Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo kończy mi się umowa z orange, mam od nich internet już ładne 5-6 lat, jednak po ostatniej zawartej umowie (internet do 10mb) odechciało mi się podpisywać kolejnej umowy z nimi (średnio co miesiąc-dwa internet spadał do ok. 1,2mb, który utrzymywał się nawet przez dwa-trzy tygodnie, oczywiście dzwoniąc oni odp. że wszystko jest ok, no bo się mieszczę w "widełkach" od 1 do 10mb) obecnie zastanawiam się nad internetem z netii "do 20mb" lub "do 50mb" próbowałem znaleźć info. OD ilu ten net jest lecz nic nie znalazłem  -.- jeśli macie net z netii to napiszcie jak wam chodzi (i czy też są takie odpały ze spadkiem prędkości) <mieszkam na wsi i jedynym rozwiązaniem jest net przez kabel, który jest własnością TP (orange) więc nie wiem czy pójdzie mi tu jakaś multimedia itp. (jak ktoś wie jak to wygląda, proszę o post  ^_^ ) >

~za pomocne odp. będą lajki~

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

@KimAhYoung

Na wsi praktycznie każdy net będzie słabo działał ( odległość od centrali ) Ja mieszkam w małym mieście. Chciałem Orange 80MB. Po założeniu jego okazało się że max to 30MB jaki mi pociągnie w mieszkaniu ( jeszcze musiałem wymienić kable na nowe - lepszej jakości żeby w ogóle chodził. Router + to wszystko jest podłączone tam gdzie główny komp. Ja mam 2 pokoje dalej komputer z którego korzystam  : Wi-Fi )

Nie narzekam aż tak bardzo. W ogóle się nie zacina przy oglądaniu anime, filmu ( tylko czasami ) max prędkość z jaką mi się ściąga to 3,2MB. 

Opublikowano

Na co dzień internet jest ok. 9mb, przy niecałym 50 pingu, więc tragedii nie ma, ale jak wspomniałem, czasami spadnie poniżej 2mb i mnie szlag trafia, jak mam coś na necie zrobić  :angry:

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Radze ci zostać przy neostradzie. Sam mieszkam na wsi i korzystam z tego internetu, myślę że inne nie dadzą sobie rady 

W jakim sensie? 

>> teraz patrzałem oferty multimedii (z tego co wyczytałem mają dostęp do kabli tp) i mają neta 12/30/60/120mb, nie DO iluś mb, co by mi całkiem odpowiadało  xD tylko muszę się ich spytać czy mi pójdzie na tym odludziu  :rolleyes:

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

W jakim sensie?

>> teraz patrzałem oferty multimedii (z tego co wyczytałem mają dostęp do kabli tp) i mają neta 12/30/60/120mb, nie DO iluś mb, co by mi całkiem odpowiadało xD tylko muszę się ich spytać czy mi pójdzie na tym odludziu :rolleyes:

Nie rob sobie nadzieji ;p Na 99,99% nie bedziesz mogl.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Zmieniasz umowe z 'do 10 mb' na 'do 100mb'... czyli placisz wiecej a i tak mozesz miec 1.2 mb bo nie bez powodu umiescili tam slowo DO. Jak bedziesz mial 100mb czy 1mb to ich to strzyka, bo w koncu powiedziane bylo ze DO a nie konkretna wartosc ;) Masz problem? Plac kare za rozwiazanie umowy przed terminem :) Taka dzisiejsza ideologia wszelkich przedsiebiorcow. 

sygna.png

Opublikowano

Ja mam internet z netii do 50mb, technik który mi zakładał powiedział, że na tych kablach będzie śmigało ok 40mb, od rozpoczęcia umowy internet w granicach 34-37,5mb/s, 5mb up i ping 19-25. 

Wszystko zależy od tych kabli, zadzwoń do netii, podaj adres i powiedzą Ci ile Ci pójdzie, tzn. jeżeli na kablach pójdzie Ci 25 mb/s, to zaproponują Ci ofertę do 50mb, a nie do 20mb/s. Najwięcej dowiesz się od technika. 

Tak czy tak - nie narzekam, nie drogo, stałe łącze bez żadnych skoków, zero ograniczeń. Po przesiadce z gównianego lte odczułem ogromną różnicę ;) 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Polecam UPC albo światłowody. UPC ma najwyższe prędkości za najniższą cenę, a w pakiecie z TV i telefonem to już w ogóle jest bardzo tanio.

Opublikowano

światłowody na wsi  -.-  -.-

Może Cię zaskoczę ale jakiś 1km ode mnie leci światłowód (główną drogą), no ale to jednak jest 1km ._. więc światłowód też odpada.

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...