Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MrSaguaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam spadki FPS podczas gry. Na początku lagów nie ma. Po chwili sie zaczynają i znowu ich nie ma i tak do końca rundy. Pomożecie ?

Mam laptopa

Grafika: AMD Mobility Radeon HD 5000 Series

Procek: Intel® Core i3 M380

Więcej info podam jeżeli bedzie taka potrzeba. :)

Opublikowano

Sprawdź temperatury podczas grania i wrzuć tu screen'a (temperatury sprawdzisz m.in HWMonitorem)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Zainstaluj Wise Game Boster http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/Wise_Game_Booster.html, oraz programem AVS Registry Cleaner http://chomikuj.pl/dnq1/Optymalizacja+-+Rejestr+-+Czyszczenie/AVS+Registry+Cleaner+2.3.4.261+*2b+Crack,4334109222.rar%28archive%29 wyczyść rejerstr. Możesz także ściągnąć program WotBooster.

Temperaturę sprawdzaj programem http://www.alcpu.com/CoreTemp/ 

Opublikowano

@Ghost1225 Temperatury około 70-85 Podejrzewam że to może byc przez to ale zabardzo sie nie znam. Podejrzewam ze moze tez to miec cos wspólnego z baterią (ma 4 lata jak i cały laptop)

@Stuart1995 Mam taki program w którym jest wszystko :)

Opublikowano

Jeżeli masz jakieś mody które spowalniają grę to pozbądź się ich lub zmień na lżejsze.

U mnie temperatury podczas grania są maksymalnie 55-58, gdybyś miał stacjonarnego mógłbys łatwo wymienić pastę chłodzącą procesor

@Ghost1225 Temperatury około 70-85 Podejrzewam że to może byc przez to ale zabardzo sie nie znam. Podejrzewam ze moze tez to miec cos wspólnego z baterią (ma 4 lata jak i cały laptop)

W sensie co w nim jest?

Wise Game Boster wyłącza także systemowe typu Windows update. Więc warto zobaczyć.

Opublikowano

Dość wysokie. Kiedy czyściłeś ostatni raz laptopa? Myślę, że tu leży przyczyna tych spadków płynności.

edit: Najlepiej by było,  jakbyś wrzucił screenshoota gdzie są pokazane temperatury.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Mam spadki FPS podczas gry. Na początku lagów nie ma. Po chwili sie zaczynają i znowu ich nie ma i tak do końca rundy. Pomożecie ?

Mam laptopa

Grafika: AMD Mobility Radeon HD 5000 Series

Procek: Intel® Core i3 M380

Więcej info podam jeżeli bedzie taka potrzeba. :)

Masz spadki FPS, lagi czy warpy? Sprecyzuj się bo to nie to samo.

Czy Ty zdajesz sobie sprawę co z tego laptopa za jakiś czas zostanie?! Czy czyściłeś go kiedykolwiek?

Specjalnie dla Ciebie aż zrobiłem screena w roli "dowodu" a nie odsyłałem do strony Intela.

intel_i3_temp.png

T Junction -

Temperatura rdzenia to maksymalna temperatura dopuszczalna na płytce półprzewodnikowej procesora.

@ EDIT
Temperatury które pokazują się pod pulpitem są zaniżone o 10*C więc Twój procesor ma temperatury sięgające skrajnej 'dopuszczalnej'

Czemu ku$@a nie dajesz warnów dla "typowych informatyków z elektordy" którzy radzą coś w stylu "wyczyść rejestr/ wyłącz antywirusa" zamiast od razu zapytać o temperatury?!
Opublikowano

Dość wysokie. Kiedy czyściłeś ostatni raz laptopa? Myślę, że tu leży przyczyna tych spadków płynności.

edit: Najlepiej by było,  jakbyś wrzucił screenshoota gdzie są pokazane temperatury.

Czyszczenie gdzies w sierpniu ubiegłego roku. Sam czyścić sie boje ze coś uszkodze a komuś dać to trzeba płacić a kasy nie mam

możesz spróbować podłączyć podstawkę chłodzącą z osobnym zasilaniem powinien schlodzic ci lapka ,     

Mam juz podstawke :) Około 1300 obr na min

Masz spadki FPS, lagi czy warpy? Sprecyzuj się bo to nie to samo.

Czy Ty zdajesz sobie sprawę co z tego laptopa za jakiś czas zostanie?! Czy czyściłeś go kiedykolwiek?

Specjalnie dla Ciebie aż zrobiłem screena w roli "dowodu" a nie odsyłałem do strony Intela.

intel_i3_temp.png

T Junction -

Temperatura rdzenia to maksymalna temperatura dopuszczalna na płytce półprzewodnikowej procesora.

@ EDIT
Temperatury które pokazują się pod pulpitem są zaniżone o 10*C więc Twój procesor ma temperatury sięgające skrajnej 'dopuszczalnej'

Czemu ku$@a nie dajesz warnów dla "typowych informatyków z elektordy" którzy radzą coś w stylu "wyczyść rejestr/ wyłącz antywirusa" zamiast od razu zapytać o temperatury?!

Czycić czysiłem napisałem wyżej, a najbardziej grzeje sie karta graficzna i płyta główna

Jeżeli wiesz jak wyczyścic laptopa to napisz mi w punktach albo daj link do jakiegos specjalisty jeżeli możesz

a po 2 mój laptop ma 4 lata i to nie jest to co komputer :)

A lagi mi chodzi o klatkowanie :)

Opublikowano

Takie temperatury są bardzo wysokie i to z pewnością jest przyczyną spadku wydajności komputera. 

Opublikowano

Niestety nie da się opisać "procedury czyszczenia" laptopa jak dla zwykłego PC stacjonarnego ponieważ każdy laptop ma inną budowę. Gdybyś znalazł instrukcję serwisową do Twojego modelu i ją przestudiował to masz pewność, że niczego nie uszkodzisz.

>pro tip- żeby coś uszkodzić w laptopie trzeba się mocno napracować

>płytę główną laptopa można o kolano wyginać a i tak się nie złamie w pół

>potwierdzone info

Opublikowano

@BraciaMrok Czyli jak cos tam pogrzebie mam pewność że nic sie nie stanie ? Dzieki za info :)

Wolałbym miec komputer stacjonarny lepiej sie czyści :)

Nie wiem na jakim poziomie stoi Twoja wiedza informatyczna więc ciężko mi się wypowiedzieć. Póki nie będziesz robił niczego na siłę to nic nie powinno się stać złego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...