Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Za ile PZ

Foson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, więc mam pytanko co do pz. ;] 

Mam obecnie 2600 PZ i zastanawiam się, czy zwrócić sobie dwie postacie i kupić jakąś za 3150, czy może lepiej zbierać na jakąś za 6300?

Po sprzedaniu tych dwóch będę miał ~5100, więc brakuje 1200 PZ. Lepiej zbierać od razu na jakąś za 6300, czy może lepiej kupić za 3150, a potem ponownie ją zwrócić i kupić za 6300? 

graphic.png

Opublikowano

To już zależy od Cb ;p

Takiej odpowiedzi nie oczekuję. ;p 

Mam właśnie dylemat, co będzie lepsze, akali czy katarina, tak na marginesie. 

graphic.png

Opublikowano

Zachowaj sobie żetony zwrotu na lepszą okazję, o ile je masz jeszcze, ale z tego, co piszesz wynika, że masz. Dozbieraj na postać za 6300 (jeśli masz jakąś upatrzoną) lub kup za 4.8k, ale nie zwracaj takich tanich postaci, bo to jest nieopłacalne. Wystarczy rozegrać kilka gier na aramie, żeby uzbierać na 10 takich postaci do 3150 PZ. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak nie jesteś osobą, która ma zamiar mieć wszystkie postacie, niezależnie od tego czy nimi bedziesz grać czy nie, to możesz sprzedać te, w których nie czujesz się najlepiej i kupić za to inną, która moze bedzie lepsza dla Ciebie. Ja np jestem osobą, która ma zamiar kiedyś wykupić wszystkie postacie, więc ja zbieram cierpliwie punkty na każdą i żadnej nie sprzedaje, a póki co zbieram na te w których jako tako dobrze się czuje.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Takiej odpowiedzi nie oczekuję. ;p 

Mam właśnie dylemat, co będzie lepsze, akali czy katarina, tak na marginesie. 

To już zależy. Obie to Assasins, ale Katarina imo lepsza. Doskok, AoE ult, Q i W, zabija w kilka sekund, o ile się nafeeduje. Akali też jest dobra, ale imo wystarczy odpowiednia kontra i po niej. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Przeglądam jeszcze postacie za 4800 pz, co o nich myślicie? 

Wcześniej grałem z volibear i był nie do zniszczenia, właśnie się nad nim zastanawiam.

Na razie grałem tryndamere (strasznie łatwy od 5-10lvl), jax (również łatwy, chyba, że jakiś bard mnie złapał, albo coś innego), oraz kilkoma innymi i tak w połowie mi przypasowały.

Lubię również grać assasinami, od zawsze jakoś mi się podobały. ;p Co sądzicie o jakimś? ;] 

graphic.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Wcześniej grałem z volibear i był nie do zniszczenia, właśnie się nad nim zastanawiam.

Na razie grałem tryndamere (strasznie łatwy od 5-10lvl), jax (również łatwy, chyba, że jakiś bard mnie złapał, albo coś innego), oraz kilkoma innymi i tak w połowie mi przypasowały.

Lubię również grać assasinami, od zawsze jakoś mi się podobały. ;p Co sądzicie o jakimś? ;] 

Volibear potrafi przetrwać większość teamfightów dzięki swojej pasywce oraz ugryzieniom + dzięki temu, że ma coś na zasadzie statika i przerażenia. Dodatkowo posiada movement speed i łatwo może uciec. Polecam Ci Jarvana, kosa, jeśli go ogarniesz. Doskok, aoe ult, tarcza. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Volibear potrafi przetrwać większość teamfightów dzięki swojej pasywce oraz ugryzieniom + dzięki temu, że ma coś na zasadzie statika i przerażenia. Dodatkowo posiada movement speed i łatwo może uciec. Polecam Ci Jarvana, kosa, jeśli go ogarniesz. Doskok, aoe ult, tarcza. 

Okej, chyba zakupię tego volibeara, jakieś sprawdzone buildy posiadacie? :)

graphic.png

Opublikowano

Okej, chyba zakupię tego volibeara, jakieś sprawdzone buildy posiadacie? :)

Ogólnie Volibear'a buduje się pod sustain i HP. Specjalnych buildów na Niego nie ma, ale możesz ciekawych poszukać na forum tutaj. Oblicze Ducha, Statick, można Lodowy Młot, Omen, Sunfire Cape. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Uzbieraj 3150 pz i kup Akali:

+ energia zamiast many

+ niewidka pod W

+ gdy ma ulti miazga

+ łatwa farma z E

- bez ulti za dużo nie zdziała ( ale i tak nasze R ma krótki cooldown więc nie ma większych obaw )

759081466790725720585.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

4800PZ ? Dwa słowa

Cassiopeia OP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...