Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywala, rozłącza gre.

Cin3k^.^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam pewien problem z Warrockiem

Mam internet radiowy router tp-link  podczas grania w warrock wywala mnie albo do pulpitu albo do ponownego zalogowania  tak jak by wywalało mi neta . Próbowałem jednak gry na wifi jak i na kablu . Dziwne bo  mam szybki internet pod czas pobierania wszystko ładnie chodzi szybko pobiera a podczas gry juz nie jest idealnie np. na niektórych serwerach Metin wywala co 2 min , co chwile w BF play for free  ro jakis czas pokazuje mi błąd z połączeniem z interenetem .  Pytałem juz mojego dostawodawcy w czym moze byc problem czy cos u nich ale niby wszystko jest dobrze . 

WIEC PROSZĘ O POMOC W CZYM TKWI PROBLEM :)?

oooookkmm2.gif
Opublikowano

Internet radiowy mimo że może być szybki to jest niestabilny i nie nadaje się do gier. Niestabilność zwiększają też warunki pogodowe np. wiatr, burza, opady itp. Nic z tym nie zrobisz. Jedynym wyjściem jest internet na kablu. 

Opublikowano

Nie zgadzam się. Miałem internet radiowy 10mb i też byłem pełen obaw, ale okazało się że było z nim zero problemów! Czy to deszcz czy burza on sobie nic z tego nie robił i spokojnie działał. (a wcale blisko nadajnika nie byłem) Tyle że ja go miałem w tej "najnowszej" technologi 5ghz, a może ty masz jeszcze w tej starszej? (chyba 2 ghz) 

linki w górę

Opublikowano

Owszem, wiele zależy od dostawcy ale to nie zmienia faktu że internet radiowy nie nadaje się do gier online. Prędkość tutaj nie ma największego znaczenia, bo znaczniejszą rolę odgrywa właśnie jego stabilność. Nie zagłębiałem się za bardzo w "radiówkę" ale jak napisał @1361622928-U485574.pngeXnR jeśli jest w technologii 5 GHz to osiąga dosyć spore prędkości i lepszą stabilność niż 2.4 GHz. Ogólnie mówiąc w zdecydowanej większości przypadków lepszy jest wolniejszy internet na kablu, niż szybsza radiówka. 

Możesz jeszcze spróbować programów typu cFosSpeed, które pozwalają wycisnąć z łącza ile się da i je przy okazji stabilizują ale wątpię że to cokolwiek zmieni.

Opublikowano

Dobrze a jak wytłumaczyć to ze czesto tez mnie wywala do Pulpitu ?  podczas grania ?

Czy tez moze byc wina neta  lub technologi 2.4ghz

oooookkmm2.gif
Opublikowano

Nie, to jest akurat wina samej gry (przynajmniej to jest moja teoria), bo dopóki nexon nie zaczął tak "dopieszczać" tej gry to nic nikogo nie wywalało, a teraz mimo że kilka razy próbowałem wrócić do gry to po kilku minutach mnie wywalało do pulpitu i wątpię że to wina mojego sprzętu, bo od kilku lat gram na nim i nawet z dostosowanego pode mnie obrazu systemu go stawiam, więc to już jest tylko i wyłącznie wina gry. 

Opublikowano

Nie, to jest akurat wina samej gry (przynajmniej to jest moja teoria), bo dopóki nexon nie zaczął tak "dopieszczać" tej gry to nic nikogo nie wywalało, a teraz mimo że kilka razy próbowałem wrócić do gry to po kilku minutach mnie wywalało do pulpitu i wątpię że to wina mojego sprzętu, bo od kilku lat gram na nim i nawet z dostosowanego pode mnie obrazu systemu go stawiam, więc to już jest tylko i wyłącznie wina gry. 

twierdzisz ze wina samej gry hmm nie sadzę dla tego , ze .... na lapku u dziewczyny net radiowy tp link laptop nowy wysokie wymagania itp mniejsza o to wywala jak głupie rozłączą neta  oraz wywala do pulpitu lecz u mnie net neostrada  na kablu komp pc  moze i nie najnowszy ale nie mam nigdy z  tym problemu ani nie wywala anie nie rozłącza neta . Wnioskując z wszystkich waszych podpowiedzi i porad  domyslam ze moze to być tylko i wyłączna wina internetu . 

oooookkmm2.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...