Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi Arma 3?

MaGNeTiC30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj komputer

Plyta glowna Asus M5A78L-M LX  

Procesor AMD Phenom II X4 840, 3215 MHz
Ram 2xGoodRAM GR1333D364L9/4G 4 GB DDR3-1333
Grafika NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (1 GB) od MSI
Zasilacz OCZ 500SXS2 80Plus  

Moje pytanie jest takie czy z tego komputera da sie cos zrobic?? Gram na rozdzielczosci 1600x1200 na 23calowym monitoze na otwartej przestrzeni mam 30-40fps a w zabudowaniach 2-10 nawet na najnizszych detalach i rozdzialce 1024x768
moj budzet to 1000-1500 zl 

Opublikowano

Procesor jest tutaj najprawdopodobniej problemem, do Army 3 trzeba mieć mocny procesor by grać bezproblemowo, karta nie jest aż tak ważna.

Ten Phenom to dosyć niższa półka, do tego to AMD.

Wystarczy, że kupiłbyś nową płytę główną pod Intela i jakiś najtańszy i5 i mógł byś grać komfortowo.

Druga rzecz, płynność Army 3 na multi zależy również w dużej mierze od serwera na jakim grasz.

Wejdź na tryb single lub uruchom jakiś scenariusz w mieście itp. i zobacz ile masz tam fps'ów.

Opublikowano

Witam 
Gralem na single i jest to samo na otwartym terenie mam 40 fps a w terenie zabudowany spada drastycznie.

Karta nie jest taka zla na wysokich uciagnie Arme3 tylko zastanawiam sie nad zmiana procka na AMD FX-8350 i czy to by mialo jakis sens?

Opublikowano

Witam 

Gralem na single i jest to samo na otwartym terenie mam 40 fps a w terenie zabudowany spada drastycznie.

Karta nie jest taka zla na wysokich uciagnie Arme3 tylko zastanawiam sie nad zmiana procka na AMD FX-8350 i czy to by mialo jakis sens?

Tak, ten procesor jest duuuużo bardziej wydajny od twojego aktualnego i na nim nie miałbyś żadnych problemów w płynnością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...