Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MS L535 - dotyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni posiadam Microsoft Lumia 535 i mam problem z dotykiem (w sumie jak prawie każdy). Udało się komuś jakoś to zniwelować/naprawić? Po jednej z aktualizacji jakby problemy się zmniejszyły, ale dalej występują i czasami są utrudniające. Wgranie OTA pomaga? Sprawdzał ktoś? Dodatkowo czy już oddał ktoś ten telefon na gwarancję i wie czy to wina sprzętowa czy wina brakujących/błędnych sterowników?

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

I tak i nie, wgranie wcale nie musi rozwiązać problemu. Pozostaje tylko serwis a w nim wymiana telefonu bo to najprostsze rozwiązanie.

Nie pieprz głupot że prawie każdy ma problemy z dotykiem, u mnie w rodzinie 10 modeli  różnych  Lumii w tym 3 sztuki 535 , nowiutkich i ż żadnym nie ma problemów zwłaszcza z dotykiem. ­

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Posiadam ten telefon i też mam problem z dotykiem. Wczoraj oddałem telefon do serwisu. Z tego co wyczytałem na forum nokii, pewien Pan o nicku "ms_fan" otrzymał telefon po naprawie mechanicznej. Zacytuję jego post:

"Moja lumia 535 DS ([/size]RM-1090) wróciła z powtórnej wizyty w SBE. Za pierwszym razem wgrali najnowszy soft na najnowszy soft, zrobili zadowalające producenta testy i odesłali telefon z niedziałającym ekranem.[/size]

Za drugim razem opisałem dokładnie problem + wysyłalem uzupełniającego maila (formularz na stronie SBE ma ograniczenie do 510 znaków):
- nie resetowałem telefonu do ust. fabrycznych,
- na kaflach zostawiłem 2 aplikacje multitouch test z prośbą o wykorzystanie tego narzędzia,
- podałem link do tego forum z info o skutecznym wyeliminowaniu usterki przez SBE w przypadku innych użytkowników,
- wypomiałem specyfikację telefonu dot. ekranu wielodotykowego w zestawieniu z ich cudownym testem producenta. 

Zwrotnie otrzymałem telefon po naprawie mechanicznej. Użyte podzespoły:
I0007, 5140252, EARP Lean-G 6x12mm MASTER
A1, 8003436, A-COVER ASSSY
I0006, 8003439, P SENSOR RUBBER
I0008, 8003440, RECEIVER DUST MYLAR
I0025, 8003453, LINK ZIF CONN SPONGE

Pierwsze wrażenia:
+ multitouch test działa prawidłowo przy przyłożeniu 2 palców (ekran nie wariuje przy zbliżeniu), 3 i 5 palców rozpoznaje prawidłowo;
+ dwukrotne stuknięcie budzi ekran za każdym razem;
+ linki z małymi czcionkami  (np. rozszerzone opisy aplikacji w sklepie - link "pokaż wicej") działają za każdym razem
+ zaznaczanie tekstu działa prawidłowo;
+ ekran reaguje prawidłwo w każdym miejscu (góra, dół, krawędzie);
+ podłączenie słuchawek nie powoduje żadnych perturbacji w działaniu telefonu (multitouch, pasek nawigacyjny, przewijanie ekranu);

Uwaga: nie podłączałem na razie ładowarki sieciowej. Użyłem ładowania USB z telewizora, w którym prąd ładowania nie powiniem przekroczyć wartości z portu USB komputera tzn. 500 mA. Ładowarka ma prąd ładowania 1A, co może powodować "anomailia" - według testów forumowiczów."

Jak widać, najprawdopodobniej problem nie leży po stronie systemu, jak zapewniał microsoft. Mimo to, niektórym dotyk działa normalnie po aktualizacji. Gdy telefon wróci do mnie z serwisu, postaram się coś więcej napisać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Też oddałem do serwisu. Zobaczymy co zrobią. Jak dostałem telefon to nie było tej aktualizacji "naprawiającej". Po zainstalowaniu myślałem, że jest ok, ale do czasu napisania smsa. (oddałem w poniedziałek)

Opublikowano

Dziś odebrałem telefon z salonu Plusa. Niby wszystko działa. Na razie tych, najbardziej rażących błędów nie widzę, więc zobaczymy co będzie.
Błąd: 501, Nieprawidłowe działanie elektryczne modułu

Naprawa:
+ Wymiana części:
- 8003495
- 8003436
- 8003453

+ Instalacja nowego systemu

+ Zestrojenie parametrów radiowych telefonu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...