Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czuk20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, mam przegrane w fifce 15 dobre 130 godzin w tej chwili i lekko mi się znudziła, zatem postanowiłem się podzielić spoko opcją na szybki zarobek tzw. "coinsów". Myślę, że sposób jest bardzo mało wyeksploatowany, ponieważ skupiając się na nim i samej grze potrafiłem wyciągnąć ze 100 tysięcy dziennie.

Cały szkopuł tkwi w umiejętnym wykorzystaniu zawodników z naszej E-klapy. FILM NIE PREZENTUJE JAK ZDOBYĆ COINSY ZA DARMO!!!

Opublikowano

Nie tylko na zawodników z polskiej ligi można tak zrobić.

Ogólnie da się to zrobić na wszystkich mniej znanych ligach i srebrnych graczach.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

o dotad zarabialem licytujac zlote karty za 250 a sprzedawac za 300 ale to jest lepsze xD

Głupota :P Już bardziej opłacalnie byłoby kontrakty złote kupić (tak z 25-40 sztuk, po 300 monet od jednej maksimum) i wystawić je wszystkie na raz za 500 do lic i 600 kt.

<Tutaj był fragment o zarabianiu grupowym, z pozdrowieniami dla @czuk20 xD >

Opublikowano

Ravoner - jasne ale trzeba się znać na danej lidze. Ja ogarniam dobrze Ekstraklasę, dlatego podałem to, co uważam za pewne. Natomiat z innymi ligami jest ten problem, że srebrnych kart wartych jest naprawdę kilka, przy czym Polacy jako dumny Naród kolekcjonują Ekstraklasowców wręcz hurtowo :D

Try_X - lepiej, żeby coś takiego nie powstało, bo zepsuje to zarobek i zabawę reszcie graczy. Niech pozostanie tak jak jest, gdzie każdy ma równe szanse na coinsy ;)

Opublikowano

Tego istnieje dużo,nawet nie zdajesz sobie sprawy jak dużo :P Ale z drugiej strony może i masz rację, tutaj byłoby coś takiego raczej dość powiedziałbym,że niebezpieczne dla rynku :P
Post wyedytowałem, żeby kiedyś komuś coś takiego do głowy nie przyszło haha :D

A wracając do tematu - tu się nie trzeba na niczym znać, patrzymy na te statystyki:
-Narodowość w pierwszej kolejności; Takie jak Haiti, Dominikana czy inny Bhutan raczej się nie sprzedadzą,choćby miały 99 tempa, 96 dryblingu i 101 strzałów
-Tempo (najlepiej +85)
-Drybling (najlepiej +80)
-Sztuczki i słabsza noga.

Jakiś czas temu w weekend (na androidzie,bo na androidzie, ale jednak) zrobiłem sobie 180k profitu, więc jeżeli chcecie to mogę napisać poradnik o zarabianiu na srebrnych kartach. :P

Opublikowano

@Try_X - dobrze prawisz, aczkolwiek trzeba już poświęcić trochę czasu na sprawdzanie, ewentualnie podpatrywanie takich stron jak futhead.com. Natomiast w naszej E-klapie kibice kupują większość zawodników bez względu na staty/narodowość ze względów głównie kolekcjonerskich. Często mają już dawno po kilka gotowych składów i nie szczędzą gotówki na swoich ulubieńców, ku naszej uciesze :D

Opublikowano

@czuk20
Gdzie tam poświęcać :P 10-15min na obeznanie się z cenami.

Teraz zwróć uwagę w Twoim poradniku jakich zawodników licytujesz. Wymienię Ci kilku z nich:
Wojtkowiak - jeden z dwóch srebrnych lewych obrońców w FIFIE 15 z T-ME (jest jeszcze Wawrzyniak, który jest jednak ciut wolniejszy);
Rzeźniczak - srebrny stoper, 77 tempa, 80 fizyczności i 55 podań - miód malina, kąsek jakich mało;
Ceesay - srebrny prawy obrońca, w tej lidze nie ma dla siebie ŻADNEJ konkurencji, a nie wiem, czy w ogóle w grze będzie miał;
Keita - bez komentarza, ja nie wiem,co on robi w ogóle w tej lidze xD

Prawdą jest,że zawsze klub będzie robił swoje, ale taki zwyczajny kibic Ekstraklasy w ogóle (albo ktoś,kto chce po prostu zbudować srebrny skład z jakiejś rzadszej ligi) rzadko będzie patrzył na klub, a raczej na statystyki. Stąd też pomijanie Dzalamidze jest dla mnie niepojęte. Przynajmniej tak było w FIFIE 14 i jest w FIFIE World. :P Jak sprawa wygląda w FIFIE 15 nie wiem,bo sam w nią nie gram (ogólnie jestem za PESem, w FIFĘ 14 grałem z powodu kiepskiego poziomu PESa 14), ale nie wydaje mi się,by nagle miało się to zmienić.

Opublikowano

@Try_X akurat tak się złożyło, że zawodnicy z Lecha, Legii czy Lechii są nieźli ;) Ale wytłumacz mi jakim cudem Mila schodzi za 4 koła mając 39 tempa i 33 defa, albo Araajuri z Lecha mając 46 tempa. Nika Dżalamidze ma bardzo dobre staty, to samo Luis Carlos ale kompletnie nie schodzą. Mało tego, jak już ktoś ich kupi to za 500-600 coinsów, co daje zerowy zarobek. Bardzo dobrze sprzedają się natomiast Borysiuki, Trałki, Pawłowscy (obaj), którzy statami nie imponują. Podyskutowałbym ale muszę pojechać po... koperek ;D

Opublikowano

No Mila jest akurat takim dosc nietypowym zawodnikiem. Tutaj bardzo wiele robi samo nazwisko :P Tempo faktycznie razi,a 33 defa na pozycji CAM raczej nikogo nie obchodzi :P Za to jezeli dobrze sie orientuje to ma dosc dobry drybling, strzaly i wysmienite podania. to tez robi swoje.

Statystyk stopera Lecha w ogole nie kojarze,wiec Ci nie powiem haha. Fizycznosc moze ma okej? Samo tempo tez nie jest najgorsze jak na srebrnego stopera.

Chociaz tak jak mowilem - klub tez robi czasami jakas roznice.

+zejdzie wszystko i to za niemale ceny, tylko trzeba pamietac o tym,co w handlu najwazniejsze - o cierpliwosci :D

Opublikowano

Dokładnie. Cierpliwość przede wszystkim. Dlatego też w poradniku radziłem kupić na start już kilkunastu zawodników, żeby nie przejmować się jak ktoś nie zejdzie od razu. Sposobów na zarobek jest wiele. Ja wskazałem na własny, bardzo szybki i prosty, na który trzeba poświęcić dosłownie minutę-dwie. Niemniej nie mam monopolu na zarabianie i każde usprawnienie jest mile widziane. Zresztą chyba największą frajdę sprawia odkrywanie nowych sposobów samemu lub uatrakcyjnianie (jak wskazałeś@Try_X) np. innymi zawodnikami z lepszych/gorszych lig. Ja poświęciłem co najmniej tyle samo czasu na grę, co na handlu zawodnikami i bardzo dobrze się przy tym bawiłem :P

Opublikowano

Większość z tego co piszesz faktycznie jest prawdą,więc i ja nie będę się do niczego przyczepiał :D Tak czy siak poradnik jak najbardziej działający i warty uwagi ;) Także polecam sposób.

Opublikowano

100k dzienie watpie xD w 2 dni zarobilem 15 najlepiej schodzi rzezniczak wawrzyniak i ceesay i jeszcze jakos maslowski

rzeznie za 500 a za 2500 sellam. ale najpierw oczyszczam rynek zeby byli tylko drozej niz 2500

Opublikowano

100k dzienie watpie xD

100k zarabiałem, jak siedziałem z zegarkiem w ręku i sprawdzałem rynek co kilkanaście minut :P Wtedy kompletnie nie grałem tylko siedziałem i handlowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...