Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura wp czy wojownik body?

mamukil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję rady jakieś 2 lata temu grałem w metina ale przestałem i zamierzam wrócić. Myślałem aby zacząć wojownikiem body jednak słyszałem dużo opini że w pożniejszych etapach gry jest nim cięzko i że sura wp jest lepszy. Czekam na wasze opinie.

Opublikowano

Body ma lepszy start, ale w późniejszych etapach WP wygrywa pod względem pvm(exp), ale jeśli chcesz pociskać w pvp z gorszym eq to Body

OndteAw.png

Opublikowano

Obydwie profki do dupy są moim zdaniem. Sura Weapon jest tylko do expa dobra bo nie trzeba zbytnio mieć eq do expa, żeby brać całe spoty mając strze na P. W pvp wpk też jest dobry a szczególnie jak komuś zadasz rozpro to już potem z górki jest jak nożem w masło :) Tylko jak ty dostaniesz rozproszenie to jesteś do niczego. Ale nie wszystko stracone. Jeżeli wybierzesz surę i profkę czarna magia to nawet jak ktoś ci walnie z rozpro to duszek nie znika i nadal zadaje obrażenia . Więc jeżeli chciałbyś zagrać surą i być lepszym do pvp to zdecydowanie polecam BMa. Jeszcze jedno o BMie o expie chciałbym dodać - niektórzy mówią, że bmem nie da się expić ale to jest nie prowda bo bmem tylko skillujesz a nie hitujesz więc jak bijesz jakiegoś bossa to cały czas uciekasz i walisz skillami i tyle i nawet czasami szybciej ubijesz tego bossa niż jakbyś grał inną postacią :) Do expa musisz mieć tylko dobry mieczyk najlepiej z srednimi +50  i bonami silny na diabły, siłe albo grote.

Jeżeli chodzi o woja to zdecydowanie polecam mentala bo przy biciu bosów jak i w pvp nie odpycha cię tak jak to jest w przypadku każdej innej profesji.

Mental ma potężne dmg a jak masz jeszcze max krytyka w statach to już jesteś panem serwera i rządzisz :)

Body z kolei szybko bije i więcej trzeba nim hitować niż mentalem. Mozna powiedzieć, że bije z większą częstotliwością ale mniejszą siłą a mental z mniejszą częstotliwością w większą siłą.

Jeżeli chcesz wybrać woja to musisz sam podjąć tą decyzje - jak lepiej ci się gra. Lubisz szybkie pojedynki czy raczej zadawać duże obrażenia ale wolniej. Mi osobiście dobrze gra się mentalem jak i bodym. Wystarczy tylko zrobić max krytyka i tyle.

Może body troche lepszy do expa jest ale tego ci nie powiem bo nigdy bodym nie grałem tak na poważnie. Raczej robiłem sobie postaci do zabawy :)

6lQcF0X.png

Zapraszam na mój kanał YouTube - Link w Profilu

Opublikowano

Od samego początku grałam Surą WP.

Więc ją polecam;

Masa w PvP jak i PvE;

Mocne hity;

Szybkie hity;

Idealnie dopasowane skille :)­

Opublikowano

Ujme tak WP swietna  postac ale dopiero gdy jest dobrze rozwinieta trudno się nia gra na początku od zaczęcia no ale jak mus to mus trzeba sobie radzic

Bodziak najlepszy :D nie dorownuje zadnej postaci na początku do expa ale jak kto woli jaka clasa grac

Opublikowano

Jak potrafisz grać bodym to body bo on jest łatwy

tak jak kolega napisał wyżej wp jest dobry w pvp jak się rozwinie tą klasę mocno ;)

ziAxB2s.png?1

Pasjonat
Opublikowano

WP wg mnie jest lepszy, ale jest też dla osób, które potrafią grać, znają odpowiednie bony pod różne klasy itp. a body można nazwać postacią bardzo prostą, aura, berserk i jedziemy + czasem może jakaś szarża i wirek.

@eScrool wcale nie tylko w pvp  :P

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

WP jest dobry do expa, szczególnie na globalu, w sumie na privach też.

Body jest na równi z WP pod względem bicia metinów/bossów ale zdaje mi się, że body szybciej ubije. 

WP VS Body w pvp to body się składa, dostanie rozpro na ryj, aura siądzie i po ptakach.

Wp w pvp jest dobry na niektóre postacie typu Body, smok, na reszte troche mniej, ale ogarnięty WP umie położyć każdego.

body w pvp jest dobry ale na postacie na blisko typu dagger/smok bo jego taktyka polega na biciu się na hity. 

Dla mnie lepszym rozwiązaniem na globala byłby WP a na privy Body.

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

Żeby dobrze ci sie grało bodym, zawsze musisz mieć przyzwoitą ilość punktów obrony i życia. Body opiera sie głównie na sile ataku wiec jego obrona bez żadnych dopalaczy nie należy do najlepszych. Ale za to jest piękną postacią do dropienia ( duża siła ataku więc duże hity). Sura WP to postać typowo pod expa. Jego skill Czarowane Ostrze daje ci bonus kradzieży życia przeciwnika wiec przy każdym uderzeniu zwraca ci określoną ilość HP (im lepiej rozwinięty skill tym więcej ci daje + zwiększa twój atak). Jednak Księgi Umiejętności na Sure są o wiele tańsze niż na Bodego.

"Humans don't deserve to live."

Opublikowano

Szczerze ja gram WPkiem od kilku lat i zawsze gra się nim mega.

Co prawda początki są trudne w przeciwieństwie do bodziaka,ale gdy wbije już się ten większy poziom,zrobi skile to WPek jest kosą.

Ze strachem,zbroją i ostrzem przy expie nigdy nie padnie,ktoś ksuje rzucasz rozpro i już go nie ma.

Opublikowano

Body jest lepszy na początku, a Wp trzeba dobrze rozwinąć. W późniejszych etapach gry, przy dobrze rozwiniętej postaci sura jest lepszy. Przynajmniej ja tak uważam ;)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Plusy i Minusy tych postaci:

1. Wojownik:

a) Plusy

- Szybki na eventach (HARDKOROWE KSUCIE KAZDEMU)

- Aura, Berek <--- 3/4 przyjebana

- na początku dobry, ale potem to już kiszka blada ;)

B) Minusy

- Drogie KU

- Drogie EQ

- Nie daje rady na wyzszych lvlach (chyba ze pakujesz w is)

2. Sura:

a) Plusy:

- TANIE KU

- TANIE EQ

- W porownaniu do bodego, na poczatku idzie mi slabiej, ale potem WP gdy ma sie uz te 2/3 skille na G to WP koxi

- Rozpro. Bardzo przydatne jak tkos ksuje - jebniesz rozpro i lezy.., tak tez jest to przydatne w PvP.

To jest moje zdanie na temat tych dwóch postaci.

~Biadeq 2016-02-17 / 15:57

Opublikowano

Zacznij grać bodym, wbij nim troche lvl(15) i polataj przez jakiś czas po m3, jakiś metinach w m1, zbieraj powoli eq, ku, kd dla wp i po kilku dniach przerzuć wszystko na wp to będziesz miał łatwiej zacząć.

Opublikowano

Sura WP z*******y do PVM, mniej już do PVP.

Wojownik Body ma przewagę w PVP ze względu na zwiększony Damage.

Paradoks pojawia się tutaj że jak Sura przypakuje w skille i pkt. To ma więcej DMG z czarowanego + mniejszy Dmg ze Strachu + Def ze zbrojki :)

696cf68df36c4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...