Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak zapisać source w java?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bo mam source pluginu i nie wiem jak go zapisac w java jakim programem :) z gury dziekuje dam cały limit likuw

Opublikowano

Witam sorki mam problemy z ortografią jak by co :) mam jar i src

a robilem programem jd-gui

chodzi ci o program ?? jre i jdk

Opublikowano

@Koksu168

JRE - Java Runtime Environment (na pewno masz, bo bez tego nie da rady włączyć żadnej aplikacji w Javie)

JDK - Java Development Kit - dzięki temu, da się pisać aplikacje w Javie.

Kod aplikacji kompiluje się przy użyciu kompilatora (wow!) - jeśli masz Eclipse, to możesz zrobić projekt i wyeksportować go (PPM -> Export), czyli tak właściwie skompilować do pliku JAR.

Opublikowano

@Koksu168

No to przecież Ci napisałem jak możesz to zrobić...

Kod aplikacji kompiluje się przy użyciu kompilatora (wow!) - jeśli masz Eclipse, to możesz zrobić projekt i wyeksportować go (PPM -> Export), czyli tak właściwie skompilować do pliku JAR.
Opublikowano

Z racji tego, że jest to piractwo, bo jeżeli cos dekompilujesz, zapewne coś zmieniasz a następnie kompilujesz to jest to łamanie prawa, jako piractwo.

@AntyWarn

Kłania się nisko jd-gui, dr java lub eclipse - dekompilujesz i zapisujesz source, potem czytasz to np. dr java i kompilujesz

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Witam chciałbym powiedziec ze plugin kupilem od kumpla i on dał mi source i plugin i powiedział mi ze mam sobie  w kodzie jedna linijke zmienic i ja sobie ja zmienilem i chcialem go zapisac w java i nie wiem jak to zrobic i prosze mnie o nic nie osądzac :)

Opublikowano

@Koksu168

Kolejny raz cytuję:

Opublikowano

Pierwszy i ostatni raz odsyłam do poradnika kamilke 

Masz wytłumaczone jak skompilować plugin (tylko nie ucz się od niego jak pisać pluginy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...