Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący w TF2

Toxic992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem początkującym graczem w TF2 (no, kiedyś coś tam grałem ale mało). Moją ulubioną postacią jest snajper, nim też będę przeważnie grał. Tutaj moje pytanie- jak mogę zdobyć jakąś przyzwoitą snajperkę na początek? Wiem, że może ona dropnąć, ale to chyba mała szansa że akurat coś ciekawego wpadnie. Da się też kupować przedmioty (?) ale o tym nie mam zielonego pojęcia. Jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć jak dorwać pierwszą snajperkę? Za pomoc daje like czy co tam chcecie;)

Opublikowano

Wymienię ci kilka sposobów, w kilku punktach.
1. Idle - To jest chyba jeden ze sposobów, gdzie możesz dropnąć jakiś przedmiot. Po prostu wystarczy wejść na jakikolwiek odpowiadający ci serwer z końcówką w mapie achievement_idle, i zostawić komputer na kilka godzin, np. Kiedy idziesz do roboty, do szkoły itp. Zobacz sobie na wikipedii TF2, co ile latają przedmioty, masz tutaj link: https://wiki.teamfortress.com/wiki/Item_drop_system/pl
2. Osiągnięcia - To jest jedna z podstawowych funkcji gry, niestety za osiągnięcia Snajpera nie dostaniesz swojej wymarzonej Machiny, czy czegokolwiek chcesz, jednakże dostaniesz najzwyczajniejszy łuk. Po wykonaniu bodajże kilku kamieni milowych Snajpera, zostanie ci przydzielony ten Łuk, od razu ci powiem, że on będzie dosyć prymitywny na początku. Jest on bardziej dla średnio-doświadczonych graczy, ale ja też z nim zaczynałem.
3. Wytwarzanie - No co ja ci tutaj mam powiedzieć? Wytwarzanie jak wytwarzanie, potrzebujesz wymienionych ci przedmiotów, aby wytworzyć sobie jakąkolwiek broń, jednakże. Aby wyrobić na przykład Machinę, potrzeba; https://wiki.teamfortress.com/wiki/Machina/pl
4. Skrzynki - Ze skrzynek czasami lecą sety broni, miniguny, etc. Jednakże, to się zalicza do punktu niżej, Kupno. Ze skrzynek czasem może ci dropnąć wymarzona Snajperka, na którą czekałeś w c**j czasu.
5. Kupno przedmiotu - Tutaj niezbyt dużo ci powiem, bo nigdy nie wydawałem pieniędzy na grę, no dobra.. Wydałem może z 6 zł na WoT'a xD. Więc sprawa wygląda jasno, zanim kupisz jakikolwiek przedmiot, musisz doładować sobie konto za € czy Zł, ja tam nie wiem bo nigdy nie przelewałem kasy na Steamie. Co dalej? Przejdź w sklep, w przedmioty Snajpera, oraz wybierz sobie jakąkolwiek Snajperkę, którą chcesz kupić. Pamiętaj że musisz mieć odpowiednią ilość hajsuf jeśli chcesz kupić Snajperkę. Po kupnie jakiegokolwiek przedmiotu, Automatycznie dostajesz swoją Snajperką, jak i Czapkę Mann.Co - Czyli dostajesz ją wtedy, kiedy kupisz pierwszy przedmiot w sklepie TF2. A jak dojść do doładowywania kasy? Po prostu wejdź w sklep, wybierz przedmiot który chcesz kupić, i .. to chyba tyle, to już powinieneś znaleźć. ( Nie dałem ci dokładnych informacji, bo zapomniałem xD).

Opublikowano

Dziękuję, pomogłeś mi i trochę rozjaśniłeś sytuację;) Jeszcze jedno pytanie- za te idlowanie nie ma bana?:p

Opublikowano

Dziękuję, pomogłeś mi i trochę rozjaśniłeś sytuację ;) Jeszcze jedno pytanie- za te idlowanie nie ma bana? :P

Za idlowanie nie ma bana,przynajmniej tak było od zawsze (nie gram już od dłuższego czasu). Snajperem radzę ci grać z podstawową snajperką lub ewentualnie z łukiem jeśli grasz agresywnie.

Opublikowano

Zanim zaczniesz od trade'ingu to kup najtańszą rzecz w sklepie mann co.

Od razu będziesz miał dostęp do handlu więc bez problemu wymienisz swojego randoma na tą twoją "przyzwoitą" snajperkę.

Za idle nie ma bana...co najwyżej to dostaniesz kicka za afczenie (auto lub od admina za zajmowanie slota).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...