Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak odpowiednich sterowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie odnoszące się do tabletu "Modecom", a mianowicie chodzi mi tu o sterowniki.

Część wyświetlacza owego tabletu jest pęknięta więc nie mogę wpisać kodu odblokowywującego, na tablecie jest kilka plików na których bardzo mi zależy. Podłączając tablet do komputera (Win XP - 32bit) komputer reaguje tak jak powinien, pokazuje, że tablet z systemem android został podłączony, jednak gdy wchodzę w "Mój komputer" i naciskam na dysk wymienny od tabletu wyskakuje mi komunikat z prośbą o wsadzenie nośnika do stacji CD-ROM. Przechodząc do sedna sprawy... System nie ma wgranych tego typu sterowników, a tablet, prawdopodobnie nie ma opcji udostępniania ich. Gdy podłączę tablet do komputera w opcjach menedżera urządzeń tworzy się nowa karta tz: "Inne urządzenia" - w których to właśnie znajduje się system android przy którym widnieje znaczek "?". Przy próbie zainstalowania odpowiednich sterowników poprzez system, w odpowiedzi wyskakuje komunikat iż nie można znaleźć odpowiednich sterowników do zainstalowania.

W odpowiedziach prosiłbym o odpowiedzi na temat :

1) Czy mogę usunąć jakimś cudem kod blokujący (są to kropki po których trzeba przejechać palcem), nie tracąc przy tym wszystkich ważnych dla mnie danych?

2) Czy istnieje możliwość zainstalowania sterowników do poprawnego działania tabletu na win XP i jeżeli istnieje, to gdzie mógłbym je znaleźć?

Z góry dziękuję wszystkim aktywnym! ;)

Są ludzie, których uprzejmość gorsza jest od bezczelności.

Pomogłem ? Zostaw po sobie ślad :)

Pasjonat
Opublikowano

1) Tak, da się, jeśli masz włączone debugowanie:

adb shell
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name='lock_pattern_autolock';
update system set value=0 where name='lockscreen.lockedoutpermanently';
.quit 

2) http://www.modecom.pl/pliki_do_pobrania/wsparcie/wejdź na tą stronę i w odpowiednie kategorię

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

1) Tak, da się, jeśli masz włączone debugowanie:

adb shell
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name='lock_pattern_autolock';
update system set value=0 where name='lockscreen.lockedoutpermanently';
.quit 

2) http://www.modecom.pl/pliki_do_pobrania/wsparcie/wejdź na tą stronę i w odpowiednie kategorię

Co mogę zrobić z tym kodem? Jestem zielony w tym temacie. Debugowanie bym musiał odpalić z poziomu tabletu? Jeżeli tak to jest to niemożliwe. Dziękuję za odpowiedź.

Są ludzie, których uprzejmość gorsza jest od bezczelności.

Pomogłem ? Zostaw po sobie ślad :)

Pasjonat
Opublikowano

To już poważniejsze zadanie, jak dla laika. W podpunkcie nr 1 umieściłem komendę, która usuwa plik odpowiadający za blokadę. Aby jednak go użyć trzeba zainstalować adb, a przy tym w ustawieniach programistycznych mieć włączone debugowanie usb.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...