Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem fps

dasass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z fps w csgo a mianowicie fps caly czas skaczą mi od 10 do 120 co utrudnie gre.

nawet gdy stoje wpatrzony w sciane albo gdy wybucha granat fps przeskakują z 10 do 120 w setne sekundy caly czas.

co zrobic?

Opublikowano

Na początek przeczyść kompa / dysk. Podaj przy okazji procesor i kartę graficzną, bo na podstawie tego co podałeś nie wiele można wywnioskować..

graphic.png

Opublikowano

Witam, aby nie zakładać nowego tematu to się podłączę:
Mam lapka Asus K56CB
CPU i7-3537U
RAM 8GB
GPU GT740m 2GB
DYSK TOSHIBA MQ01ABD1 / KINGSTON SMS150 - hybryda

Na początku było wszystko ok, płynnie chodziło na prawie maksymalnych detalach poza Vertical Sync i Blurem. Nagle zacząłem mieć spadki FPS do 5-10 co kilka, kilkanaście sekund nawet gdy stałem i się nie ruszałem. Sama gra również mocno nagle zaczęła się ciąć.
Nie pomagały defragmentacje, aktualizacje sterowników, spójności plików gry i inne cuda.
Zirytowany klęską pomyślałem sobie "...format c:...", jak pomyślałem tak zrobiłem. Problem spadku klatek co chwilę ustąpił, jednak sama gra dalej nie działa tak płynnie jak dawniej, nawet na najmniejszych wymaganiach. Zauważyłem, że FPSy drastycznie spadają czym więcej graczy i wystrzelonych kul, krwi, zniszczeń itp. Jednak po oczyszczeniu mapy nie wracają już nigdy do maksymalnego poziomu jak przy starcie pierwszej rundy.
Czy CS GO nagle zwiększył wymagania czy co...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...