Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

opłaca się tworzyć serwer?

ReDDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, słyszałem wiele opinii może i były błędne a może i nie jednak chciałem zaczerpnąć ogólnej opinii, mianowicie mam zamiar stworzyć początkowo serwer cs 1.6 a następnie może i całą sieć . Jednak wszyscy których pytam twierdzą, że cs 1.6 powoli umiera oraz nowe sieci jak i pojedyńcze serwery nie mają szans się wypromować . A wy co o tym myślicie ? Jeżeli zły dział czy cuś to z góry przepraszam :)

Opublikowano

Ludzie zakładają sieci z chwilowym zapałem postawią forum serwery i myślą ze wszystko samo przyjdzie a tak nie jest żeby coś powstało trzeba mieć naprawdę sporo chęci, czasu i funduszy by to wszystko się rozwinęło 1.6 nie upada ale ludzie tracą chęć i po miesiącu taka nowa serwerownia pada bo nie potrafili sobie z nią poradzić a potem płacz że nie wyszło... Serwery się stawia z pasji dla przyjemności nie dla zarobku przynajmniej w tej grze.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Posiadałem kiedyś dużą sięć więc wiem, że trzeba sporo pracy jednak to było 5 lat temu dlatego chciałem wypytać o aktualną sytuację, nie nastawiam się na zarobek chodzi tylko o to, aby serwer bądź serwery utrzymywały się same z siebie chociaż po tych 2 miesiącach egzystencji mój zapał również nie jest chwilowy bo mam zamiar włożyć w to sporo pracy, w sumie nie tylko ja :) dodajmy, że forum serwera nie będzie monotematyczne, będzie a raczej już jest to forum ogólne o pojęciach związanych z grami, coś właśnie jak mpc ;)

Opublikowano

Może się opłaca może nie. Wszystko zależy od Moda serwera oraz od reklamy. Samo się nigdy nic nie rozkręci. Wiadomo we wszystko trzeba dać trochę od siebie $$$. Jeśli chcesz zrobić porządną sieć to nie na silniku Przemo a IPB oraz z dobrymi serwerami z reklamami co coś dadzą na stronach typu. CSSetti, Wiaderko itp.

Oczywiście dużą rolę gra w tym też doświadczenie i zgrana ekipa a nie gromada gimbusów :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Spokojnie, nie jestem gimbusem tak jak pisałem chodziło po prostu o to, że coraz mniej osób interesuję się cs'em a ci którzy to robią zazwyczaj mają już swoje stałe serwery i nie mają zamiaru się przerzucać . Forum stoi na ipb więc nie musisz się o to bać:) . Również pozdrawiam

Opublikowano

Bez wkładu $ w reklame nikt nie będzie grał, a na ten czas jest tryliard serwerów i żeby być wysoko na listach trzeba zapłacić dużo kaski.

Opublikowano

Określę to tak, jak patrzę na serwery to widzę że na CS 1.6 jest ich bardzo dużo i wiele z nich jest zapełnione. Ale, żeby serwer zaskoczył musisz stworzyć mod który będzie zachęcał do gry i musisz mieć reklamę, gdyż dużo serwerowni ma jeszcze serwery na tym CS'ie. 

Czy umiera? Nie, rzekłbym że ponownie rozkwita, gdyż wiele osób nie ma na tyle dobrego kompa by pograć sobie w GO więc grają w 1.6.

Opublikowano

Serwer może być gównem, liczy się twoja inwestycja w reklamę, jeśli nie zainwestujesz nie rozwiniesz serwera.

Ja osobiście polecam zrobić serwer CS:GO, 1.6 gra bardzo dużo ludzi, ale GO więcej :)

Opublikowano

Tak, jednak serwer cs;go chyba ciężej utrzymać i w ogóle jak jest z pluginami, są udostępnione jakieś ?

Opublikowano

Zależy od Ciebie czy będziesz miał czas chęci do pracy i na jaką skalę to robić , cs 1.6 cs go to jest teraz marka zarobku bo można na tym sporo zarobić tak samo jak minecraft etc , żeby takie coś założyć musisz ruszyć głową a potem coś działać powodzenia !

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Ok, dzięki bardzo panowie, wasze słowa mnie przekonały, że jednak 1.6 wciąż żyję . Trzeba będzie sprobować swoich sił ;) . Można zamknąć :D

Opublikowano

Dodam od siebie że kiedyś miałem sieć serwerów, było ich 7 pracy jest bardzo dużo trzeba się liczyć z tym że nie wystarczy postawić, trzeba o to dbać. Od stroy technicznej będzie dużo łatwiej niż od strony personalnej gdy już będzie grało sporo osób. Dobrze jest z kimś sie czymś takim zajmować. To co do sieci serwerów. Co do wymierania wcale nie jest to prawda, duzo gram bo juz od ponad 6lat 2 konta steam i jakoś nie widze żeby znajomi odchodzi. Owszem pare osób sie wykruszyło ale 1.6 to już klasyk. W to sie będzie długo długo grać :)

Opublikowano

Jak wprowadzisz jakieś nowości na Serwer to na 100% przyciągniesz graczy. Wszystko zależy od Modu Serwera i Reklamy i zrób coś by przyciągnęło graczy. Np. 22-6 Free VIP lub Free VIP dla Steam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zachęcam do otworzenia serwera CS, koszty są nie wielkie zależy od hostingu, preferuje ci tani 1shoot1kill.pl i oczywiście zrobienie mod FFA.

sds.jpg

Opublikowano

1) Fundusz na serwer/serwery.

2) Fundusz na reklamę.

3) Własne pluginy na serwery.

4) Oryginalne rozwiązania, jakieś fajne mody.

5) Ogarnięta administracja.

6) Trzymanie społeczności poprzez konkursy, jakieś darmowe vipy dla steam.

7) Dobry kontakt z graczami.

Jeśli spełniasz powyższe punkty, możesz stawiać sieć/serwer.

Opublikowano

Lepiej poucz sie robic swerwerry na CS go, nauczysz sie, zaloz, reklamy i masz serwer pelny.

Cs 1.6 umarllll :)

Może i umarł może i w cs go gra te 400 tys ;P a w cs 1.6 te 40k no ale zawsze Cos, oczywiście bez wkładu $$ w reklamy porządny hosting się nie wybijesz i bez dobrego serwera. Ale zawsze warto spróbować jak chcesz odezwij sie na pw - gg mogę pomoc .

Opublikowano

Coś o tym wiem :> co i jak

Oplaca się zakładać serwer ale trzeba dać fundusze na niego zeby go opłacał i na reklame :>
jezeli robisz jb/cod/zm/dr takie porządnego nowego unikata to sam bedzie się na sb zarabiał :>

Opublikowano

1.6 umiera. Ostatnie podrygi tej gry. Nie polecam tworzyc nowych serwerów do tej gry, gdyż bez wkładu conajmiej 300 zł na reklame, serwer się nie wybije.

Opublikowano

1.6 umiera. Ostatnie podrygi tej gry. Nie polecam tworzyc nowych serwerów do tej gry, gdyż bez wkładu conajmiej 300 zł na reklame, serwer się nie wybije.

... znasz się bardzo dobrze że aż jebłem ze śmiechu

zeby gracze grali tylko trzeba MIEC dobry serwer i na reklame dobre 75zl xD wiem o tym bo prowadzę swoją siec gdzie graja dzienie i wnocy :> po 15os na 20 xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...