Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BungeeCord - jak skonfigurować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kupiłem na pukawka.pl bungeecord, skonfigurowałem jak chcieli, ale jak zrobić lobby? W default server nie chcę ustawiać nic, bo wtedy bungeecord według mnie nie ma sensu.. Chcę, żeby po wejściu na tego bungeecorda, wchodziło się do lobby, klikało w np. kompas, w kompasie był wybór serwerów..

Opublikowano

Default = Domyślny

BungeeCord jedynie działa jak proxy i przekierowuje ruch i spina przynajmniej 2 serwery 

Opublikowano

Default = Domyślny

BungeeCord jedynie działa jak proxy i przekierowuje ruch i spina przynajmniej 2 serwery 

Myślisz, że jestem idiotą, który nie wie co oznacza słowo default?

W takim razie, jak stworzyć takie lobby?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.

Tak uważam że nim jesteś. Jak nie umiesz takich podstaw i nie wiesz co to opcja szukaj na tym forum to nie stawiaj serwera tak samo jak kamilke nie powinien uczyć pisać pluginów 

//Edit

Nawet tam gdzie masz hosting jest instrukcja co jak zrobić

http://faq.pukawka.pl/bungeecord.html
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.

Tak uważam że nim jesteś. Jak nie umiesz takich podstaw i nie wiesz co to opcja szukaj na tym forum to nie stawiaj serwera tak samo jak kamilke nie powinien uczyć pisać pluginów 

//Edit

Nawet tam gdzie masz hosting jest instrukcja co jak zrobić

http://faq.pukawka.pl/bungeecord.html

Napisałem w temacie, że skonfigurowałem jak chcieli.. Korzystałem z tego poradnika, zrobiłem tak, jak pokazali, ale chodziło mi głównie o to, czy ta oferta "BungeeCord" daje mi możliwość stworzenia takiego lobby..

Opublikowano

No skoro jest BungeeCord to dlaczego masz nie móc zrobić lobby? 0__o Przecież lobby jest tak każdy inny serwer....

#AntyBlezur

Opublikowano

Napisałem w temacie, że skonfigurowałem jak chcieli.. Korzystałem z tego poradnika, zrobiłem tak, jak pokazali, ale chodziło mi głównie o to, czy ta oferta "BungeeCord" daje mi możliwość stworzenia takiego lobby..

Nie, pozwala Ci zrobic do ce'esa goł za kose.

@topic

Bungee pozwala laczyc 2 serwery = 1 serwer do grania + 1 serwer do grania + 1 bungee

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...