Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na SMS bez ItemShopu na www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia

Przekopałem się przez to forum (i kilka innych), nie twierdzę, że jakoś strasznie dokładnie ale znaleźć odpowiedzi nie mogę....

Czy któryś z serwisów płatności SMS oferuje (lub pojawił się zrobiony przez kogoś innego) plugin do płacenia SMS-ami BEZ OTWIERANIA JAKIEGOKOLWIEK SKLEPU NA WWW.

Czyli:

- Gracz zalogowany na serwerze wpisuje komendę /ItemShop (czy dowolną inną) i wyświetla listę co jest do kupienia (itemki, rangi, kasa itp.)

- Dokonuje wyboru co chce nabyć i wpisuje np. /ItemShop supermiecz

- W okienku chatu IS wyświetla mu coś w stylu: "wyślij gh4jh3 na nr 555-555-555 (koszt 6zł +VAT)

- wysyła SMS-a

- dostaje supermiecz

I finito!

BEZ LOGOWANIA SIĘ NA JAKĄKOLWIEK STRONKĘ, BEZ REJESTROWANIA SIĘ POZA GRĄ!!!!

Nie wierzę, że tego (najprostszego) rozwiązania nie ma - prawdopodobnie ja nie mogę znaleźć.

Ktoś pomoże?

Opublikowano

Raczej to tak nie zadziała że wysyła sms i dostanie item. Musi otrzymać kod zwrotny i go gdzieś wpisać.
No chyba że masz jakiś serwer własny z sms'ami premium. I jesteś wstanie go podłączyć pod serwer

Opublikowano

Jeżeli strona hostingowa udostępnia LINK API, do smsów (czyli np. w pukawce, https://admin.pukawka.pl/api/?keyapi=KLUCZ_PORTFELA&type=sms&code=KOD_SMS)

To napisanie czegoś takiego jest bardzo proste, jeżeli potrafi się w javie łączyć z URL.

Po prostu to co wpisze gracz (kod) wysyłasz do linku, link zwraca ci jakąś wartość (tutaj w JSON'ie), np. "fail" i jeżeli ta wartość jest fail - pokaż że kod błędny.

Proste jak but, aczkolwiek ja bym nie napisał bo jeszcze w mojej nauce nie doszedłem do URLów :D

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

1. Żeby zaakceptowali ci usługi musisz posiadać stronę z tymi usługami (Darmowe hostingi odpadają)

2. Jedynie taki plugin oferuje płatności online (nie polecam)

3. Wszyscy sobie taki plugin sami piszą/zlecają (do max godziny roboty) 

Opublikowano

Ja j*b*, @pantajem weź wyjdź i nikt z IQ 50+ tak odpowiedzialnej rzeczy by nie robił w skript..

@topic
Enderchest nie posiada owego pluginu, ani nie ma możliwości napisania, gdyż api sms nie jest dostępne.
fiberhost.pl posiada taką możliwość, a nawet posiada już napisany plugin PayFiberhost.jar, słaby bo słaby ale jest ;)

logo-mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...