Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet problem...

0FF3NS1V3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam otóż problem prawdopodobnie z internetem, gdyż coś jest z nim nie tak, mianowicie kiedy rozmawiam przez Skype, po chwili rozłącza on się i na nowo łączy, i tak jest co chwile, bardziej jest to efektywne kiedy gadam, a mniej jeśli nie. Problem też występuje w grach na przykład CS:GO, kiedy wchodzę na serwer to po chwili dosłownie kilku sekundach wyskakuje komunikat odnośnie próby dołączenia do gry. Kolejnym przykładem jest League of Legends, lecz tutaj problem jest nieco mniejszy, gdyż w menu, jak i championselect, rozłącza mnie z PVP.net i ponownie łączy, w grze już tego problemu nie ma, ani z pingiem, ani z rozłączaniem. Pragnę zauważyć, że jak siedzę na internecie, przeglądam go to wszystko chodzi dobrze.

Z góry dzięki, za pomoc i odpowiedzi. : >

Opublikowano

Wyłącz zaporę podczas grania i zobacz, czy problem ustąpił.

Zrobiłem test, mianowicie grałem z wyłączoną zaporą, i włączoną, kiedy grałem z wyłączoną, grałem dłużej w sensie, że też mi wyskoczył komunikat, ale znacznie dłużej, niż jak grałem z włączoną.

Opublikowano

Problem leży raczej w tym, że jakimś cudem mam niestabilne łącze internetowe, i nie mam pojęcia jak zrobić, żeby nie przerywało...

Opublikowano

zadzwonic do providera?

zmienic router?

albo antene?

zalezy jakie polaczenie z netem masz?

to sprawa dla technika zeby wpadl i zrobil pomiary.

Mi kiedys technik przyjechal zmienil jedno laczenie kabli na domu na jakies nowoczesniejsze, nie mam pojecia o co tam chodzilo, i wszytsko zaczelo zasuwac 2x lepiej, o neostradzie mowie.

a moze virusy

wrozenie z fusow.

zajmij sie pierw czyszczeniem kompa, zrestaruj routera o ile masz, przcyskiem restart i heja,.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

zadzwonic do providera?

zmienic router?

albo antene?

zalezy jakie polaczenie z netem masz?

to sprawa dla technika zeby wpadl i zrobil pomiary.

Mi kiedys technik przyjechal zmienil jedno laczenie kabli na domu na jakies nowoczesniejsze, nie mam pojecia o co tam chodzilo, i wszytsko zaczelo zasuwac 2x lepiej, o neostradzie mowie.

a moze virusy

wrozenie z fusow.

zajmij sie pierw czyszczeniem kompa, zrestaruj routera o ile masz, przcyskiem restart i heja,.

Jutro będę dzwonić do dostawcy, co do routera to wszystko w porządku, lecz mówił, że kabel jest jakiś tam wadliwy, jeśli chodzi o wirusy to nie mam z nimi problemu, skanowałem komputer już nie raz kilka dni temu. I jeśli chodzi o internet to mam światłowodem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...