Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy! Zepsuty Telefon!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde! Wczoraj wieczorkiem spadl mi telefon (Nokia XM 5530) z lozka na podloge... Jest to ok 40cm wysokosci. Wyleciala wtedy bateria... Od tamtego upadku nie chce wlaczyc mi sie telefon... Jak naciskam wlacznik (czy cos takiego) to sa jakies wibracje i nic wiecej ;o Jesli podlacze telefon do ladowania i go wtedy wlacze nie ma zadnych wibracji... Ciagle jest czarny ekran. Obudowa sie nie zniszczyla wiec watpie zeby wyswietlacz sie zepsul.

Jesli ktos z Was wie co moze byc nie tak i potrafi mi pomoc, to prosze o odpowiedz... Odwdziecze sie 5* oraz +/-!

IKS DE!

Opublikowano

Poszedlbym, ale telefon zostal kupiony w Polsce a ja mieszkam w Norwegii i z takimi rzeczami tutaj jest problem...

Napisalem ten temat bo wydaje mi sie ze jest jakas przyczyna, ktorej naprawa nie wymaga pracy zawodowca.

IKS DE!

Opublikowano

Wyświetlacz poszedł. Nie mówię, że połamany czy coś. Może po prostu się jakiś kabelek odłączył. Te wibracje przy włączaniu i ich brak przy ładowaniu to w Nokiach standard :) Tak samo mam ze swoją. Spróbuj nacisnąć włącznik, a po wibracjach zostaw go tak na 10min. Potem wpisz swój PIN (jeśli telefon żąda) i posłuchaj, czy leci słynne Nokia Tune :) Jak tak, to na bank wyswiatlacz.

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Wlasnie o to chodzi ze mam wibracje, ale nic sie nie pokazuje... Ciagle czarny ekran, nic sie nie swieci. Wiec skad mam wiedziec czy zada pin? xD i jak go wpisac jesli dotykowy ekran ma? ;p

@Edit

Wlozylem karte z Orange (z tego co pamietam nie trzeba pinu wpisywac) i nic sie nie dzieje... Same wibracje, zadnego dzwieku nic... Za kazdym razem jak naciskam wlacznik to sa wibracje, nawet jesli robie to pare razy pod rzad.

IKS DE!

Opublikowano

Z klapą czy bez ??? Jak bez to dupnij jeszce raz z całej pety i powinien chodzić :)

Próbowałem na MP4 ^^

Zresztą od czego są starzy :)

43e8e91583426019.png

33814.png

33784.gif

33662.gif

33773.gif

Moje zdania sa przesaczone krytyka i ironia , za co -? Tylko neo nie szanuja inteligencji ....

Opublikowano

To jest bez klapki dotykowy...

Telefon jest nowy, a starzy sie dalej na mnie wkurviaja ze wydalem kupe kasy na niego (ok.900zl) -.-'

Nie bede go rzucac, bo tylko go jeszcze bardziej zje*ie...

@Edit

Telefon spadl.... Znowu... Moge powiedziec ze jednak sie myliles. Upadek z podobnej wysokosci co wczoraj, nic dobrego z nim nie zrobila... Dzwiek jaki uslyszalem zbytnio mnie nie ucieszyl i moge stwierdzic ze telefon nadaje sie do naprawy...

Jesli jednak nic jemu sie nie stalo, a Wy wiecie jak mozna go naprawic to piszcie.

Pozdrawiam.

IKS DE!

Opublikowano

Za kazdym razem jak naciskam wlacznik to sa wibracje, nawet jesli robie to pare razy pod rzad.

A to dziwne...włącza się i nic. Możesz napisać na jakimś forum o tematyce Nokii (google pomoże :)). Tam na pewno będziesz miał lepszą pomoc ;)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Hm... Okej, poszukam jakiegos forum o takiej tematyce gdzie dadza rade mi pomoc : )

Oczywiscie + oraz 5* dla Ciebie.

IKS DE!

Opublikowano

to logiczne jak jest dotykowy to ma czuły ekran jak jebnął o podłoge to co się dziwisz weź lepiej się nie baw tylko kup wyświetlacz albo daj do jakiegoś komisu jak niemacie serwisu noki tam

Opublikowano

to logiczne jak jest dotykowy to ma czuły ekran jak jebnął o podłoge to co się dziwisz weź lepiej się nie baw tylko kup wyświetlacz albo daj do jakiegoś komisu jak niemacie serwisu noki tam

Jesli wyswietlacz poszedl, to dlaczego dzwiekow nie mam podczas wlaczania telefonu? <.<

IKS DE!

Opublikowano

No to chyba poszedl:

-wyswietlacz

-glosnik

-panel dotykowy

Jesli wlaczam telefon to mam wbiracje, jak robie to pare razy pod rzad sa one za kazdym razem, ten telefon chyba w ogole sie nie wlacza... ;x

IKS DE!