Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Traktowanie zwierząt w Chinach,co się dzieje z Tymi ludźmi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zaintersowałem się sytuacją zwierząt w Chinach. Ludzie nie traktują ich tam jak towarzyszy,tylko jak kawałek mięsa. Zabijają zwierzęta,kroją,biją,kopią. Są bezlitośni,ja nie potrafiłbym skrzywdzić nawet jednego zwierzęcia,a tam codziennie setki zwierząt są krojone żywcem. Rozumiem że prawo wyższości ludzie>wszystko,ale gdzieś muszą być granice.

Podsyłam jeden filmik,bo więcej nie zdołałem obejrzeć,jest to zbyt drastyczne i za mocno łapie za serce.

https://www.youtube.com/watch?v=4448oWqPiy4

A wy co o Tym sądzicie? Według mnie świat powinien zrobić coś w Tym kierunku,by to się zaprzestało dziać. Niedługo ludzie staną się surowcem naturalnym.

Opublikowano

­

Są bezlitośni,ja nie potrafiłbym skrzywdzić nawet jednego zwierzęcia

A mięso codziennie na obiad wpierdalasz, co?

Poza tym w chinach psy są hodowane normalnie do uboju, co prawda jest to dla mnie chore bo przez pokolenia psy były tymi "przyjaciółmi" człowieka, ale co kraj to obyczaj. My jemy mięso ze świni czy innych zwierzat hodowanych do uboju, oni mięso psie.  Zanim mnie zlinczujecie i napiszecie ze jestem gównem jak to missbułgaria ma w zwyczaju, poczytajcie troche o tym w necie.

Opublikowano

Dla mnie to chore, sam mam psa i sobie nie wyobrażam czegoś takiego, ale dla nich może to być całkiem normalne. Inna tradycja, obyczaj - że tak powiem. 

Za to jak ludzi traktują? obozy pracy. Dużo im chyba do Korei Północnej nie brakuje. Nie znając zasad panujących w danym państwie, lepiej się do niego nie wybierać xD ( szczególnie właśnie Chin oraz Korei )

Opublikowano

Różni są ludzie i różne przyzwyczajenia. 

Dla nich to codzienność, większość z nich nie widzi w tym nic złego. Gdybyśmy i my od małego byli tak uczeni również mielibyśmy takowe odruchy. 

Mimo wszystko jest to przesada, okrutne traktowanie żywego stworzenia. Ale z tym nic nie zrobisz, trzeba się pogodzić. Obyśmy tylko i my nie zaczęli tak żyć. 

~ ~

Opublikowano

Tego procesu już się niestety nie da zatrzymać.

Zabijanie zwierząt przez ludzi jest całkowicie naturalne, jednak wolałbym dla tych zwierząt szybką kulkę w głowę niż ich maltretowanie.

Rozumiem, że obyczajem jest tam jedzenie mięsa z psa ale ciężko nazywać obyczajem znęcanie się zwierząt przed śmiercią (Możliwe, że robią to dla przyjemności bo mogli by zakończyć śmierć zwierzęcia od razu co jest bardzo złym znakiem).

­

Poza tym w chinach psy są hodowane normalnie do uboju, co prawda jest to dla mnie chore bo przez pokolenia psy były tymi "przyjaciółmi" człowieka, ale co kraj to obyczaj. My jemy mięso ze świni czy innych zwierzat hodowanych do uboju, oni mięso psie.  Zanim mnie zlinczujecie i napiszecie ze jestem gównem jak to missbułgaria ma w zwyczaju, poczytajcie troche o tym w necie.

No, trochę jesteś bo zaatakowałeś pytaniem kogoś kogo tak naprawdę nie znasz. 

90% społeczeństwa to wg. Ciebie idioci a nazwę kraju napisałeś z małej litery.

Co do Twojej wypowiedzi to nie ma co Cię linczować bo masz racje w tym przypadku.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Znęcanie się nad zwierzętami - nie.

Szybka śmierć - ok.

Sam jestem ciekawy jak smakuje mięso z psa, i powiem szczerze że gdybym był w Chinach to bym go spróbował.

Opublikowano

Najpierw króliki potem psy a i tak nikt nic z tymi nie robi, nie rozumiem po co kolejny temat

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

U nas nie je się psów, za to w USA krowy jedzone są masowo, w Indiach jest to nie do pomyślenia - krowa dla nich jest obiektem kultu. Jak to już wcześniej ktoś napisał - co kraj to obyczaj.

Opublikowano

­

Jest różnica przy jedzeniu/zabijaniu zwierząt, a obdzieraniem z skóry żywych zwierząt.

Ja osobiście nie czuję jakieś większej empatii ani do ludzi, ani do zwierząt. Gdybym widział jak człowiek umiera to nie zrobiłoby na mnie większego wrażenia, lecz gdybym zobaczył jak ktoś z człowieka zrywa skórę to już by nie było dla mnie miłe. Niech sobie jedzą w tych Chinach psy, koty czy co tam chcą, ale niech się nie znęcają nad tymi zwierzetami.

Opublikowano

Ostatnio zaintersowałem się sytuacją zwierząt w Chinach. Ludzie nie traktują ich tam jak towarzyszy,tylko jak kawałek mięsa. Zabijają zwierzęta,kroją,biją,kopią. Są bezlitośni,ja nie potrafiłbym skrzywdzić nawet jednego zwierzęcia,a tam codziennie setki zwierząt są krojone żywcem. Rozumiem że prawo wyższości ludzie>wszystko,ale gdzieś muszą być granice.

Podsyłam jeden filmik,bo więcej nie zdołałem obejrzeć,jest to zbyt drastyczne i za mocno łapie za serce.

https://www.youtube.com/watch?v=4448oWqPiy4

A wy co o Tym sądzicie? Według mnie świat powinien zrobić coś w Tym kierunku,by to się zaprzestało dziać. Niedługo ludzie staną się surowcem naturalnym.

Jak sądzisz, twój obiad to popełnił samobójstwo?

Opublikowano

Jak sądzisz, twój obiad to popełnił samobójstwo?

"biją,kopią" wątpię żeby u nas się działy takie rzeczy.

Opublikowano

Nie jem mięsa od około 18 lat :)

Gratuluję bycia głodującym anemikiem! Tak, wyleć mi zaraz z tym, że w Twoich anemicznych wegetariańskich sałateczkach są te same wartości odżywcze, witaminy, co w mięsie - typowe pier*olenie głodujących anemików.

A ja przypomnę, raz i dobitnie - podstawowym prawem zwierząt jest to, by nam smakowały. Dziękuję. Dobranoc.

Już wolę o Ukrainie słuchać, bo tam przynajmniej giną ludzie. Co mnie obchodzi, że jakieś psy giną. U nas też świnie giną. Jak im smakują, to niech jedzą te psy.

5465845486.png

Opublikowano

No kumam zjeść psa lub inne zwierze .. ale zabić go szybką śmiercią, nie ma sensu aby cierpiało.. 

Opublikowano

Temat o znęcaniu się nad zwierzętami przed śmiercią, a ludzie wyskakują z hejtem na wegetarianina xD

W sumie to Korwin spoko i wolność spoko, ale jak jesteś inny niż my, to masz przejebane.

Żeby to chociaż była jakaś wielka fabryka, gdzie nie nadążają z terminami. Ale na tym filmie po prostu, bez powodu biją te zwierzęta.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...