Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki Fps (Różnorodne rodzaje naprawy, 0 poprawy) Pomocy!

chalka13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze spadkami fps , próbowałem różnych sposobów, patrzyłem czy wszystko jest stabilne itp i wszytko było w normie, jak słyszałem może być to tez prbolem z moim prockiem, bo jak wyczytałem amd fx słabo cos tam współpracują z csem i steamem, aktualizowałem biosa mam najnowszego a i tak mam spadki, a przy takim komputerze przy pratkycznie srednich ustawieniach nie powinienem mieć. 

Gram aktualnie około 90 fps, nie za duzo ale gra dla mnie chodzi w sam raz, głównie chodzi o to, że spadki sa z 90 do 20 tak na 3 sekundy i zaraz wraca do normy. 

Proszę was o pomoc!

Temp w spoczynku: 

Procesor: 47 Stopni

Karta Graficzna: 38 stopni

W stresie:

Procesor około 60-65 stopni

karta Graficzna 45-50 stopni 

Procesor: AMD FX 4300 3.8GHZ

RAM: 8GB 1600 

Karta: GT440 1GB DDR5

Dysk Hitachi 1TB

Płyta główna ASRock > 960GM-VGS3 FX

Chłodzenie procesora: SilentiumPC Spartan PRO HE924

Opublikowano

1. Mniejsza czcionka na przyszłość

2. Ustaw stabilne 60 klatek np wtedy nie powinno spadać... jeśli masz ustawione na maksymalne to nie dziwne, że ci spada. Zanim zaczniesz się kłócić co do FPS ludzkie oko jest w stanie zauważyć różnice do 60 FPS :) 

LukaSuper.png

Opublikowano

2. Ustaw stabilne 60 klatek np wtedy nie powinno spadać... jeśli masz ustawione na maksymalne to nie dziwne, że ci spada. Zanim zaczniesz się kłócić co do FPS ludzkie oko jest w stanie zauważyć różnice do 60 FPS :)

Mimo wszystko w cs'a grać się powinno na więcej niż 60 dla lepszej rozgrywki (dla mnie najprzyjemniej bylo na 180, idealnie płynnie, dużo lepiej mi się celowało i strzelało, więc raczej coś w tym musi być) 

Zresztą, gdyby tak było to każdy szanujący się gracz na wysokich ligach ustawiałby max 60 fps bo i tak więcej nie widzi, a rzadko który ma wgl wartość maksymalną.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Napisałem, że ustawienia sa prawie srednie, nawet na low mam spadki i nie moge utrzymać stałych fpsów ;) 

Opublikowano

oko nie widzi w fpsach, więc mówienie, że nie widać różnicy po wyżej 60 fpsów jest błędne. Chodzi tu o liczbę klatek wyświetlanych, wystarczy podejść do jakiejś rzeczy w csie i pochodzić w lewo i prawo. Jak się przyjrzymy to dostrzeżemy przeskakiwanie obrazu. W monitorach z 120/144 Hz tego przeskakiwania nie widać, przec co wszystko co jest w ruchu jest wyraźniejsze.

Włącz renderowanie wielordzeniowe i dodaj do parametrów startowych komendę -threads 4

Opublikowano

oko nie widzi w fpsach, więc mówienie, że nie widać różnicy po wyżej 60 fpsów jest błędne. Chodzi tu o liczbę klatek wyświetlanych, wystarczy podejść do jakiejś rzeczy w csie i pochodzić w lewo i prawo. Jak się przyjrzymy to dostrzeżemy przeskakiwanie obrazu. W monitorach z 120/144 Hz tego przeskakiwania nie widać, przec co wszystko co jest w ruchu jest wyraźniejsze.

Włącz renderowanie wielordzeniowe i dodaj do parametrów startowych komendę -threads 4

Dodałem wszystkie mozliwe komendy, w pewnym stopniu sie poprawiło, ale na słabszym sprzęcie nie miałem takich spadków i mialem powyzej 100 fps . Czysciłem dzisiaj komputer, paste na karte, na procesor wymieniałem i nadal to samo, mozliwe ze to ten wadliwy amd fx? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...