Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer Dota2?

Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ostatnimi czasy zastanawia mnie jak wygląda postawienie własnego serwera w Dota2 na którym można by urządzać jakieś małe turnieje, gry towarzyskie. Nie czytałem o tym, nie szukałem informacji bo jakoś tego nie potrzebowałem, ale jak już zacząłem to schody mnie nie ominęły dlatego postanowiłem również zapytać tutaj. Nie wiem czy ktoś jeszcze to pamięta, ale Shiru na swoje ostatnie urodziny wykupił maszynę na której postawił serwer Dota2 i taką o to impreze zorganizował na swoje urodziny. Czy ktoś orientuje się jakie polskie firmy coś takiego umożliwiają? Z resztą temat ten nie dotyczy tylko Dota2 ale i innych gierek, lecz ja na razie skupiam sie na D2. Nie czuje się dobrze w zarządzaniu E-Sportem (chyba tak to można nazwać) i dlatego wolę poradzić się kogoś doświadczonego pod tym względem. ­

Opublikowano

No to właśnie jest jeszcze inny sposób bo kiedyś na twitchu podczas oglądania meczyka ktoś podał linka do jakiejś zagranicznej firmy zajmująca się udostępnianiem serwerów gier, ale nie pamietam jej nazwy :(

Legenda
Opublikowano

Tak robi facit i pare innych serwisów, ale musisz płacić Valve pieniądze.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ohoh, powiem szczerzę dość dobry pomysł, ale jak pisze

Tak robi facit i pare innych serwisów, ale musisz płacić Valve pieniądze.

Musisz mieć pieniądze :/

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Jedyna co mi przychodzi do głowy to LAN, bo w Docie jest taka możliwość. Zabawa programami typu hamachi może? Postawić na maszynie by hostowała poczekalnie itp. itd.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...