Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Mam problem z zainstalowaniem/uaktualnieniem sterowników do mojej karty graficznej. Gdy chciałem zainstalować/uaktualnić  sterowniki mojej karty po zainstalowaniu ich komputer sam z siebie się wyłączał i włączał ponownie, Gdy już powinno wyskoczyć okienko "Zapraszamy" wyskoczył mi blue screen. Format komputera ostatni raz robiłem około roku temu, to pomyślałem że mam coś zainstalowane i przez to jest blue screen. Sformatowałem komputer (wszystkie partycje), przechodzę do instalowania/uaktualniania sterowników i sytuacja się powtórzyła. Próbowałem juz chyba wszystkiego i nie mogę zainstalować najnowszych sterowników Nvidii. Model mojej karty to MSI Nvidia Geforce GT 630. Moje pytanie to co mam zrobić żebym mógł zainstalować nowsze a najlepiej najnowsze sterowniki. Z góry dziękuje :)

Opublikowano

Jak windows sam instaluje sterowniki i na nich działa to nie rób nic bo nie ma sensu poprawiać czegoś co jest zrobione dobrze i jest aktualne. ­

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu Sterowniki instaluje takie jakie miałem na płytce przy zakupie karty, ja mam wersje 296.31 a dostępna jest już 347.88. Wydaję mi się że przez te starsze sterowniki mam mniej FPS w grach typu CS GO.

Opublikowano

Nie, nie masz za starych bo to na tyle gówniana i stara gra by na dobrym sprzęcie nie odczuć jakichkolwiek zmian. To że gra chodzi gorzej świadczy tylko o tym iż nie korzystasz z tutoriali służących do ustawienia optymalnego gry. ­

Co do sterowników to część producentów kart ma swoje lepiej zoptymalizowane i nawet nie wskazane jest uaktualnianie do zwykłych uniwersalnych które nie wspieraja dodatkowych układów na płycie grafiki. Stąd też masz problemy po instalacji. Wywal najwyżej wszystkie sterowniki do grafiki i dopiero instaluj zwykłe Nvidii. 

Sterowników wcale nie musisz szukać, wystarczy aplet na stronie Nvidi by uaktualnić albo oprogramowanie MSI do aktualizacji sterowników . Cokolwiek zostanie uaktualnione przez te programy zawsze będzie najnowszymi i najbardziej wydajnymi sterownikami bez względu na wersję najnowszych sterowników Nvidi na stronie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

bo to na tyle gówniana i stara gra by na dobrym sprzęcie nie odczuć jakichkolwiek zmian.

Zmian może nie odczuje, ale gra aż tak stara nie jest, bo została wydana w 2012 roku.

@@Militarny996

Nie podałeś jaki masz system, więc musisz samodzielnie pobrać odpowiedni sterownik stąd: http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl lub go uaktualnić, tak jak zostało wyżej napisane.

Jeśli pojawi się jakiś BSOD, dodaj jako załącznik do posta najpóźniej utworzony plik z katalogu C:\Windows\Minidump.

Opublikowano

pobierałem z tej strony najnowsze sterowniki i wyskakuje mi blue screen :c

W takim razie

dodaj jako załącznik do posta najpóźniej utworzony plik z katalogu C:\Windows\Minidump.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...