Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Aliasy pluginów się gryzą :S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia

Na serwerze mam (między innymi) 2 pluginy: NBTEditor i IslandWorld. Niestety oba używają aliasu /is. Komend z NBTEditor, które są pod tym aliasem praktycznie nie używam jednak to on się "nadpisał" i "zasłania" alias /is z IslandWorld - a to alias dla tego ostatniego pluginu wręcz najważniejszy.

Co mam zrobić?

Opublikowano

A zapytam się - przecież Islandworld ma drugą komendę /island .

Czy ona działa ci?

Jak tak to niestety gracze będą musieli używać komendy np /island home

Jest druga metoda, ale musisz się spytać autora.

Mozesz z dekompresować plugin programem eclipse i zmienić code, najlepiej napisz do autora. Powinnien zrobić taką modyfikację.

Opublikowano

Pisanie /Island jest strasznie upi... męczące - to najczęściej używany składnik komend na skyblocku. Poza tym powszechnie używany na tego typu serwerach (bo zdaje się w uSkyblock też funkcjonuje) jest /is i wszyscy ten alias znają i kochają (a przynajmniej tolerują).

W islandWorld daje się chyba zmienić aliasy ale z powodów jw. nie chcę tego robić. W NBT nie znalazłem nic takiego, sam z edycją kodu nie uradzę a z autorem NBT brak kontaktu.

Więc pierwsza i druga droga odpadają, chociaż tak, działa /island

Częściowo sprawę załatwia fakt, że moby stworzone NBTEditorem żyją nadal, nawet jeśli odpalę serwer bez NBTEditor.jar w /plugins. Niestety chyba zawiesiło to spawnery storzone tym pluginem. A każdorazowe kasowanie/przywracanie pluginu kiedy chcę coś zmienić wprowadza tylko zamęt.

.

Pytanie więc jest aktualne:

Jak zablokować gryzący się alias lub przynajmniej zmienić kolejność tak, by to potrzebny "przysłonił" ten niepotrzebny a nie na odwrót

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...