Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps wtf

NyRasss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z fpsami, 2 dni temu wszystko było ok - 100+fps , a dziś po 20-40. Nic nie sciągałem, update-u raczej nie było. z góry dziekuje. 8S

Opublikowano

Pobierz program na usunięcie niechcianych ADW. Być może to jest twój problem. Jeżeli to nie pomoże możesz zawsze spróbować starego i dobrego sprawdzenia spójności plików :D 

Jak to nie pomoże postaram się walczyć z tb :P 

86226145013474567463.png

Opublikowano

Podaj podzespoły komputera, sprawdź spójność plików gry, zreinstaluj gre.

Masz spadki fps czy cie laguje? 

Opublikowano

Pytam się, czy cie laguje, a nie czy masz wysoki ping.

Zmniejsz ustawienia grafiki do niskich, i zobacz wtedy, czy problem nadal występuje. 

Opublikowano

ping jest dobry, chodz mi o spadki fps, a raczej spadek do 20-40, to jak reinstalować gierke? czy co mam robić guys :D

Przeczytaj to co wcześniej napisałem ;) Być może nie trzeba będzie odinstalowywać gry :P 

86226145013474567463.png

Opublikowano

ping jest dobry, chodz mi o spadki fps, a raczej spadek do 20-40, to jak reinstalować gierke? czy co mam robić guys :D

Reinstal to odinstalowanie gry, i ponowne zainstalowanie. Tak jak wcześniej Ci powiedzieliśmy, zainstaluj program, jaki podał Ci MazQuick, zmniejsz ustawienia grafiki i daj znać, czy spadki nadal występują. 

Opublikowano

Nieee. Jak klikniesz cleaning to usunie wszystkie niepożądane oprogramowania. Tam masz posegregowane poprostu w czym miałeś jakieś ADW. MAsz tam np mój k\omputer lub explorer lub inne tego i to po prostu usunie adw z każdego folderu w którym wykryło. :)

86226145013474567463.png

Opublikowano

Ok, a jeśli po tym nic się nie zmieni, to przeinstalować gierkę? Myśle też nad oddaniem laptopa na czyszczenie i wymiane pasty.

Opublikowano

Tak więc usunołem wszystko, zrestartowało mi laptopa, wchodze do cs'a i mam stałe 58fps, wchodze na serwer społecznosciowy tak samo 58 :D nie wiem czy to przez to czy jak, sprawdze potem na rankingowych, ale mogło być tak jak dawniej (100+fps)

ps. coś jeszcze mogę zrobić ?

Opublikowano

Tak więc usunołem wszystko, zrestartowało mi laptopa, wchodze do cs'a i mam stałe 58fps, wchodze na serwer społecznosciowy tak samo 58 :D nie wiem czy to przez to czy jak, sprawdze potem na rankingowych, ale mogło być tak jak dawniej (100+fps)

ps. coś jeszcze mogę zrobić ?

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=330282958

To powinno pomóc ;).

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

I jak macie jeszcze jakieś pomysły co mogę zrobić, narazie mam 58fps stałych, a wczesniej skakało 90-100+.Może to przez przegrzewanie, mam chłodzenie pod laptopem, ale to tak dużo nie daje...

Opublikowano

więc to może być przez to? Laptopa nie oddawałem na czyszczenie z 1,5 roku czyli od kupna, tylko jak włącze komputer i odpale cs nic się nie zmienia, a komputer jeszcze nie nagrzany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...