Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z RAM'em

zychu151

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam czasami dziwne skoki ram. Jestem np. W przeglądarce mam 1.60gb zużycia (menadżer zadań). Normalnie sobie cos tam robie i zerknolem na ram i 2.70gb ( w kompie mam 3gb tylko). Niestety ten problem jest przy grze np. Gram w mc jest 1.60 i czasami jest 2.50/70. Problem nie jest cały czas ale tak co jakiś czas (najczęściej jak komputer chodzi do 20 min potem sie niebpojawia). Jest tak ze jak skoczy to po jakiejś minucie powraca do "normalności" i potem nie skacze (raz mi sie zdarzylo ze mi drugi raz skoczył)

Ps: sorki za błędy, pisze z telefonu

A i jeszcze system mam Windows 7 home premium 64 bit

Opublikowano

Masz jakieś ścinki czy coś? Jeśli nie to co to przeszkadza? Jak przy wlaczaniu takie coś występuje to może przez to ze jakieś programy się włączają itp?

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Opublikowano
Masz jakieś ścinki czy coś? Jeśli nie to co to przeszkadza? Jak przy wlaczaniu takie coś występuje to może przez to ze jakieś programy się włączają itp?
Ścinek nie ma ale dwa razy był bluescreen ;cA co do programów to nie wiem bo czasami tak jest po 1-2 h i po 4-5 min spada do normalnego zużycia.

U mojego kolegi kiedyś, ramy dochodzily do 90%, zrobil reinstala i zainstalowal Win 7 Ultimate 64x, teraz ma 50 max
U mnie są takie tylko przy skoku jak opadnie jest 1.02Gb (tak +/-) i max 1.80Gb (przy Minecraft)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...