Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyłączenie OtherDrops dla danej rangi - jak to się robi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie niby coś jest: otherdrops.custom.<tag> ale nie ogarniam jak to zastosować, żeby poprawnie działało, bo normalnie tego nie ogarniam :O

Opublikowano

robisz tak:

w otherdrops-drops.yml (czy dowolnym z pików .yml w /include jeśli ich używasz) dajesz dropy w ten sposób:

DIRT:

- drop: DIAMOND

permission: uprawniony

- drop: AIR

Teraz w PEX-ie do grupy, która może dropić dodajesz nodus:

- otherdrops.custom.uprawniony

i voila

Można to zrobić oczywiście odwrotnie - dać permisję:

otherdrops.custom.zabroniony

a w pliku dropu zastosować jako warunek negację permisji

- drop: DIAMOND

permission: -zabroniony

zależy jak Ci wygodniej, tj. czy więcej jest tych co MOGĄ czy tych co NIE MOGĄ dropić

Opublikowano

@H_Brunner Człowieku, ratujesz mi życie xD Dzięki, zaraz wypróbuje, a jak coś nie będzie działać, to napiszę jeszcze w tym temacie :)

@Edit Dobra, działa ale musiałem troszke to przekształcić na "swój" sposób. Dzięki, i temat do zamknięcia :)

Opublikowano

Tak to zazwyczaj jest na tym forum - przynajmniej ja tak mam - zadaję pytanie, dostaję odpowiedź, która oczywiście nie działa (:P) ale naprowadza na właściwy tor i po przeróbkach stanowi rozwiązanie.

Osobiście uważam OtherDrops za jeden z najinteligentniejszych pluginów za pomocą którego można zrobić prawie wszystko w mc. Zgłębiam go od lutego, czyli od kiedy wziąłem się za nowy serwer i stale mnie zaskakuje ale sporo, jak mi się zdaje już rozgryzłem więc jakbyś miał pytania pisz na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...