Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WAŻNA SPRAWA!] S1/S2

Legaff

S1 czy S2? NAPISZ POST!  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wolisz/Polecasz S1 czy S2? NAPISZ TEŻ POST!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W skrócie:

Na Enigmie:

Mam 2x 85 levki karty warte po 35, 40kk + ,+11 +10, na vc biore po 5 k ze spacji wojom itp. Mam szacunek na Enigmie od około 3 lat. Mam fajnych znajomych i ogólnie znajomości na serwie. Mam dużą wiedzę o tym serwerze, famkach itp.

Na Avalonie:

Mam woja 43 lvl (myślę nad nową postacią - magiem.Po pierwsze będę mógł nick jakiś normalny dać w przeciwieństwie do woja, a po drugie mag jest ponoć najtańszy na S1), całe eq przepełnione strojami itp.

Dodatkowo do wydania +/- 150 zł. Na allegro/nd (doradźcie jak możecie).

Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że na Avalonie jest o wieeeelee więcej itemów niż na Enigmie. Więcej możliwości. Lepsza glaca. Lepsze rajdy. Lepszy zarobek. Więcej osłonek. Więcej sp. Więcej eq. Więcej itemów z NM. Na s1 jest też wiele ciekawych person, np. Knajcik (z którym grałem podczas premiery :D ).

Oprócz tego na Avalonie mam 2 znajomych YTberów, którzy nagrywają materiał z gry.

Ale...

Po 5-6 latach grania w NT nadal nie mogę się zdecydować na jakim serwerze grać na stałe. Moim pierwszym serwerem był Avalon i dobrze mi się tam grało. Mam taki typ osobowości, że nie mogę się zawsze na coś zdecydować, i proszę o porady, gdyż naprawdę ich potrzebuję! Proszę Was o bardzo dużą pomoc, wypisanie wad i zalet, odczuć (kto był na obu serwerach) czy mi się to opłaca, jak pewne rzeczy załatwić, czego mogę się spodziewać, ''czy może jednak zostać na Enigmie?'', ''czy ludzie z charakteru niczym się nie różnią?'', ''na avalonie/enigmie nie opłaca się wydawać ND'', itp. Jest to naprawdę dla mnie bardzo ważne! Bardzo lubię to forum i wiem, że mogę na Was polegać!

A jakby już padło, że się przenoszę na S1 to:

Wymienić się kontami?

Sellnąć komuś i kupić na s1?

Co robić? ._.

Ankieta jest tylko pomocnicza! Wolę, abyście wyrażali swoją opinię tutaj, za pomocą postów, a nie zwykłym przyciskiem s1 albo s2.

joduska.me

botoflegends.com

RITO I HATE U!

Opublikowano

Ja grałem na Enigmie przez kilka tygodni i fajnie się grało ale przeszedłem na s1 ponieważ tak jak sam wspomniałeś na Avalonie jest o wiele więcej możliwości niż na s2 ale przede wszystkim gra więcej ludzi ale za dużo dzieci. Na twoim miejscu to w sumie nie wiem co bym zrobił na Enigmie już dużo osiągnąłeś a na Avalonie mówisz że będziesz grał od nowa a teraz nie ma co grać bez wydawania hajsu ale Polecam s1 ewentualnie Nostale.de 

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Generalnie gry na PL'u nie polecam

150kk - OK, dobry start. Kupisz za to np sp +13 i zostanie Ci ~50kk na pojazd i eq. Starczy Ci to do hmmm 74lvl'a? (mam tu na myśli u7+7/8 broń na 63 i u7+7/8 zbroje na 74). Z reskami wtedy będzie już ciężko

resell z 150kk? OK, jak najbardziej na tak.....lecz kto Ci coś w obecnym świecie kupi? nie dość że ludzie już nie sellają tyle co kiedyś, to ceny jakie żądają resellowcą owoców zdobyć nie dadzą

Ja sam mogę Ci polecić grę na DE OD NOWA. Ewentualnie te 150zł możesz wydać na KK, dostaniesz za to ~80kk na Anceollan'ie. Wiem, marnie to wygląda. SP czy czegoś +13 za to nie kupisz (ok, kupisz ale hajs się skończy) aczkolwiek wszystko inne jest znacznie tańsze aniżeli na PL'u. Wybić się tam jest 12312361287x łatwniej aniżeli na PL'u (nawet jeśli na DE nie wydajesz ani grosza a na PL'u ładujesz np 50kk miesięcznie)

ale jeśli już miałbym wybrać to polecam Enigme

ludzi jest mniej = gimbusów jest mniej. 

Mimo to nadal z polskich serwerów najbardziej polecam Fine :) tam sp +13 znajdziesz za ~50-60zł..... 

Serwer ten to typowy Hard. Aby coś osiągnąć wszystko robisz sam (od dropienia eq po robienie u7 i ulepszanie)

podsumowując :

DE > Fine > Enigma > Avalon

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Na twoim miejscu wybrał bym avalon, ale ostatecznie. Najlepiej byłoby zagrać na UK/DE. Jest tam się łatwiej wybić. Ciekawy jest też serwer koreański. Bardzo miła atmosfera, jump eventy i zawsze są z czymś do przodu. Na DE natomiast są bardzoo niskie ceny i łatwo jest się wybić. Najgorsi tam są admini- próbowałem ostatnio na sp1 cp3 i dostałem bana. Z boceniem było podobnie. Jest tam też w miarę dużo polaków. UK to coś podobnego do DE, tylko admini są lżejsi i gra 2x mniej polaków (na moje oko). Kyosha wspomniał o Fine. Grałem, ale sp 13+ za 45 zł? Przesada, jeżeli to jest serwer hard. Na Nostale PL za 50zł jest około 75ND (nie grałem dawno na polskim to się za bardzo nie orientuję) za które kupisz dwa losowe pudła z których wypadną piórka. Fine poza tym jest serwerem jednym z lepszych. Polaków jest w miarę, admini normalni. Avalon a Enigma to inna sprawa. Wole oczywiście Avalon. Więcej ludzi, rajdów, zarobków, osłonek itp. Mógłbyś na enigmie ze znajomymi pograć, zebrać grupkę. Inaczej się nie opłaca. Wybór zależy od ciebie, lecz z polski lepiej Avalon :)

Opublikowano

Na twoim miejscu wybrał bym avalon, ale ostatecznie. Najlepiej byłoby zagrać na UK/DE. Jest tam się łatwiej wybić. Ciekawy jest też serwer koreański. Bardzo miła atmosfera, jump eventy i zawsze są z czymś do przodu. Na DE natomiast są bardzoo niskie ceny i łatwo jest się wybić. Najgorsi tam są admini- próbowałem ostatnio na sp1 cp3 i dostałem bana. Z boceniem było podobnie. Jest tam też w miarę dużo polaków. UK to coś podobnego do DE, tylko admini są lżejsi i gra 2x mniej polaków (na moje oko). Kyosha wspomniał o Fine. Grałem, ale sp 13+ za 45 zł? Przesada, jeżeli to jest serwer hard. Na Nostale PL za 50zł jest około 75ND (nie grałem dawno na polskim to się za bardzo nie orientuję) za które kupisz dwa losowe pudła z których wypadną piórka. Fine poza tym jest serwerem jednym z lepszych. Polaków jest w miarę, admini normalni. Avalon a Enigma to inna sprawa. Wole oczywiście Avalon. Więcej ludzi, rajdów, zarobków, osłonek itp. Mógłbyś na enigmie ze znajomymi pograć, zebrać grupkę. Inaczej się nie opłaca. Wybór zależy od ciebie, lecz z polski lepiej Avalon :)

nie 45zł tylko 50-60

obecnie wiele osób kończy grę na fine

za 60zł kupisz 60kk po 1zł + dostaniesz bonus w wysokości ~10kk

Tak więc masz 70kk

za to spokojnie w 2/3 dni pisząc na fb, boardzie i w samej grze sp +13. 

Wracając do treści tematu :

polecałem Ci DE i UK jednak serio zapomniałem o SE

jest to serwer Koreański. Polaków tam grających można policzyć na palcach jednej ręki (metafora). 

Przeszkody do gry na SE są 2 :

- Konto można tylko kupić (bądź zdobyć od Koreańczyka) za 10$ (czyli 30zł)

- Aby tam zagrać potrzebne jest Koreańskie IP (bezpłatne często padają. Płatne są stabilne i zapewniają Ci 0 lagów)

Serwer ten jest boski, gdyż :

• nie ma poziomu profesji
  • nie ma czegoś takiego jak "Pay2Win"
  • Dowolne SP wybierasz sobie na 30lvl'u
  • Po zrobieniu misji dostajesz lvl up (czyli w zasadzie np 70lvl wbijasz tylko robiąc misję)
  • latem jest jump event (awansują Twoją postać na 70lvl. Wybierasz sobie dowolne sp, eq u7+7/8 (nie pamiętam), krzaka, wr z NM, pojazd itd)
  • Gracze są tam bardzo mili aczkolwiek nie tolerują języka Angielskiego :<
  • Cytat KubaMan czyli speca od NosTale SE.... "Wyznacznikiem Twojego skilla na NosTale SE jest postać, nie SP"...oznacza to, iż uwagę kładzie się na norm'a a nie SP :)
  • i wiele wiele więcej. Powiem szczerze, że jeśli udałoby się zdobyć z 10 osób chcących zagrać na SE (oczywiście wymagane byłoby kupno konta za 10$) na 100% zagrałbym tam. Serwer ten prezentuje się zdecydowanie najlepiej ze wszystkich dostępnych w naszym świecie (no bo wkońcu ENTWELL)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Oj ja tak samo Kyoshi ;)

Ale pewnie pobieranie nostale koreanskiego już inaczej przebiega? A jeśli już to gdzie można takie konto kupić?

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Oj ja tak samo Kyoshi ;)

Ale pewnie pobieranie nostale koreanskiego już inaczej przebiega? A jeśli już to gdzie można takie konto kupić?

pobieranie przebiega tak samo

jedyne co się zmieniło to rejestracja

konto można kupić na pewnej stronie. jeśli chcesz link do niej to zapraszam na pw (tutaj podać nie mogę)

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...