzmi już konkretniej. Co do słuchawek - powinna to być niezła opcja jeśli grasz w CS'a, oba modele słuchawek grają dość równo i przestrzennie. Jeśli chciałbyś więcej basu to może Takstar HD6000

Z czegoś tańszego to tylko Superlux HD669/HD668B/HD681 EVO (poczytaj o wszystkich modelach które wymieniłem w podpiętym temacie w dziale) i do tego te same karty które podałem wcześniej.

Osobiście brałbym Superluxy HD669 + X-Fi SB0460 lub z wyższych opcji Takstary Pro80. Szkoda że tylko tyle kasy bo ciężko się wyrobić z dobrą dźwiękówką, ale i tak powinno być bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o mikrofon - ze stojących polecam Mediatech MT391 i Trust Starzz, oba naprawdę dobrze wykonane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...