Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie :)

Poszukuję informacji na temat Bugowania ros. A mianowicie od tygodnia mam do czynienia z takim czymś:

b6bpsz.jpg

Prawdopodobnie chodzi o coś z udziałem kowala, gdyż widziałem osobę która te rosy bugowała właśnie przy kowalu. Googlowałem to ale lipa... 

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm na jakim to serwie?  I może to tylko wizualny efekt ?

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Serwer typu glador, widac to po tych rosach i uelpach.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Screen jest z mojego własnego EQ. Rosy działają. To nie wizualny efekt. Serwer jest nieważny, działa to na każdym nawet na silniku source :) 

Navi też to nie jest, bo gdyby ktoś miał trochę pojęcia to by wiedział, że Rosy z Navi NIE posiadają żadnych wartości. Są one puste.

Opublikowano

Screen jest z mojego własnego EQ. Rosy działają. To nie wizualny efekt. Serwer jest nieważny, działa to na każdym nawet na silniku source :) 

Navi też to nie jest, bo gdyby ktoś miał trochę pojęcia to by wiedział, że Rosy z Navi NIE posiadają żadnych wartości. Są one puste.

Skąd wiesz że działa na source skoro go nie używasz?

Podaj serwer na pw to ściągnę clienta i popaczę nigdy nie widziałem takiego buga więc smiem twierdzić że to coś na twoim serwerze a nie w gamie.

Opublikowano

Wiesz, że działa na source, a nie wiesz na czym bug polega. W bazie można ustawić różne wartości rosie takie jak bonus, jego wartość i czas trwania. Także twoja teoria "navi" nie działa, a bug tak, jest inwalidą.

Opublikowano

Navicat.

Lubie użytkowników którzy założyli konto na mpc 2 tygodnie temu zachowują się jakby byli wszech wiedzący (a nie są) i za 3 miesiące będą startować na moderatora albo nawet admina forum -.- żeby być moderatorem działu trzeba mieć oleju trochę w głowie a tym postem (i innymi postami twoimi) że rosy są z navicat to utwierdzasz tylko to że masz 0 pojecie o metinie.

Więc jak nie znasz odpowiedzi to lepiej nic nie pisz.

Ja nie znam odpowiedzi i nie będę się wypowiadał tylko chciałem tobie to napisać a od moderatora 10% za spam przyjmę na klatę ...

Opublikowano

Jest nowa informacja na ten temat. Nie wiem ile w tym prawdy, że tak to się robi ale wiem że taki bug był. Chodzi o coś z FMS-em, z tego co jedna osoba zdradziła. Wiem, że był z tym błąd jakiś u kowala się coś robiło z tym FMS-em, wrzucało się na niego, przestawiało w inne miejsce czy coś tego typu... No nie znam wszystkich szczegółów niestety ale może ktoś w ten sposób coś skojarzy?

Wiesz, że działa na source, a nie wiesz na czym bug polega. W bazie można ustawić różne wartości rosie takie jak bonus, jego wartość i czas trwania. Także twoja teoria "navi" nie działa, a bug tak, jest inwalidą.

Owszem, wiem że działa na source bo mi to ten gracz zaprezentował na bieżąco... ;/ W bazie oczywiście, że można ustawić wartości rosek... Ale wtedy nawet roski z NPC będą taką wartość miały... Ale nie da się po prostu takich rosek od GA z "chmurki" dostać...

Opublikowano

Albo to rzeczywiście daje taki efekt , albo tylko wizualnie . 

Moja odpowiedź Ci pomogła ? Daj +, to bardzo motywuje :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bug działa tylko na serwerze Mories z tego co wiem.

Źle wiesz, ten bug pochodzi z serwerów użytkownika DarkSience(Glador, DivineWorld i temu podobne)

Opublikowano

Na serwerze Mories polegało to na tym, że u Egzekutora Bitewnego jak się przerzuciło broń/zbroję można było wyciągnąć 1 z 3 umieszczonych kd. Roski przerzucało się na egzekutora i w 2 slocie wyciagało się jakąś broń i wtedy roska dawała 28tyś wartości, a na 3 slocie dawała czas 480min.

Spróbuj przerzucać na każdego npc roski, może na którymś będziesz miał coś podobnego.

Pozdrawiam  LOG :)

Opublikowano

Na serwerze Mories polegało to na tym, że u Egzekutora Bitewnego jak się przerzuciło broń/zbroję można było wyciągnąć 1 z 3 umieszczonych kd. Roski przerzucało się na egzekutora i w 2 slocie wyciagało się jakąś broń i wtedy roska dawała 28tyś wartości, a na 3 slocie dawała czas 480min.

Spróbuj przerzucać na każdego npc roski, może na którymś będziesz miał coś podobnego.

Pozdrawiam  LOG :)

Czyli już to nie działa ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Czyli już to nie działa ?

Nie, już całkowicie usunęli możliwość usuwania kd bo nie potrafią naprawić błędu  :D

Opublikowano

U mnie na servie można,ale ten sposób niestety nie działa troche też niezrozumiale napisałeś dla mnie.

Mam przerzucić rose na typa w którym się wyciąga kd tak?

I napisałeś : "  i w 2 slocie wyciagało się jakąś broń"

W 2 slocie w eq? Czy 2 slot w kd?

Nie rozumiem :)

Opublikowano

U mnie na servie można,ale ten sposób niestety nie działa troche też niezrozumiale napisałeś dla mnie.

Mam przerzucić rose na typa w którym się wyciąga kd tak?

I napisałeś : "  i w 2 slocie wyciagało się jakąś broń"

W 2 slocie w eq? Czy 2 slot w kd?

Nie rozumiem :)

Jak przerzucało się broń/zbroję to pokazywało 3 sloty na kamienie dusz i np. jak przerzuciłeś roskę to miałeś:

1 slot - pusty

2 slot - szeroki miecz +9

3 slot - stózkowy miecz +6

jak kliknąłeś 2 slot to wyciągało Ci szeroki miecz +9 i zarazem roscę dawało wartość 28k, a jak na 3 slot to wyciągałeś stóżkowy miecz +6 i roska zmieniała wartość na 480min.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...