Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę mieć FPSów w grze?

Boyu99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Karta graficzna - Ati radeon 3450HD 256MB

2 gb ram ddr 2

Procesor. Intel core i5 2 x 2.80 ghz

Dysk 80 gb

Prosze o jak najdolkadniejsza odpowiedz ike bym mial fps w minecraft na tym kompje + optifine + txt pod fps Prosze o szybka odpowiedz

Dziekuje.

Opublikowano

Hmm , ile będziesz miał to nie wiem , ale powiem ze kiedyś na gtx i i5 miałem z optifinem na.poczatku 200fps , teraz tak 140 , wiec myśle ze na początku będziesz miał jakieś 160 ale nie obiecuje i nie jestem pewien !

Opublikowano

To nie zawsze zależy tylko od samego sprzętu, jak masz syf w systemie to wszystko będzie gorzej chodziło. Ważne żebyś miał porządek w rejestrze oraz w plikach systemowych, zdefragmentowany dysk itd. Poza tym nie napisałeś czy masz HDD czy SSD. System pod SSD wszystko chodzi szybciej ;)

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Opublikowano

Myślę, że do 90-100 FPS bez lagów będziesz miał na spokojnie. Oczywiście czyść swój komputer różnymi programami do czyszczenia dysku, ponieważ wtedy poprawia to jakość komputera, a wtedy podrośnie liczba FPS. 

Pasjonat
Opublikowano

Co to hdd i sdd ? Powiedz po polsku to ci powiem xD

SDD - solid-state drive - zasada jego działania jest podobna do flasha, szybciej mają dostęp do danych, mają szeroki zakres temperatur, a także są trwalsze od hdd. Główną jego różnicą widoczną po pierwszym spojrzeniu to brak jakichkolwiek ruchomych części.  

HDD - hard disc drive - działa dzięki nośnikowi magnetycznemu, posiada wirujący talerz, głowice, ramię. Wolniejszy, oraz bardziej szkodliwe są dla niego temperatury. 

Up, jakości komputera to może te programy nie poprawiają, ale np. w services.mcs, msconfig dodatkowo można powyłączać usługi. + defragmentacje

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zależy od tego, jak bardzo masz zasyfiony komputer. Kiedyś miałem wiele problemów, np. z Battlefield 3, nie dało się grać. Wystarczyło zrobić miejsca na dysku, posuwać zbędne gry/programy, a od tamtego momentu komputer ani razu mi się nie zaciął i gry chodziły miodzio. 

Opublikowano

2 GB RAM? I w dodatku DDR 2? Jedynie co procesor dobry masz. Myślę, że od 35 do 50 FPS spokojnie wyciągniesz. Gdybyś dokupił kosteczkę ram'u to byś miał ok. 80. Zawsze możesz użyć OptiFine, oraz GameBoster'a. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

To nie zawsze zależy tylko od samego sprzętu, jak masz syf w systemie to wszystko będzie gorzej chodziło. Ważne żebyś miał porządek w rejestrze oraz w plikach systemowych, zdefragmentowany dysk itd. Poza tym nie napisałeś czy masz HDD czy SSD. System pod SSD wszystko chodzi szybciej ;)

Screen-Shot-2015-03-09-at-17.22.33.jpg

SSD szybciej wczytuję dane niż standardowy HDD. Jednak nie wpływa na klatki w grze. Weź to na logikę...  :(

Będziesz mógł pograć w stałych 40 klatkach. Kosztem wyglądu nawet i 60. 

Opublikowano

Myślę, że do 90-100 FPS bez lagów będziesz miał na spokojnie. Oczywiście czyść swój komputer różnymi programami do czyszczenia dysku, ponieważ wtedy poprawia to jakość komputera, a wtedy podrośnie liczba FPS. 

Czyścić programami ?

Powiem ci, że takie programy czasami używają potrzebne pliki, lepiej od nowa system zainstalować (ja robię tak co 3-4 miesiące)

A instalacja systemu to zaledwie 30 min przy dobrym kompie. Potrzebne pliki/programy zostawiasz/instalujesz na innym dysku (nie na tym co system) i po problemie. 

Programy którym często się zdarza usunąć potrzebne pliki:

- CCleaner

- Glary Utilities

- Ashampoo WinOptimizer

- Odkurzacz

Tych programów nie polecam korzystać, tak jak mówiłem lepiej co jakiś czas 30min (przy dobrych kompach) (1h,30min) przy słabszych poświęcić na wgranie systemu od nowa.

40-80FPS powinieneś mieć

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Czyścić programami ?

Powiem ci, że takie programy czasami używają potrzebne pliki (...)

Programy którym często się zdarza usunąć potrzebne pliki:

- CCleaner (...)

Tych programów nie polecam korzystać

Takie programy są jak leki. Jeśli korzystasz z nich poprawnie, to mogą tylko polepszyć. Jeśli nie... "(...) gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu". Najważniejsza jest dobra konfiguracja takich programów. Jeśli zainstalujesz i ruszysz go od razu, to nie dziwne, że zaraz coś się psuje. CCleaner nigdy mi nie narobił żadnych problemów.

W6iB9H1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...