Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ze skryptem. :l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tworzę serwer minecraft pvp na 1.5.2 i wgrałem sobie skrypt na ranking i nie działa. Wgrywałem chyba wszystkie skrypty na ranking jakie znalazłem lecz nie działają [Nie widać tego rankingu przed nickiem]. Nie wiem, może źle skonfigurowany czy nie posiadam pluginów albo nie skonfigurowałem w Essentials. Chyba że na 1.5.2 nie działa ranking. Oto jeden ze skryptów:

StartPoints: 1000 #Startowe punkty gracza
  PlayerDeath: ''   #Jesli jest pusty , nie ma wiadomosci. Wiadomosc gdy gracz umrze przez event PlayerDeathEvent
  PlayerNoExsist: '&4Gracz %nick% nie istnieje w bazie.' #Wiadomoscjesli gracz nie byl na serwerze
  WrongTryCommand: '&4Zle uzywasz komendy.' #Wiadomosc podczas zlego uzywania komendy.
  Console: '&4Czego tutaj szukasz za pomoca konsoli : >?' #Konsola?  Sio : >
  RankingPlayer: '&eGracz &4%nick% &ema &4%points% &epunktow &4%kills% &ezabic &4%deads% &esmierci' #Format wiadomosci /ranking nick
  Top10Header: '&4 ##### &e&lTop 10 Graczy &4#####' #Gora /top 10
  TopPlayer: '&2%rank%. &e%nick% &eP: &4%points% &eK: &4%kills% &eD: &4%deads%' #Format wiadomosci gracza topki ;p
  Top10Footer: '&4#######################' #Dol top/10
  onKill: '&eGracz &4%killer%&2(&4%plus%&2) &ezabil gracza &4%dead%&2(&4%minus%&2).' # Wiadomosc podczas zabicia gracza.
Debug: false #Nie ruszaj jesli nie wiesz po co to jest 
SaveType: YAML # JEST JESZCZE OPCJA MYSQL I SQL , ALE NIE SA GOTOWE !!! UZYWAJCIE YAML POKI CO.
SaveTime: 5 #Zapisywanie do pliku , w minutach

Proszę o pomoc ;>

Dodam, że myślę iż tutaj jest błąd w postaci braku pluginu, ale nie wiem za bardzo się nie znam

Opublikowano

----------------------------------------------------------------------------------

Wklej konsole bo z tego co tutaj jest nic nie wynika

----------------------------------------------------------------------------------

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Jak wpisuje /reload Skript all wyskakują błędy:

2015-03-23 20:02:45 [INFO] [Skript] Reloading the config and all scripts...
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] Config file 'config.sk' does not exist! Please make sure that you downloaded the .zip file (i.e. not the .jar) from Skript's BukkitDev page and extracted it correctly.
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] Could not find the english aliases file aliases-english.sk
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] Could not load the english aliases config: plugins/Skript/aliases-english.sk (No such file or directory)
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] invalid line - all code has to be put into triggers (ranking.sk, line 1: 'StartPoints: 1000')
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] can't understand this event: 'Message' (ranking.sk, line 2: 'Message:')
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] invalid line - all code has to be put into triggers (ranking.sk, line 12: 'Debug: false')
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] invalid line - all code has to be put into triggers (ranking.sk, line 13: 'SaveType: YAML')
2015-03-23 20:02:45 [SEVERE] invalid line - all code has to be put into triggers (ranking.sk, line 14: 'SaveTime: 5')
2015-03-23 20:02:45 [INFO] loaded 11 scripts with a total of 4 triggers and 9 commands in 0.03 seconds
2015-03-23 20:02:45 [INFO] [Skript] Encountered 8 errors while reloading the config and all scripts!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...