Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening ogólnorozwojowy w domu

Kuaczi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, chciałbym trochę poćwiczyć nad swoimi mięśniami, bo idą wakacje a chce się dobrze czuć na plaży bez koszulki  :D. Wcześniej trenowałem jakieś dwa miesiące w domu i stosowałem się do tego planu: Trenowałem codziennie, jednego dnia wykonywałem brzuszki, pompki, przysiady, a drugiego brzuszki, podciągnięcia na drążku oraz wspięcia na palcach. Efekty były widoczne, ale czuje, że czegoś brakowało i tutaj pojawia się pytanie. Jakie jeszcze ćwiczenia mógłbym wykonywać w domu bez żadnego sprzętu poza drążkiem aby moje mięśnie rozwijały się w miarę równo?

Opublikowano

Spróbuj może wykonywać Aerobiczną 6 Weider'a. -> http://a6weidera.pl

Z tego co wiem efekty są widoczne już po 20/30 dniu, lecz niestety te ćwiczenia psują kręgosłup więc przydała by się jakaś wygodna mata pod te ćwiczenia.

Do tego musiał byś dodać jakąś dobrą dietę, unikać słodyczy oraz fast-food'ów. @Kuaczi

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

możesz spróbować wykroki w miejscu, wchodzenie, schodzenie z krzesła jedną nogą. wspięcia dobre na wchodzisz na jakiś próg mogą być to schody i palce na progu i unosisz się stopami pompki tircepsowe unoszenie nóg leżąc 

Opublikowano

Nie polecam 6 weidera. moze efekty sa szybkie ale niszczy tak twoje plecy ze po roku takiego czegos bedziesz musial leciec po lekarzach

najlepsze cwiczenia w domu to pompki/brzuszki/przysiady oczywiscie jakis rowerek dla cardio bo bez tego nic nie osiagniesz. no i dieta

bez niej nic nie zrobisz bo dieta to 80% sukcesu. wspomaga przyrost masy miesniowej i pomaga ci sie rozwijac i oczywiscie zrzucac tluszcz

do tego musisz regluarnie jesc bo jak mozesz nie wiedziec jak cialo potrzebuje kalorii a ich nie dostaje to zaczyna palic miesnie.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Polecam grać na mapie Dust 2.

A tak rili.

6 Weidera co prawda jest efektywna, ale bardzo obarcza kręgosłup i jeśli zauważysz efekty, to szczególnie wieczorem, kiedy położysz się do łóżka ;-).

Na drążku wiadomo, podciągaj się, rób ćwiczenia na tzw. skosy, co też rozwija dolne partie brzucha (przyciągasz kolano do klatki piersiowej lekko się przechylając), brzuszki na drążku, nie pamiętam jak takie ćwiczonko się nazywa, ale próbujesz na drążku za pomocą siły rąk tak jakby położyć się.

Każe ćwiczenie na drążku rozwija mięśnie rąk + takie, które sobie wybierzesz. Jeżeli chcesz rozwijać wszystkie mięśnie równoczesnie, to polecam wziąć dobre buty, dres i butelkę wody, i iść biegać do lasu. Pracują CI poniekąd wtedy wszystkie mięśnie, tylko musisz biegać energicznie, intensywnie i bez zatrzymywania się co chwilę.

6 Weidera też możesz spróbować, ale nie przesadnie, bo na prawdę można sobie popsuć plecki.

Jakieś podstawowe ćwiczenia, które rozwijają mięśnie, to Mel B - na youtube wpisz.

­

809131449509880369478.gif
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...