Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pad Esperanza warrior - reakcja analogów

niekompetentny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początku zaznaczę, że przez dwa dni przeszukiwałem internet i nie znalazłem żadnego tematu takiego jak mój. 

Otóż kupiłem sobie za 35 zł w neonet pada esperanza warrior do pc, Żeby spróbować dark souls 2 na padzie. Najpierw miałem dużo problemów z ustawieniem odpowiednio przycisków za pomocą x360ce. (r2 włącza menu zamiast silnego ataku, lewy analog atakuje, itp.) Ale już sobie z tym poradziłem. Teraz moim głównym problemem są dziwne reakcje analogów.Gdy ruszam lewym analogiem po jednej osi, prawy analog skacze w lewo/prawo lub po skosie (Lewo,góra/Prawo,dół). Dzieje się to nie zawsze, najbardziej zauważalne jest to w ustawieniach kontrolera, natomiast w grze przestawia się znacznik przeciwnika z jednego na drugiego, kamera szaleje, w związku z czym nie da się grać. zazwyczaj dzieje się tak kiedy tylko wcisnę przycisk analog, ale czasem dopiero po kilkukrotnym skierowaniu lewego analogu w jedną stronę. Czasem (ale z większym oporem) dzieje się to na lewym, gdy używanie analogów zacznę od prawego i także skieruje go w jedną stronę kilka razy. Czasem gdy wyłącze i włącze przycisk analog problem na krótką chwile się naprawia, ale zazwyczaj nie. Wszystko jest losowe, nie da się przewidzieć co się stanie po wykonaniu jednej z w/w czynności. Oprócz tego zauważyłem, że czułość, tak jak u wielu innych graczy jest zwiększona (Maksymalne wychylenie gałki pojawia się przy jakiejś 1/3 wychylenia). Nie wiem już jak to rozwiązać i proszę was o pomoc, gdyż chcę zagrać też w dks1, które podobno jest niegrywalne na klawiaturze i myszce.

Jeżeli macie napisać coś w stylu "kup sobie oryginalnego pada od xboxa" to lepiej nie piszcie nic :/   Dodam też, że znajomy używa tego pada i nie ma moich problemów.

Opublikowano

Teraz zauważyłem, że wygląda to na problem z kalibracją. Tak jakby były ustawione 2 miejsca "środki", a strzałeczka w konfiguracji skakała między nimi. Sterowniki mam najnowsze. Ma ktoś jakiś program do kalibracji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...