Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ThaumCraft jak powstrzymać rozprzestrzenianie się "spaczenia".

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zainstalowałem ThaumCraft bo fajnie mi wyglądały te obeliski i chciałem sobie coś niezobowiązująco poodkrywać no i pograłem na moim świecie więc nie chcę zaczynać od nowa bez tego moda a tu się okazało że od tych obelisków roznosi się jakieś dziwne coś od czego trawa robi się czarna a ziemia zmienia się w jakby gluta...

ktoś wie jak to powstrzymać? da się wgl czy prędzej czy później cały mój świat będzie tak wyglądał?

Opublikowano

Musisz CHYBA posadzic te magiczne drzewa gdzies blisko i ostrożnie uzywac kociołka tak zeby jak najmniej skladnikow uciekalo do "atmosfery"

Opublikowano

tak jak wyżej posadź te drzewa, w zakładce alchemii masz tam kwaitek bodajże etheral bloom posadź go on dużo daje na taint a nawet kilka

Opublikowano

@topic

Pure node tez usuwa taint oraz eriee. Postaw kilka wokol i zablokuje to w srodku.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

nie ogarniam

pamiętam że jak kiedyś grałem na thaumcraftcie to te drzewa rosły gdzie popadnie... (chodzi wam o te drzewa z niebieskimi liśćmi?) a teraz nigdzie nie mogę ich znaleźć

Opublikowano

był biom z magicznymi drzewami, ale chyba trudno je znaleźć.

W pewnym let's playu widziałem, jak walczono z taintem wysadzając wszystko tnt :P Teoretycznie, gdyby usunąć wszystkie spaczone bloki... czy to by pomogło?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

kompletna bzdura... musiałem usunąć save bo "pomniki" stały co chyba 70 kratek i gdybym chciał je wszystkie wysadzić musiałbym chyba najpierw zebrać 48923470237 ton tnt a i tak w końcu taint by do mnie dotarł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...