Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem techniczny

xxjor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

od kilku dni walcze z problemem dotyczącym DayZ SA. Kiedy ostatni raz grałem w DayZ'a napotkałem mały problem, który czasami mi się przytrafia i specjalnie nie przeszkadza- raz na jakiś czas wydajność grafiki mocno spada tj. nie wczytują się niektóre tekstury, jakość modeli drastycznie spada. Nie jest to jednak jak już wspomniałem coś co mnie irytuje bo wystarczy zmienić ustawienia graficzne w opcjach i wszystko wraca do normy. Dodatkowo bardzo rzadko przy zmianie owych opcji graficznych, słaba grafika nie ustępuje. Wtedy ponownie odpalam DayZ'a i wszystko wraca do normy. Na moje nieszczęście tym razem coś się spitoliło - przy włączaniu DayZ'a przez Steam'a wyskakuje błąd windowsa "system windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia ścieżki lub pliku" po czym wyskakuje okno konsoli z komunikatem "failed to launch game".

Co do tej pory próbowałem robić:

-reinstalować DayZ'a,

-sprawdzenie spójności plików,

-uruchamianie gry bez używania Steam'a przez plik DayZ.exe( gdzie gra się włącza, jednak podczas łączenia się z serwerem gry, gra się wyłącza i wracamy do pkt. wyjścia tj. błąd windowsa i okno konsoli ),

-uruchamianie DayZ.exe jako administrator, taki sam błąd jak punkt wyżej.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...