Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nidalee czy LeBlanc

misiek2005tm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam LB na mida:

+ dobre CC

harras z W

+ mobilna

+ dmg

+ ciężka do zgankowania

-  papier

zależna od many

759081466790725720585.png

Opublikowano

LeBlanc ma ogromny burst, mobilność i escape system. E slowuje i rootuje, idealne do złapania ADC. Powrót z W pozwala na naprawdę ładne akcje. Jest za to strasznie papierowa i stun kończy się zazwyczaj śmiercią.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Nidalee

+Najmocniejszy poke jaki istnieje

+2 Formy 

+sustain z e

+mobilna dzięki w ( jak ogarniesz to przez kilka ścian można przeskoczyć)

+Dobrze kradnie buffy w jungli dzięki q

+dobry push + świetny roam

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

Szczerze to lepiej wziasc lb bo nidalką w late nie pojedsiesz :/ rzucisz dzide, ubikesz jednego i po tobie bo reszta cie ubije. U lb jest podobmnie tylko tyle ze walisz combo i na koniec ponownie uzywasz W i nie ma cie w srodku walki :) ale ja nidalke ogarniesz to tez potrafi duzo robic.

Opublikowano

Dla mnie LeBlanc jest dobra, aczkolwiek Nidalee również ma swoje zalety.

Nidalee ma: lepszy poke (dzida, o ile trafisz), heal, odskok/mega jump do trafionego z dzidy/pułapki, "wardy" pułapki, dodatkowy movementspeed w krzakach, ult bez kosztów many, jak i używanie skilli po przemianie, jeśli zostanie złapana, po niej. 

LeBlanc: poke, harras, passywka, dzięki której może się uratować, ult umożliwiający podwójne kombo (robisz np. Q,W,E, potem R, które daje podwójne użycie dowolnej umiejętności), lecz jak Nidalee, złapana jest niczym. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Dla mnie LeBlanc jest dobra, aczkolwiek Nidalee również ma swoje zalety.

Nidalee ma: lepszy poke (dzida, o ile trafisz), heal, odskok/mega jump do trafionego z dzidy/pułapki, "wardy" pułapki, dodatkowy movementspeed w krzakach, ult bez kosztów many, jak i używanie skilli po przemianie, jeśli zostanie złapana, po niej. 

LeBlanc: poke, harras, passywka, dzięki której może się uratować, ult umożliwiający podwójne kombo (robisz np. Q,W,E, potem R, które daje podwójne użycie dowolnej umiejętności), lecz jak Nidalee, złapana jest niczym.

LB jest dobra do focusowania 1 targetu, malo przydatna w zdobywaniu turretow, poke nidy pomaga bron turrety * jej heal w late masakra ogółem LB tylko mid zaś nida działa dobrze na midzie ( push + roam) i w jungli

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

LB jest dobra do focusowania 1 targetu, malo przydatna w zdobywaniu turretow, poke nidy pomaga bron turrety * jej heal w late masakra ogółem LB tylko mid zaś nida działa dobrze na midzie ( push + roam) i w jungli

Zgodzę się ze stwierdzeniem, że Nidalee nadaje się i tu i tu. Również przydatna jest ostatnio na roli supporta, dzięki healowaniu oraz pokeowaniu + wizjom w postaci pułapek. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Widziałam LB jako support i była dość upierdliwa. Obie postacie są dobre i ciekawe, LB ma bardzo dobre i łatwe combo, escape, snear. Ale stun i bye bye Blancuś //lub brak many... Natomiast Nidalee ratuje na kocie brak many, przyspieszenie w zaroślach, doskok do przeciwnika, itp. Wybrałabym Nidalee, może pójść mida, suppa, jungle, LB jak nie ogarniesz, to będziesz zbyt łatwym celem na midzie - papierek.

Opublikowano

LB tylko na mida, Nidalką zagrasz wszedzie... Dobra na Jungli, nieznośna na supporcie, dobra pod AD na topie :)

17333513858462546399.png

Opublikowano

Osobiście polecam Ci wpierw ograć Nidalką, wydaje mi się, że jest to postać, która daje większą radochę niż LB.

Dzięki Jej dwóm formom ma ciekawe mechaniki ucieczki, a także bez pokazywania się może zbić przeciwnemu ADC całe hp na jedną dzidę.­

uHn5H9N.png­

Opublikowano

Ja poleca, LB no łatwiej nią carrować gierki a nida w jungli to moim zdaniem cały czas słaby pomysł. W mecie są postacie bardzo szybko czsyszczące jungle oraz z auto healem.

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...