Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

własny serwer - jakie propozycje?

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Witajcie,

postanowiłem, że stworze serwer, ale taki jakiego brakuje, a o to chciałem zapytać graczy, czyli was. Jakiego typu serwerów brakuje? Co chcielibyście w nim widzieć?

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Medium, urozmaicenie coroczne grania z przyjacielem-jakieś dodatkowe zadania grupowe. Nie za dużo nowości po 3 bronię i 2/3 rodzaje bizu. Oczywiście bez mocnego nakładu na IS, że ktoś grający tydzień z is potrafi być lepszym od kogoś grający miesiąc.

Pasjonat
Opublikowano

Atak na IS'a jest niemożliwy, nie będzie to źródło przedmiotów do gry. A jaki system ulepszeń byście chcieli?

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Gdzieś już wywaliłem liste, ale postaram się ze łba stworzyć nową:
- Dungeony bez wymagań PT - to nie są te czasy gdy każdy miał ekipę, gram solo od kilku lat na privach i zawsze to mnie najbardziej bolało
- Uważaj czy nie będzie na mapach exp jednego ch, w sensie.. Ktoś sobie expi na ch1, wbija mu ktoś na spota, zmienia ch i nadal ten sam typek
- Pierdyliard ulepów - może być.. ale z głową, a nie że trzeba iść na bossa na którego przepustka jest z ISu czy coś i muszą być 4 karty w eq (lub i 5)
- Jeśli na serwerze max lvl do 250 to tworzenie gildii od 100, a nie że lata każdy z inną gildią i w sumie na serwerze są dwie fajne gildie bo reszta to "oddajeexp", "gmtoch**", "(inna nazwa serwera)" itd.. itd..
- Blokada na hacki, BS jest standardem teraz.. jeśli go zablokujesz to prędzej czy później i tak go ktoś uruchomi, a jeśli nie.. to nikt nie będzie grał
- Serwer utrzymasz dzięki dzieciakom które łapią telefon Taty/Mamy i wysyłają smsy żeby mieć coś, więc IS musi być (olej hejty że serwer pod IS - tak naprawdę to (zapewne) inne konta założycieli innych serwerów), bez BSa nie będzie dzieci
- Musisz dokładnie przeprowadzić testy, żeby nie było tak że ktoś 122lvl expi na mapie od 115, ale mając 124lvl musi do 125lvla expić (przypuśćmy) w red lesie - bo bug albo po prostu lepiej exp leci
- Musisz mieć kogokolwiek kto Ci będzie robił eventy - nawet durne OXy raz na 3/4/5 dni. Niby to jest mało i powiesz "co to da", uwierz że na FunMT2 było doskonale widać jak przybywało ludzi dzięki durnym OXom (p.s. na których team - banda debili - rozdawał KD +6 że ludzie 20lvl latali z kd moba6 itd)
- Weź pod uwagę pogodę jeśli startujesz, traf tak żeby padał deszcz w dużej części Polski Wschodniej oraz Północnej (wiadomo = im więcej tym lepiej)
- Nie dawaj GMom dostępu do baz ORAZ dostępu do komend typu /item
- Nie wprowadzaj pierdyliarda eq, fajnie jak są ulepy, jest 10 zbrojek po stalce itd... ALE! Lipnie moim zdaniem jeśłi możemy robić biżu epik z biżuterii na 42lvl 36lvl 33lvl itd.. biżu to biżu.. podbija się z łez
- Kd +5 to już powoli za mało, ale +7/8 to zbyt dużo - wypośrodkuj to tak, aby nie było ciężko zdobyć kd
- Możesz edytować dungeony, no komu normalnemu się chce mając 200lvl i eq na 150/170lvl chodzić na ripa i klepać te moby które mają 47lvl.. NUUUDAAAAA....
- Przede wszystkim zacznij od sprawdzenia zapowiedzi żebyś nie startował z innym serwerem jednocześnie
- W momencie startu się zmobilizuj, napisz na Facebooku "nie piszcie bo trzymam kredens" itd.. żebyś poświęcił się dla serwera przez pierwsze 2/3 dni - to będzie wysyp hejtów, bugów, rozkazów ("daj expa") itd..
- Nie ulegaj graczom, 3/4h po starcie będziesz miał wysyp właśnie wspomnianych "daj expa", "daj drop", "daj raty" itd.. Podam przykład, wystartowała Verdea, po 3h ludzie mieli już 100+lvle ALE NIEE... Czopki mające 50-60lvl zaczęły płacz żeby GM dał raty, Ci 100+ musieli się nieźle wkurzać (przestałem tam grać po wbiciu 82lvl)
- Zadbaj o szczegóły, przede wszystkim rozpisz sobie pytania na OXa - nagrody.. Popatrz czy łatwo kliknąć w npc (czasem tak jest że trzeba klikać w ziemię przed npc, a nie w npc), dodaj kilka pierdołów w stylu.. zmiana pory dnia, toogleskill etc.
- Balans klas = podstawa serwera
- Nie rób Hard ani Medium/Hard bo na tym maaaało ludzi gra
- Nie rób takiego Easy że po 3/4dniach każdy będzie miał max lvl - bo to też bez sensu..
- Najlepiej pograj na kilku serwerach i zaczerp informacje (nie zapierdzielaj plików, tylko popatrz jak to jest zrobione) - przykładowo Camerion (osobiście grało mi się na nim najlepiej - choć były bugi)
Nie chce mi się dalej pisać, masz co robić ;p

Opublikowano

Stary, dobry medium ...­

Max 210 lvl.

4 sety

Exp 8 razy większy niż na PL :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...