Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Brand/Ziggs/Zyra/Malza/Lulu

Mr Mądrala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę ciężka decyzja... Ziggs ma fajny poke, duży zasięg i obszar z ultacza. W sumie każda postać jest fajna, którą wymieniłeś, jednak najbliższa jest mi Zyra i Lulu.

Lulu - uwielbiam przez całą grę denerwować graczy jej śmiechem, po około 20 minutach mają dość B) CC, dobra tarcza, podbicie z ulta, slow, dmg, zmiana przeciwnika w uroczego stworka, przyspieszenie. Dobra na topa, mida i supporta
Zyra - dobry dmg, roślinki mogą posłużyć jako ward, obszarowe ulti + podrzucenie, chociaż zauważyłam, że z łatwością uciekają z niego. Ale nie widuje się jej od roku+(?) na midzie, raczej jako support.

Nie wiem, ostatnio grałam Lulu na midzie podczas rankeda, więc ją polecę :P 

Opublikowano

Każda postać jest dobra, same wk******** champy :p.Polecam malza i ziggsa :)

Opublikowano

ja polecam aktualnie lulu reszsta nie jest w mecie. moze malza jest silny ale oprocz flasha nie ma escape.

+ dobre cc

+ może ratować w tf'ach

+ może być grana na midzie/topie/suppie.

+ fajna i przyjemna do grania

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Malzahar. Ma bardzo łatwą farmę z E, odzyskuje manę za zabicie jednostki. Jako jedna z niewielu postaci w grze ma jeszcze silence, ma też AoE z W, które jednocześnie bije % dmg. Malzahar jest bogiem DoT, rzucasz W, E, R i ignite na wroga i co sekundę zdejmujesz mu z 1000 hp. Wadą jest brak escape.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Malza  <3  Postać którą kupiłem jako drugą gdy zaczynałem gre, bóg brązu (nie umieją na niego grać) masakryczny DoT, silence i AoE w które bije %dmg. Wystarczy ze sobie zwardujesz mida, i pushujesz ostro dzięki e w między czasie pokeujesz a jak jest okazja zabijasz. Gorąco polecam  :D

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Ja nie potrzebuje boga brązu xD potrzebuje coś do platyny+

Widzę że dużo osób poleca Lulu, o Brandzie nikt nie napisał.

Intryguje mnie jeszcze ta Zyra.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Bierz branda w ciemno, nie patrz na inne postacie. 

Jest w grze bardzo dużo tanków ostatnio dzięki itemkowi ala sun fire, grane są takie postacie jak seju, maokai itd, a nie ma nic bardziej broken na takich tanków niż postać z % hp dmgem na każdym skillu. 

Broken 2 sekundowy stun, gigantyczny aoe i single target dmg, dobry wave clear. 

Składasz maske, void stafa, rabadona, rylaia, sorce i wszystko na twojej drodze znika. Postać wymaga trochę wyczucia, ale nagradza to przepotężnym dmgem. 

Lulu omijaj z daleka od mida, chyba że chcesz przegrać gre, grając postacią, którą gry niepokarujesz, bo to oprócz utility i support skilli niczego innego nie oferuje. ,Biorąc lulu na mida ludzie pomyślą, że trolujesz im gre i sami ci ją przegrają. Jak już supporta brać na mida, to lepiej sone, ale nie syflulu. 

Opublikowano

Ziggs = strasznie wkurza Harrasem z Q

Lulu = Boshe ten smiech :3 Spoko dmg :3

Bierz branda w ciemno, nie patrz na inne postacie. 

Jest w grze bardzo dużo tanków ostatnio dzięki itemkowi ala sun fire, grane są takie postacie jak seju, maokai itd, a nie ma nic bardziej broken na takich tanków niż postać z % hp dmgem na każdym skillu. 

Broken 2 sekundowy stun, gigantyczny aoe i single target dmg, dobry wave clear. 

Składasz maske, void stafa, rabadona, rylaia, sorce i wszystko na twojej drodze znika. Postać wymaga trochę wyczucia, ale nagradza to przepotężnym dmgem. 

Lulu omijaj z daleka od mida, chyba że chcesz przegrać gre, grając postacią, którą gry niepokarujesz, bo to oprócz utility i support skilli niczego innego nie oferuje. ,Biorąc lulu na mida ludzie pomyślą, że trolujesz im gre i sami ci ją przegrają. Jak już supporta brać na mida, to lepiej sone, ale nie syflulu. 

Grales Lulu na midzie? W jakiej dywizji wogole jestes. Ten champion ma duzy DMG z Q i jak ogarniesz jego pozostale skille to wygrywasz mid spokojnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cięzki wybór:

• Brand jest generalnie dobrą postacią, ma stuna i niezłe kombinacje;
  • Ziggs trzyma na dystans i ma globalny zasięg ulta, poza tym niedługo wychodzi piękny skin;
  • Zyra koreańska postać, szkoda, że się nią już nie grywa na solo Q, niedoceniana postać, możesz zaskoczyć opponenta, pewnie pomyśli, że W nic nie ma DMG (:D);
  • Malza - generalnie jest okej, ale jak źle zultujesz, to możesz mieć przypał, bo sam się stunujesz;
  • Lulu to bardzo wszechstronna postać, ale nie wydaje mi się...

Ja bym brał Ziggsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...